Передплата 2024 «Добра кухня»

«Не сприймайте мене як безробітну»

Парасковія Дворянин провела прес-конференцію після її звільнення з посади першого заступника голови облради.

Звільнена з посади першого заступника голови Львівської облради Парасковія Дворянин (на фото) сприйняла як “чоловіче перепрошую” заяву декількох фракцій Львівської міськради пропонувати її на посаду заступника міського голови Львова з гуманітарних питань. Про це пані Парасковія повідомила на прес-конференції, яку провела наступного дня після її усунення з керівної посади в облраді.

«З’явилося таке нібито вибачення — пропозиція обійняти посаду у міській раді, — сказала пані Дворянин. — Я так це сприйняла. Кадровою політикою у міськраді займається міський голова, він формує команду. Такої пропозиції від міського голови я не отримувала. Коли я побачила перелік фракцій, які мене висувають, у мене з’явився черговий когнітивний дисонанс. Бо БПП, «Громадянська позиція» і «Народний конт­роль» у міській раді вважають, що я настільки добрий фахівець, добрий управлінець, що дала би собі раду з гуманітарною політикою у міській раді. Натомість люди, які є представниками цих партій в обласній раді, поставили мені незадовільну оцінку за цю роботу. Не розумію, що їх (депутатів ЛМР. — Авт.) спонукало це зробити. Я це сприйняла як “чоловіче перепрошую”.

Як ідеться на порталі депутатів Львівської міської ради, під час наради голів трьох фракцій міськради (БПП «Солідарність», «Народний конт­роль», «Громадянська позиція») виробили консолідоване рішення щодо посади заступника мера Львова з гуманітарних питань, яка є вакантною. Голови цих фракцій пропонуватимуть Парасковію Дворянин на посаду “гуманітарного” заступника мера.

Нагадаємо, 5 квітня 53 депутати облради на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення повноважень першого заступника голови ЛОР Парасковії Дворянин. У партії “Самопоміч”, головою ЛОО якої є пані Дворянин, заявили, що це політична розправа. Як заявила пані Парасковія на прес-конференції, звільнення було незаконним, декілька разів було порушено чинне законодавство. Зокрема є підстави вважати, що голосування за відставку сфабриковане чи навіть куплене. Вона розглядає можливість судового позову з цього приводу. Допомагати їй будуть колеги по партії — фаховий юрист, віце-спікер Верховної Ради Оксана Си­роїд, юристи партії “Самопоміч”.

Утім, екс-перший заступник заявила, що сама ніколи не трималася за жодні посади. Вона розповіла, що після звільнення отримала шквал дзвінків із підтримкою. “Навіть пропонували роботу, — каже екс-заступник. — Я кажу, не сприймайте мене як “безробітну”. Я є керівником Львівської обласної організації Об’єднання “Самопоміч”, також, згідно із законодавством, полишивши посаду у виборному органі, маю право повернутися на попереднє місце праці.

Я є викладачем у двох вузах (НУ “Львівська політехніка” та ЛНУ ім. І. Франка)”. Також Парасковія Дворянин залишається депутатом Львівської обласної ради і планує завершувати проекти, які започаткувала, будучи першим заступником (впровадження нової методики роботи з дітьми в інтернатах, робота щодо реформування медичної галузі, завершення проекту з будівництва внутрішніх вбиралень у школах Львівщини тощо).

Схожі новини