Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС України підтвердило загибель двох українців на борту судна, що затонуло у Чорному морі

  • 20.04.2017, 18:04
  • 3 235

Загалом рятувальники знайшли чотирьох членів екіпажу корабля “Герої Арсеналу”.

За результатами рятувально-пошукових робіт членів екіпажу судна “Герої Арсеналу” троє з чотирьох знайдених громадяни України. Про це повідомили у прес-службі департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

"Станом на 20.04.17 знайдено чотирьох осіб, троє з яких — загиблі, один — врятований. За попередньою інформацією, двоє загиблих були громадянами України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що врятований член екіпажу також громадянин України. Стан його здоров’я — задовільний.

Працівники Генерального консульства України в Ростові-на-Дону забезпечили перевезення врятованого українця до консульської установи, надали необхідну допомогу та оформили документи на повернення до України. Рятувально-пошукові роботи тривають.

У Керченській протоці знайшли тіла двох загиблих моряків.

На місці аварії вантажного судна "Герої Арсеналу", затонулого в ніч на 19 квітня в районі Керченської протоки, знайшли тіла двох загиблих моряків.

Про це повідомляє так зване ГУ МНС Росії у тимчасово окупованому Криму, передає Еспресо.

"Двоє членів екіпажу були виявлені і підняті на борт судна "Рятувальник Демидов" без ознак життя. Їхні особи встановлюються", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше врятували 35-річного громадянина України. Наразі тривають пошуки ще дев'яти моряків.

На затонулому суховантажі було 9 громадян України

На затонулому суховантажі "Герої Арсеналу" було 9 громадян України, 2 людини з Росії і один — із Грузії.

Про це начальник прес-служби управління МНС РФ в анексованому Криму Володимир Іванов повідомив "Интерфаксу".

Одного з дванадцяти членів екіпажа судна піднято на борт у стані сильного переохолодження, ще з чотирма налагоджено візуальний контакт.

"Рятувальники бачать людей у рятувальних жилетах, на жаль, вони не можуть підняти їх на борт рятувальної шлюпки. Їх сильною хвилею відносить від корабля. Поки їхній стан незрозумілий", — сказав Іванов.

Джерело в міжнародних службах морського пошуку й порятунку сказало, що "попередньо, за доповіддю екіпажа, під час аварії корабля вони потрапили у сильний шторм. Упоратися зі стихією екіпажу не вдалося, і судно затонуло".

Транспортні наглядові служби перевірять, наскільки справним був затонулий у Чорному морі суховантаж перед виходом у рейс, повідомило агентству джерело в міжнародних службах морського пошуку й порятунку.

"Попередньо, суховантаж міг мати зауваження щодо технічного стану, однак стверджувати це однозначно не можна. Усі документи буде перевірено", — сказав співрозмовник.

У Керченській протоці затонув російський суховантаж

Російський суховантаж "Герої Арсеналу" зазнав аварії в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи.

Про це, посилаючись на МНС РФ, повідомляє "РИА Новости"

"19.04.2017 в акваторії Чорного моря зазнало аварії судно "Герої Арсеналу". До місця події направлено служби екстреного реагування. Інформація уточнюється", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГУМНС по Краснодарському краю, вранці 19 квітня надійшло повідомлення про те, що в районі Керченської протоки (15 миль від пункту Тамань) зник з радарів суховантаж.

Екстренні служби повідомили, що сім членів екіпажу затонулого суховантажу "Герої арсеналу" зникли під час аварії судна, п'ять осіб врятовані.

Схожі новини