Передплата 2024 «Добра кухня»

У Полтаві після учорашніх кривавих сутичок під міськрадою зібралося віче

  • 06.04.2017, 16:43
  • 2 603

У Полтаві на 17 годину зібралось віче в центрі міста біля будівлі міськради.

Протестувальники вимагають скасувати дозвіл на забудову арки "Газетного ряду", ввести мораторій на нові МАФи та покарати винних у сутичках напередодні, йдеться у сюжеті ТСН. Біля Полтавської міської ради потроху сходяться люди.

Переважно учасники вчорашніх подій біля арки "Газетного ряду" — громадські активісти, ветерани АТО та мешканці будинку, яким металевою брамою перекрили в'їзд у двір.

Саме те, що забудовник металом закрив в'їзд у двір, й збурило напередодні полтавчан. Усе починалося як мирна акція - близько трьох сотень людей, в тому числі й мешканці будинку, протестували проти забудови цієї арки. А от спроба знести двері переросла у протистояння. Читайте також Сутички у Полтаві: пораненими виявилися АТОшники (фото, відео) Через вчорашні події люди хочуть відставки міського голови. Містяни вважають, що мер ігнорує думку громади.

Щодо чотирьох постраждалих у сутичці, а це троє ветеранів АТО та один патрульний, їхній стан стабільний. Важким поки що лишається стан потерпілого, якому завдали близько десяти ножових поранень. Але загроза життю вже минула.

За фактом вчорашніх подій поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень. Правоохоронці також проведуть позапланову перевірку діяльності Кременчуцької охоронної фірми "Скорпіон". Саме її найняв підприємець охороняти замуровану арку. Не відкидають й анулювання її ліцензії. Бо, за словами поліції, саме з боку охоронців побачили найбільше провокацій, що призвели до таких наслідків.

Охоронній фірмі можуть анулювати ліцензію через сутички у Полтаві

Міністерство внутрішніх справ України ініціює перевірку з метою анулювати ліцензію охоронній фірмі "Скорпіон-2016", працівники якої брали участь у вчорашньому конфлікті у Полтаві.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ генерал-полковника Сергія Ярового.

"У зв’язку із подіями, що відбулися у Полтаві вчора, 5 квітня, МВС звернулося до Державної регуляторної служби України з проханням погодити позапланову перевірку дотримання вимог Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності ТОВ «Приватна охоронна фірма «СКОРПІОН - 2016» (ЄДРПОУ 40724138). Про це сьогодні, 6 квітня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України генерал-полковник Сергій Яровий після робочої наради у МВС, де було проаналізовано інцидент", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Полтавська поліція шукає свідків конфлікту в облцентрі

За словами Ярового, відповідна перевірка здійснюється на виконання вимог частин другої, третьої статті 3 Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

«За результатами проведеної перевірки та за наявності підстав, ліцензію охоронному підприємству ТОВ «Приватна охоронна фірма «СКОРПІОН - 2016» буде анульовано», - зазначив Яровий.

В Департаменті також зазначили, що хід розслідування перебуває на особистому контролі голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Полтавська битва - 2

В центрі Полтави відбулася акція протесту проти забудови арки будинку на вул. Соборності, 27.

У Полтаві біля арки по вулиці Соборності зібралася акція протесту проти забудови, яка згодом переросла в сутички. Є постраждалі і затримані.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Мітинг почався близько 19:00. Спочатку він налічував до 50 осіб, потім кількість мітингувальників зросла до понад 300.

У поліції заявили, що спочатку акція протесту проходила мирно, люди стояли з плакатами і словесно висловлювали невдоволення. В один з моментів між представниками приватної охоронної фірми і протестуючими раптово виникла бійка.

В результаті зіткнення постраждали три людини. Одна людина отримала ножове поранення, ще одна - ушкодження голови, ймовірно, через удар дерев'яною палицею. Також травмований патрульний поліцейський, швидше за все, у нього перелом носа.

Всі троє постраждалих госпіталізовані.

Також правоохоронці затримали 8 найбільш активних учасників мітингу з обох сторін, їх особи встановлюються.

"З метою недопущення ескалації конфлікту, в ситуацію втрутилися працівники поліції. Вони розмежували конфліктуючі сторони і продовжують нести службу на місці події. Зі сторонами конфлікту проводилися перемовини щодо припинення радикальних дій, які загрожують життю і здоров'ю оточуючих громадян. На даний момент активного протистояння немає.", - заявили в поліції.

Схожі новини