Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава держави: "Українці зможуть також побувати у понад 35 країнах Латинської Америки і Азії, пов’язаних з Євросоюзом угодами про безвізовий режим"

  • 12.05.2017, 11:00
  • 1 566

Розповів Петро Порошенко у інтерв’ю телеканалу «1+1».

«Український паспорт увійде до 40 найбільш привабливих паспортів світу щодо можливостей подорожей по всьому світові», - розповів Глава держави в інтерв’ю телеканалу «1+1».

Глава держави також повідомив, що запровадження безвізу ЄС для українців відкриває можливість безвізових поїздок до країн, які не входять до Шенгенської зони та ЄС, зокрема до Норвегії, Швейцарії, Ліхтенштейну.

За словами Пезидента, ще однією приємною новиню є те, що більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які зв'язані з Європейським Союзом угодами про безвізовий режим, надаватимуть українцям право безвізових подорожей до цих країн.

За його словами, українська влада також працює і над залученням в Україну великої кількості авіаційних компаній, так званих лоукостів, які дозволять суттєво здешевити вартість перельотів для українців. «Ви знаєте, що Ryanair повертається. Wizz Air знижує вартість. Повернулася Alitalia. І багато інших компаній сьогодні бачать Україну як дуже перспективний ринок з дешевими квитками. Так само буде позиція і щодо квитків на поїзд», - розповів Петро Порошенко.

Президент: «Сьогодні Україна остаточно оформила своє розлучення з Росією»

Президент Петро Порошенко нагадав, що Україна дуже довго йшла до рішення про запровадження Європейським Союзом безвізового режиму, виконавши 144 пункти Плану. «Сьогодні Україна остаточно оформила своє розлучення з Російською імперією. Саме так, по-філософськи, ми маємо це сприймати. Це вихід із більше ніж 300-річної історії, яка почалася з Переяславської ради, і сьогодні Україна вертається додому», - зазначив Глава держави в інтерв’ю телеканалу «1+1». Президент додав, що Україна виборола чотири свободи — рух товарів, капіталів, послуг та людей.

«Ми маємо повернути українцям свою історію. Саме тому так важливо сьогоднішнє рішення, яке прийняв Європейський Союз, і завершений довгий процес. Мова йде не тільки і не стільки про безвізовий перетин кордону, йдеться про повернення України до історичного місця в складі європейських країн», - сказав він.

Крім того, Петро Порошенко наголосив, що надання безвізового режиму ЄС важливе для політики деокупації Криму та Донбасу, оскільки створює додаткову мотивацію повернутись для мешканців окупованих українських територій.

Петро: Порошенко: «Найбільший внесок у запровадження безвізу ЄС зробили мільйони українців під час Революції Гідності та українські захисники на Донбасі»

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «1+1» висловив впевненість, що найбільший внесок в питанні запровадження Європейським Союзом безвізового режиму зробили мільйони небайдужих українців під час Революції Гідності та українські військові, які нині боронять Україну від російської агресії.

Відповідаючи на питання, що багато амбітних людей в Україні, хотіли би зараз бути на місці українського Президента і записати у свою біографію отримання Україною безвізу з ЄС, Петро Порошенко зазначив, що не багато хто заздрить очільнику воюючої країни. Глава держави додав: «Звичайно, є велика спокуса сказати, що це моя робота, це я зробив. Або сказати, що це робота моя і українських дипломатів, які зробили блискучу роботу. Або подякувати українським парламентарям, урядам». Але Президент наголосив, що є ті, хто зробив найбільше.

«Якщо спитати, хто, вибачте за пафос, але я насправді так думаю, зробив найбільший внесок у те, що безвізовий режим відбувся, то це мільйони українців під час Революції Гідності, і сотні тисяч наших солдат, які захистили суверенітет, територіальну цілісність і незалежність держави. Маючи народ і армію, дуже легко робити все інше, що дозволило нам мати сьогоднішнє свято», - зазначив Президент.

Петро Порошенко нагадав, що в 2013 році український президент був «нерукопотискаємий» в світі, зокрема це дуже сильно відчувалося під час саміту «Східного партнерства» у Литві. «Це було брутальне розчарування. Коли всі отримали підтвердження, що він (Віктор Янукович — ред.) залежний, слабкий, несамостійний, і точно неєвропейський», - зазначив Глава держави.

Сьогодні, за словами Петра Порошенка, є підтримка країн Європи, США, Канади, Австралії, Японії, Нової Зеландії, країни Азії тощо. Президент розповів, що днями відвідає з візитом Мальту. «Саме під мальтійським головуванням відбувався цей величезний прогрес. І Прем’єр-міністр Мальти, і Президент, і опозиційний лідер вважали надання безвізового режиму під їхнім головуванням справою власної честі. Їм це вдалося», - зазначив Петро Порошенко, подякувавши за таку підтримку.

Президент відзначив величезну роботу Великої Британії та США в питанні оборонного співробітництва, а також Німеччини та Франції. «Хотів би скористатися можливістю і подякувати Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і тепер вже колишньому Президенту Франції, але великому другові України Франсуа Олланду», - сказав Петро Порошенко.

Схожі новини