Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україну надійшов транш МВФ на $1 млрд

  • 04.04.2017, 14:43
  • 2 221

Кошти перераховані в резерви Національного банку.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) перерахував Україні транш у розмірі 1 млрд доларів. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"4-й транш МВФ у розмірі 1 млрд доларів надійшов в резерви НБУ", - повідомив міністр.

Таким чином, міжнародні резерви НБУ збільшилися до 16,1 млрд доларів, — повідомляє Укрінформ

3 квітня Рада директорів Міжнародного валютного фонду в понеділок завершила третій перегляд економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF), що дозволяє виділити Україні близько $1 млрд.

Як відомо, попередній транш Україна отримала у вересні 2016 року. Тоді Фонд теж схвалив виділення офіційному Києву майже $1 млрд.

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна планує до кінця 2017 отримати ще три транші, в тому числі п’ятий може надійти вже в травні.

МВФ не побачив результату від створення антикорупційних органів в Україні

У МВФ вважають, що створення нових антикорупційних органів в Україні поки що не дало результату.

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон повідомив, що для швидкого і стійкого економічного зростання Україні необхідно провести структурні реформи для поліпшення бізнес-середовища й залучення інвестицій. Про це йдеться в повідомленні фонду за підсумками завершення третього перегляду програми співробітництва з Україною, пише УП.

Зокрема, мова йде про реформу приватизації, створення ринку сільськогосподарських земель і боротьбу з корупцією.

"Необхідно рішуче боротися з корупцією. Незважаючи на створення нових антикорупційних інститутів, конкретні результати не досягнуті", - сказав Ліптон

МВФ виділив Україні черговий транш у розмірі $1 млрд

Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні 1 млрд доларів США.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

«Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ», — написав голова держави.

Як інформував ZAXID.NET, раніше МВФ вкотре відклав розгляд питання виділення траншу Україні. Тоді в українському Мінфіні пояснили, що перенесення термінів проведення засідання спричинене потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв'язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

Після цього НБУ передав уточнені макроекономічні показники бюджету до Міжнародного валютного фонду для прискорення виділення чергового траншу Україні.

Схожі новини