Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко: "Поки є такі герої – ми непереможні"

  • 10.04.2017, 16:35
  • 2 270

Президент вручив «Зірку Героя» батькам Василя Сліпака.

Президент Петро Порошенко зустрівся з батьками Героя України, учасника антитерористичної операції, відомого оперного співака Василя Сліпака — Надією Василівною та Ярославом Володимировичем.

Глава держави вручив їм «Зірку Героя», якою посмертно був відзначений Василь за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Петро Порошенко відзначив, що ділянка, де обороняючи українську землю ніс службу Василь, була важливою для українського війська, і саме завдяки його подвигу її вдалося зберегти. «Це надзвичайно важлива для України ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового, коли з боку Дебальцевого на частину Збройних Сил України був здійснений напад. Як справжній Герой він підняв наші війська в контратаку, ми закріпилися на позиціях. Він своїм життям, своїм героїчним вчинком врятував десятки життів наших солдат», - наголосив Президент.

На переконання Глави держави, унікальність подвигу Василя Сліпака не лише у його мужності та відданості рідній землі, а й у тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну. «Коли у нас є такі Герої, як Василь, з таким духом, з такою силою, з такою любов’ю до Батьківщини, і з таким прикладом життя — ми є непереможні», - підкреслив Петро Порошенко.

«Коли Україна і український народ складається з таких патріотів як Василь Ярославович — ми є непереможними», - додав Президент.

Президент нагадав, що війна в Україні триває вже майже три роки і за цей час країна «заплатила найвищу ціну — життям своїх найкращих синів і дочок». Петро Порошенко зауважив, що Росія сподівалась дуже легко, за декілька тижнів перемогти Україну, яка на той час не мала Збройних Сил і зброї. Вона думала, що Україна роздерта з середини, і Росія, яка має в десятки разів більший військовий бюджет, озброєна зброєю ХХІ століття, зламає українську волю.

«Але ми довели, що навіть коли менше зброї, є відчуття, коли ти зі зброєю в руках захищаєш власну землю, борешся за кожен клаптик української землі, ми нікому її не віддамо і віддавати не збираємось», - підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко висловив переконання, що героїчний характер Василя сформувався саме завдяки патріотичному вихованню сім’ї. «Позивний вашого сина був «Міф». Сьогодні цей позивний і ім’я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього», - наголосив Президент.

«Хочу подякувати разом з Міністром оброни Степаном Полтораком, шановні Надія Василівно та Ярославе Володимировичу, за сина. Бо коли ми маємо таких воїнів — Україна непереможна», - звернувся до батьків Василя Сліпака Глава держави.

Батько Героя Ярослав Сліпак подякував Президенту за високу державну відзнаку сина. «Ми Вам щиро дякуємо, що пам’ятаєте про нашого сина», - сказав він. «Якщо ми разом — ми непереможні», - сказав Ярослав Сліпак.

Джерело: прес-центр Адміністрації Президента

Схожі новини