Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко: "Бойовики пообіцяли включити вченого Козловського до списку на звільнення"

  • 16.05.2017, 10:00
  • 1 262

Бойовики "засудили" українця до 2 років 8 місяців позбавлення волі.

Проросійські бойовики на Донбасі погодилися включити вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського до списку заручників, яких можуть звільнити. Про це за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

«Інша сторона, нарешті, пообіцяла, в тому числі в форматі Тристоронньої контактної групи, що при узгодженні остаточних списків до них включать Ігоря Козловського. Питання тільки в тому, коли інша сторона перестане вигадувати надумані причини зволікання, і ми узгодимо дату звільнення», — відзначила Геращенко у Facebook.

«ОБСЄ визнала, що верифікація (осіб, які визнані винними в Україні, але яких Київ може помилувати для звільнення заручників — ред.) пройшла за всіма міжнародним стандартами і нормами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності. Інша сторона натомість продовжує тягти волинку і вимагає уточнення ще по деяких прізвищах», — додала Геращенко.

Нагадаємо, 3 травня так званий «військовий трибунал «ДНР» «засудив» незаконно утримуваного донецькими бойовиками українського історика і релігієзнавця Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі. За словами сина, Олександра Козловського, «суд» бойовиків «не взяв до уваги ані вік 63-річного вченого, ані те, що в утримуваного є син-інвалід, який потребує його піклування».

В Україні і по світу неодноразово проходили акції #FreeKozlovsky із вимогою звільнити Ігоря Козловського з полону бойовиків.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебуває 127 український заручник. Звільнення заручників є одним із пунктів мінських домовленостей.

Джерело: УТ

Схожі новини