Передплата 2024 ВЗ

У Львові сказали, яким російським товариствам підуть назустріч

  • 04.05.2017, 17:49
  • 2 844

Організаціям, які представляють російську меншину у Львові та не здійснюють антиукраїнської пропаганди, нададуть нове приміщення замість вилученого за рішенням суду.

Про це журналістам розповів заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені б дуже хотілося, щоб зараз організувалась патріотична російська громада. Я знаю позицію голови облради і більшості депутатського корпусу. І я був би за те, щоб їм виділити кімнату чи дві кімнати для їхніх статутних цілей. Натомість люди, які перебували у так званому Російському культурному центрі на вулиці Короленка, переконаний, не відображають думку російської громади Львова. Це було антиукраїнське кубло, і я не побоюсь сказати про це публічно», - зазначив Гірняк.

За його словами, облрада піде назустріч тим російським організаціям, які, на відміну від РКЦ, не займаються антиукраїнською пропагандою.

Як зазначив Гірняк, приміщення, з якого примусово виселили РКЦ, віддадуть українським волонтерським організаціям, які допомагають військовим в АТО. Які саме це будуть організації та як використовуватимуть приміщення, визначать на конкурсі.

Як повідомляв Укрінформ, рішення виселити РКЦ із комунального приміщення на вул. Короленка, 1а депутати облради прийняли під час сесії 25 жовтня 2016 року. Тоді ж було вирішено повернути його у власність комунальної установи «Нерухомість і майно», відремонтувати і після цього здати в оренду волонтерським організаціям

У листопаді минулого року у приміщенні Російського культурного центру було виявлено антиукраїнську пропагандистську літературу. З цього приводу СБУ відкрила кримінальне провадження.

У Львові виселили із орендованого приміщення Російський культурний центр

Передбачається, що будівлю передадуть громадській організації.

Працівники виконавчої служби управління юстиції у Львівській області виселили Російський культурний центр з приміщення по вулиці Короленка, повідомили у четвер, 4 травня, у прес-службі Львівської обласної ради.

"Перемога за нами. Щойно ми виселили Російське культурне товариство із приміщення на вул. Короленка, 1 а. Ми це зробили (!) антиукраїнське кубло у Львові нарешті закрили!", - сказав заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За інформацією, тепер Львівська обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря цієї будівлі.

Повідомляється, що будівлю передадуть одній із громадських організацій, діяльність яких пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей.

Нагадаємо, 9 березня Львівський апеляційний господарський суд ухвалив рішення щодо виселення Російського культурного центру з приміщення на вул. Короленка, 1а.

Джерело: УТ

Схожі новини