Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко натякнув, що дружина сама вирішила піти на канал Ахметова

  • 14.05.2017, 18:20
  • 3 902

Президент Петро Порошенко не став говорити про Ріната Ахметова, на каналі якого буде вести передачу перша леді Марина Порошенко.

На прес-конференції у неділю у Порошенка запитали, як він ставиться до того, що його дружина буде вести передачу на каналі олігарха Ахметова.

Проте президент у відповіді навіть не згадав ім'я олігарха.

"У нас дуже демократичні відносини в родині. Вона (Марина — ред.) веде активну громадську діяльність і щодо того, що вона збирається знімати цикл передач, не політичних абсолютно, вона зі мною не радилась. Я подивився анонс — мені сподобалось", - сказав він.

Порошенко прокоментував появу на Євробаченні хлопця без штанів

Президент Петро Порошенко прокоментував витівку пранкера, який на фіналі Євробачення вискочив на сцену, знявши штани.

Про цей випадок він говорив під час прес-конференції в неділю.

"Завжди знайдеться хтось, хто вискочить і продемонструє, вважаючи, що це є свобода", - сказав президент.

"Десятки тисяч людей, включаючи волонтерів, зробили надзусилля, щоб не просто зробити це свято, а показати Україну світу, і тут вилазить одна, вибачте на слові, дупа, яка думає, що це саме те, що світ має бачити з України", - додав він.

За словами глави держави, він цим випадком дуже розчарований. "Але вважаю, що це нам враження від свята не зіпсувало", - зазначив президент.

Порошенко похвалив організаторів Євробачення в Україні за проведення конкурсу на дуже високому рівні.

Також він сказав, що йому дуже сподобався виступ переможця - португальця Сальвадора Собрала.

Президент висловив жаль, що не зміг відвідати конкурс, оскільки в цей час обговорював із губернатором і головою поліції Донецької області, як допомогти сім’ям вбитих під час обстрілу Авдіївки мирних мешканців.

Президент: "Примусової евакуації із зони АТО не буде"

Примусової евакуації з зони проведення антитерористичної операції не буде.

Про це сказав президент Петро Порошенко на великій прес-конференції 14 травня в Києві, відповідаючи на запитання, чи планується рішення щодо евакуації людей із сірої зони і зокрема з Авдіївки.

"Ніякої примусової евакуації не буде. Лише добровільно", — наголосив глава держави.

Глава держави зазначив, що не бачить необхідності організувати примусову евакуацію і пояснив чому:

"Якщо ми тікаємо від обстрілів, то дальність обстрілів, які мають на озброєнні російські війська, на сьогоднішній день, то в систем залпового вогню перевищують 130 і 140 кілометрів (СЗВ "Торнадо"). Куди ж евакуювати? Я вважаю, ми маємо діяти з точністю до навпаки: зупинити вогонь".

Порошенко пояснив, як його банк збільшив прибуток на 278%

Президент Петро Порошенко заявив, що збільшення прибутку "Міжнародного інвестиційного банку" не пов’язано зі співпрацею з будь-якими державними позиціями.

Про це Порошенко заявив під час прес-конференції у неділю.

"Дуже правильно казати, що прибуток банку зріс на декілька десятих чи сотень відсотків. Прибуток банку (МІБ — Ред.) виходить далеко за межі першої двадцятки-тридцятки і вимірюється на капітал абсолютно помірними цифрами", - сказав Порошенко.

"Чому так сталося, я також навів справки. Тому що минулого року під час перевірки Національним банком, а тут всі були рівні, були нараховані резерви, і банк спрямував прибуток на формування резервів, виконуючи вимоги НБУ. Зараз коли резерви сформовані, він показав прибуток", - зазначив він.

За його словами, прибуток не пов'язаний зі співпрацею з будь-якими державними позиціями і банк знаходиться в компанії по управлінню активами, так само як і вимагає цього закон.

"Чому ми не можемо його передати закордон? Тому що треба змінювати реєстрацію, українських резидентів в сліпий траст не беруть", - підсумував Порошенко.

Порошенко: «Банкрутство ОПЗ неприйнятне»

Президент Петро Порошенко вважає абсолютно неприйнятним банкрутство Одеського припортового заводу.

Про це він заявив під час прес-конференції.

"Я вважаю абсолютно неприйнятним його банкрутство. Думаю, що Уряд не допустить банкрутство. В тому числі і переговори та судові процеси і за межами країни. Єдиний вихід з цієї ситуації і це стосується не лише ОПЗ — є приватизація. Приватизація — як ліквідація потенційного джерела корупції", - зазначив він.

За словами президента, восени цього року стане зрозуміло, коли може відбутися приватизація ОПЗ.

"Сподіваюся, що буде запропонована нова кандидатура Фонду державного майна, буде запрошений новий радник, і восени ми можемо мати чітку ясність та чітку картину щодо темпів і термінів приватизації ОПЗ. Іншої альтернативи я не бачу", - додав Порошенко.

Президент: «У Вашингтоні призначать контактну особу для взаємодії з Україною»

Сполучені штати Америки обіцяють призначити особу, відповідальну за співпрацю з Україною.

Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Найближчим часом планується обрати спеціального представника США, який відповідатиме за координацію взаємодії з Україною", - повідомив він.

Водночас, він не забажав конкретизувати відповідь на запитання про те, чи можливе приєднання США до Нормандського формату, натякнувши, що це не є його метою. "Вони (США) залучені були і будуть (у вирішенні українсько-російського конфлікту)", - заявив він.

Порошенко також наголосив, що після обрання Макрона Франція продовжить діалог з Німеччиною з українського питання — в тому числі під час найближчого візиту Макрона до Німеччини.

"Серед тем, які будуть у переговорах між Макроном і Меркель, стовідсотково буде українське питання" - запевнив він.

Порошенко: «Я маю декілька кандидатів на посаду голови НБУ»

Президент Петро Порошенко має кандидатів на посаду голови Національного банку України.

Про це Порошенко заявив під час прес-конференції.

"Як ви знаєте, відповідно до українського законодавства звільняти голову НБУ може лише Верховна Рада. І я глибоко переконаний, що це голосування має відбутися тоді, коли ми будемо мати кандидатуру, яка матиме підтримку Верховної Ради, пройде це голосування і найважливіший фінансовий регулятор країни буде знаходитись під новим керівництвом", - зазначив він.

За словами президента, він вже має декілька кандидатів на посаду голови НБУ.

"Я маю декілька кандидатів, але без того, щоб я їх не обговорив з представниками Верховної Ради, я вважаю буде не коректно оприлюднювати їх прізвища. Але я виходжу з критерію професіоналізму та патріотизму. Впевнений, що в Україні достатньо таких кандидатів", - заявив Порошенко.

Порошенко також подякував Валерії Гонтаревій за роботу по забезпеченню фінансової стабілізації української фінансово-банківської сфери, очищення банківської сфери від проблемних банків, та за наведення порядку в рефінансуванні.

"На сьогоднішній день залишок коштів на рефінансування залишається лише близько 14 млрд грн і більше 13 млрд грн сконцентрована вже у державному Приватбанку", - додав він.

Президент також відмітив збільшення золотовалютних резервів

"Ви пам’ятаєте, що у лютому золотовалютні резерви становили 5 мільярдів доларів, на сьогоднішній день, після зарахування 1,1 млрд доларів, які були конфісковані за рішенням суду, як наслідок розслідування ГПУ по команді попереднього президента, залишок золотовалютних резервів зараз більше 18 мільярдів доларів", - зазначив Порошенко.

"Я вважаю, що це цифра яскраво демонструє ті кардинальні зміни, які відбулися в банківсько-фінансовій сфері", - додав він.

Порошенко розповів про своє висування на другий термін

Президент Петро Порошенко прокоментував плани щодо висування своєї кандидатури на другий термін.

На питання на підсумковій прес-конференції 14 травня він заявив: "Згідно з конституцією, кожен громадянин, який має 35 років, має право балотуватися у президенти".

"Я вже маю 35 років .... Думаю, на сьогоднішній день зарано говорити про склад кандидатів у президенти", - додав Порошенко.

"Ще є два роки президентських повноважень. Є ще багато чого, що треба зробити.... У вересні у своїй доповіді у Верховній Раді я представлю своє бачення розвитку країни на цей та наступний роки", - зазначив президент.

Говорячи про конституційну реформу, Порошенко зазначив, що це стосується недоторканість суддів, яку було знято, політичної заангажованості суддів і судової реформи з реформуванням Верховного Суду і ліквідацією спеціалізованих судів.

"Зараз ця реформа перебуває на завершальному етапі", - додав він.

"Є ще кілька змін до Конституції, які я запропонував - децентралізація, яка певним чином обмежує повноваження президента. Ще одна конституційна ініціатива - зняття депутатської недоторканості, а також внесення змін до ст.10 Конституції щодо прав кримськотатарського народу", - додав Порошенко.

Порошенко: «Плівок Онищенка не чув, раджу його друзям дати свідчення»

Президент Петро Порошенко вважає, що якщо депутат Олександр Онищенко має компрометуючі записи, він має надати їх слідству й суду.

Під час підсумкової прес-конференції у неділю, 14 травня, у глави держави запитали, що він думає про плівки Онищенка і чи чув він їх.

"Ні, не чув і не збираюся чути", — відповів Порошенко.

Президент зазначив, що "Онищенко обґрунтовано підозрюється у злочинів, докази по яких було передано до Верховної Ради під час голосування щодо зняття депутатської недоторканності" — і Верховна Рада цю недоторканність зняла.

"Якщо є будь-що повідомити в пана Онищенка, він мав прийти до слідчих органів, прийти до суду — дати пояснення і в суді захищатися. Якщо він має щось додатково передати до слідчих органів, як він казав — до НАБУ, до прокуратури, до американців чи будь-кого іншого, — я вважаю, що це абсолютно правильний шлях. Разом з тим, щоб дати пояснення по своїх злочинах, передати будь-що, що він має", — сказав президент.

"Якщо ж ці тези вибудовуються, використовуючи друзів, щоб побудувати політичний захист, отримати політичний притулок — я вважаю, що нічого спільного з розслідуванням, встановленням істини і притягненням до відповідальності це не має", — заявив він.

"Тим більше, що, за інформацією українських спецслужб і свідчень у кримінальних справах, російські паспорти всім не дають. Тому я раджу порадити його друзям приїхати в Україну, дати відповідні свідчення, докази, і таким чином сприяти притягненню всіх до відповідальності: хто давав, кому давав, за що давав, що просили, які обласні ради, які народні депутати, які політичні сили, що там вони голосували", — додав Порошенко.

Він переконаний, що це буде цікавим Національному антикорупційному бюро.

"Якщо журналісти в цьому йому будуть допомагати — я це буду тільки вітати", — додав Порошенко.

Колишнього СБУшника Устименка допитають у справі Шеремета 15 травня

Колишнього співробітника Служби безпеки, який фігурує у розслідуванні журналістів щодо справи про вбивство Павла Шеремета, Ігоря Устименка викликали на допит на 15 травня.

Про це він повідомив президент Петро Порошенко під час великої прес-конференції 14 травня у Києві.

"Мене проінформували, що на понеділок пан Устименко викликаний на допит і буде допитаний. Те, що можна буде знати ЗМІ, ви будете про це знати", — сказав він.

Глава держави також наголосив, що не задоволений тим, що вбивця Шеремета досі не поніс покарання.

Порошенко подякував журналістам, які провели своє розслідування. Та зазначив, що всі матеріали, які є у розпорядженні журналістів і експертів будуть долучені до справи.

Порошенко: «Восени стане ясно, як ми зближуватимемось з ЄС та НАТО»

Президент України Петро Порошенко обіцяє оприлюднити деталі подальшого зближення України та європейських структур на початку вересня.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію незмінний", - наголосив він.

"Деталі (подальшої інтеграції) хочу обґрунтувати у вересні в посланні до Верховної ради", - підкреслив президент.

Варто наголосити, що законом "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" нині не передбачена мета вступу до НАТО, натомість передбачене "поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації".

Порошенко: «Тільки божевільні можуть вважати Україну частиною "русского міра»

Впровадження безвізового режиму з ЄС — це подолання наслідків Переяславської ради і вихід із так званих пострадянських держав.

Про це, починаючи прес-конференцію, заявив президент України Петро Порошенко.

Прес-конференцію він почав із привітання жінок з Днем матері та всіх українців із Днем Європи. За його словами, цього року День Європи є символічним через те, що це свято збіглося із рішення ЄС щодо впровадження безвізового режиму з Україною. Як зазначив Порошенко, саме тому він вирішив провести прес-конференцію у ці дні.

Він заявив, що Україна сьогодні долає дуже серйозний рубіж, який вартує, аби в майбутньому про нього згадували в підручниках з історії. "Безвіз" - це подолання наслідків Переяславської Ради. Це ще глибше залучення України до спільного європейського цивілізаційного простору", - сказав Порошенко. За словами президента, це вихід із так званих пострадянських держав, які в Росії називають "ближним зарубежьем".

"Тепер хіба що божевільні можуть вважати Україну частиною "русского міра", - сказав Порошенко.

На конференцію Порошенка не пускали журналіста з написом "Хто вбив Павла"

Журналіста Михайла Ткача на допускали до приміщення на території адміністрації президента, де проходитиме прес-конференція президента Петра Порошенка.

Про це сам Ткач повідомив 14 травня у Facebook.

"Не пускали на прес-конференцію президента. Сказали, було розпорядження не пускати з написами. Після серії дзвінків кервництву - пустили", - повідомив він.

На прес-конференцію до глави держави журналісти кількох видань прийшли у футболках з написом "Хто вбив Павла".

Футболки з написом вдягли журналісти "Української правди", Громадського, ATR та "Настоящее Время".

Прес-конференцію Петра Порошенка з нагоди безвізу з ЄС розпочато

Востаннє президент збирав ЗМІ на прес-конференцію в червні 2016 року.

Президент Петро Порошенко 14 травня дає прес-конференцію з нагоди надання Україні безвізового режиму з ЄС. Початок запланований на 15:00.

Зазначимо, що останню велику прес-конференцію президент давав 3 червня 2016 року.

Джерело:УТ

Схожі новини