Передплата 2024 «Добрий господар»

Носить українські погони, а ностальгує за «совком»?

Ще не охолонули обурення з приводу фотосесії молодшого президентського сина Михайла Порошенка у реглані з написом Russia, як новий «футболковий» скандал розгорівся.

Його героєм став очільник поліції Дніпропетровщини Віталій Глуховеря, якого оперативно призначили на цю посаду після звільнення (через події 9 Травня у Дніпрі) Ігоря Репешка. Через фото Глуховері у реглані з написом «СССР» довелося навіть міністерським чинам у Києві «відстрілюватися».

Скандальну фотографію опублікував на своїй сторінці у Facebook волонтер Роман Сініцин. «Ностальгійний прикид» Глуховері викликав бурхливе обговорення, і не лише у соц­мережах. Поки новопризначений очільник обласної поліції приміряв парадну форму для представлення, для нього цілу «виправдальну спецоперацію» влаштували. До неї не лише нардеп і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко долучився, а й сам керманич МВС Арсен Аваков.

«Уточніть у Глуховері: він скаже, що цій фотографії понад 10 років, - взявся відстоювати честь чужого мундира Геращенко в ефірі каналу «112». - Якщо добре поритися, може, й у мене така футболка є... Якщо судитимемо про призначення людей за футболками 10-річної давності, то сильну і благополучну країну не збудуємо».

Не забарився з реакцією і міністр. «Так, Глуховеря сивий чоловік. Так, він народився в СРСР, як і я. Так, він надягнув на себе у 2005 році светр збірної СРСР з хокею. У мене є плащ збірної СРСР з велотреку. До п’ят. І це дало підставу для того, щоб нести ось цю нісенітницю?» - заявив Аваков, коментуючи «футболковий» скандал.

Схоже, у МВС оперативне розслідування провели, аби з’ясувати, коли Глуховеря в «СРСРівському» реглані засвітився. Невже сподівалися, що фото виявиться часів комсомольського минулого нового керманича поліції Дніпропетровщини? А тут на 2005 рік «вийшли», коли СРСР вже давно на звалищі історії покоївся.

«Адвокати» поліцейського чина ще б байку приплели, що пан (чи товариш?) Глуховеря у той час так скромно жив, що у його гардеробі, крім міліцейської форми, був лише старенький реглан.

Зрештою, річ не лише у футболці. Щодо послужного списку і «заслуг» Глуховері теж серйозні претензії звучать. Журналіст Ольга Худецька цілу добірку маловідомих подробиць з біографії новопризначеного очільника поліції Дніпропетровщини виклала: «У 2010-2013 роках Віталій Глуховеря працював представником МВС у Російській Федерації. У 2014 році вже керував міліцією у Дніпропетровській області. Того ж року «прокурор Дніпропетровської області Роман Федик вніс подання міністру внутрішніх справ Арсену Авакову щодо Віталія Глуховері. У ньому керівник обласної міліції звинувачується у неналежній організації роботи і відсутності контролю за підлеглими». У його віданні знаходилось службове розслідування по подіях Майдану у Дніпрі. Результат - нульовий. «Даних про взаємодію співробітників з тітушками у висновках службового розслідування немає», - оголосив він результат».

Не залишилася непоміченою і «скромність» генеральської сім’ї. Зокрема, оприлюднена виданням «Наші гроші» інформація про придбані дружиною Глуховері два авто, вартість яких перевищила родинний дохід у 15 разів.

Схожі новини