Передплата 2024 «Добрий господар»

Поплавський задекларував горілку, узвар і ковбасу

А найгрошовитіший нардеп Богуслаєв — понад 800 мільйонів у банку.

Співочий екс-ректор-нардеп Михайло Поплавський співає про кропиву, а косить «капусту». Не лише у шоу-, а й в аграрно-харчовому бізнесі таку бурхливу діяльність розвів, що, глядиш, скоро у топ-п’ятірку парламентських товстосумів виб’ється. Минулий рік примножив доходи Юного Орла ледь не удвічі — зі 41 до 72 мільйонів гривень. Розростається і колекція авторських та торгових марок Поплавського. У свіжій декларації нардепа до і без того довжелезного списку «фірмових знаків» та прав на пісні, концерти, кліпи, книги, рецепти харчів і напоїв додалося ще дві їстівні обновки з красномовними назвами — ковбаса «Ректорська» і «Професорська».

Депутатська зарплата в е-декларації Михайла Поплавського — як котячі сльози. 170 тисяч гривень з парламентського гаманця просто губляться серед інших задекларованих сум (переважно це — роялті) зі шістьма нулями. Підважили торішній капітал Юного Орла і виручені від продажу столичної квартири 9,8 мільйона гривень.

Банкам співочий екс-ректор лише частину гривневої заначки довірив — 1,6 мільйона. А тверду валюту під м’якенькі матраци складає. Готівкою Поплавський задекларував 430 тисяч доларів і 315 тисяч євро. На додачу ще й 3,7 мільйона гривень «закешував».

Але навіть з такими загашниками Юному Орлу ще далеко до свого «одногрупника» з «Волі народу» В’ячеслава Богуслаєва. З річним доходом у понад мільярд гривень і 825 мільйонами (у гривневому еквіваленті) на банківських рахунках президент компанії «Мотор Січ» очолив рейтинг найгрошовитіших депутатів парламенту за підсумками цьогорічного е-декларування. За підрахунками руху «ЧЕСНО», Богуслаєв з відривом залишив позаду торішніх рекордсменів — «фронтовика» Ігоря Котвіцького, «відродженця» Віталія Хомутинніка та братів Дубневичів з «БПП».

У «прибутковій» статті найгрошовитішого нардепа найбільша сума (1 мільярд 66 мільйонів гривень) припадає на інвестиційний дохід від фірми «Мотор-Ділер», яка займається посередництвом, зокрема, в угодах щодо цінних паперів.

На банківських рахунках у Богуслаєва — майже три мільйони гривень, 29,7 мільйона доларів, 142 тисячі євро та 35 тисяч російських рублів.

Схожі новини