Передплата 2024 «Добра кухня»

Оліфер розповіла, про що вдалося домовитись дипломатам під час засідання ТКГ

  • 26.04.2017, 20:30
  • 2 298

Наразі обговорюється питання організації роботи експертної групи для оцінки ситуації на шахтах в ОРДЛО.

У середу, 12 квітня, у Мінську відбулось засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході, на якому була обговорена низка важливих питань економічного, гуманітарного та безпекового блоку. Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарина Оліфер на сторінці у Facebook.

Зокрема, в економічній підгрупі було поставлено питання організації роботи експертної групи, що має оцінити ситуацію на шахтах в ОРДЛО. За словами Оліфер, підтоплення цих об'єктів є екологічною загрозою для всього Донбасу. "Утім, представники ОРДЛО блокують роботу такої групи", — зазначила прес-секретар Кучми.

"У рамках підгрупи з безпеки необхідно виробити механізм запобігання та ефективного контролю за порушенням режиму припинення вогню, а також інцидентам з персоналом та обладнанням СММ ОБСЄ", — написала вона.

Також Оліфер підкреслила, що Україна, згідно Мінських домовленостей, відвела все важке озброєння від лінії зіткнення.

"Україна вкотре позначила свою позицію: визнання Росією документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, що належать як Україні, так і приватним українським та європейським компаніям; встановлення псевдокордону в ОРДО — такі рішення змусили Україну увести обмеження вантажів через лінію розмежування. Ми вимагаємо скасування зазначених дій та повернення підприємств їх законним власникам", — підкреслила Оліфер.

У Мінську розпочалося засідання ТКГ

У Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

"У Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи", - написала вона.

Кучма прибув до Мінська на засідання контактної групи

Представник України Леонід Кучма прибув до Мінська на засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу його прес-секретар Дарка Оліфер.

"Леонід Кучма прибув до аеропорту міста Мінськ", - сказала вона.

Сьогодні у Мінську обговорять безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

У Мінську сьогодні відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє телеканал "112 Україна", до початку засідання ТКГ роботу розпочнуть три з чотирьох робочих підгруп: політична, економічна та гуманітарна; підгрупа з безпеки засідати сьогодні не буде.

Передбачається, що сторони порушуватимуть питання подальшого безпечного перебування співробітників місії ОБСЄ та безперешкодного доступу до всіх об'єктів у зоні конфлікту. Планується також обговорення економічної блокади Донбасу в рамках економічної підгрупи, в рамках гуманітарної підгрупи — питання обміну полоненими і складання списків на обмін.

Зазначається, що сьогодні робоча підгрупа з безпеки мала зібратися в Мінську в зв'язку з інцидентом, що стався з патрулем СММ ОБСЄ 23 квітня в Луганській області. Тоді під час патрулювання в районі населеного пункту Пришиб, імовірно, на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В результаті інциденту один співробітник ОБСЄ загинув, ще двоє дістали поранення.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини