Передплата 2024 ВЗ

У НАБУ прозвітували за два роки діяльності

  • 18.04.2017, 15:25
  • 1 553

Детективи бюро здійснюють досудове розслідування у 319 кримінальних провадженнях, у яких сукупний розмір предмету злочинів перевищує 85 млрд гривень.

У Національному антикорупційному бюро України у вівторок, 18 квітня, повідомили про основні показники діяльності за два роки роботи. Зокрема, у повідомленні йдеться, що детективи розслідують понад 300 проваджень, з яких 49 - стосуються корупції на державних підприємствах, передає УТ.

За даними бюро, у полі зору детективів перебувають 35 державних підприємств, 15 з яких за розміром активів належать до ТОП-100 державних компаній за версією Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

«За попередніми оцінками, сумарні збитки завдані цим підприємствам через кримінальні корупційні правопорушення, перевищують 20 мільярдів гривень. Найбільш «корумпованими» є компанії, що належать до паливно-енергетичного, аграрно-промислового, гірничо-металургійного комплексів, хімічної промисловості, транспортної галузі тощо», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на початок квітня 2017 року про підозру у завданні збитків державним підприємствам, повідомлено 78 осіб. У більшості злочинних схем задіяні керівники середньої та вищої ланки.

Окрім того, детективи НАБУ та прокурори САП скерували до суду 24 справи, що стосуються діяльності державних компаній. Сукупний розмір предмету злочину в цих справах перевищує 1,5 млрд гривень. Обвинувальні акти складено щодо 41 особи.

Як наголосили у бюро, в 2016 році на рахунки державних компаній повернуто 116 мільйонів гривень. Розкраданню ще майже півмільярда гривень вдалося запобігти. Ліквідовано декілька масштабних корупційних схем. Найбільшого суспільного резонансну упродовж минулого року набули розслідування, пов’язані з такими компаніями, як «Укргазвидобування», «Запоріжжяобленерго», «Державна продовольчо-зернова корпорація», «Одеський припортовий завод», «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та інші.

Повідомляється, що всього детективи антикорупційного бюро здійснюють досудове розслідування у 319 кримінальних провадженнях (станом на 31.03.2017). Сукупний розмір предмету злочинів, що розслідуються, перевищує 85 мільярдів гривень.

За інформацією, на даний час у НАБУ працює 560 осіб. Гранична штатна чисельність персоналу Національного бюро становить 700 працівників.

Схожі новини