Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мінську пройде зустріч помічників глав держав "нормандської четвірки"

  • 05.04.2017, 15:08
  • 1 590

Консультації заплановані на 6 квітня.

Консультації помічників глав держав "нормандської четвірки" відбудуться 6 квітня в Мінську. Про це повідомив в середу прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков.

Про проведення цих консультацій оголосили після телефонної розмови президента РФ Владіміра Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом,- повідомляє Український тиждень.

Пєсков уточнив, що Росію на зустрічі представлятиме помічник президента РФ Владіслав Сурков.

Напередодні президент України Петро Порошенко повідомив, що країни "нормандської четвірки" опрацьовують порядок денний для майбутнього загального саміту.

Президент нагадав, що днями відбулася телефонна розмова з президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Ми домовилися про те, що ініціюємо або запропонуємо порядку денного для саміту Нормандського формату, де ми рішуче будемо вимагати дотримання та імплементації Мінських угод, обговоримо дорожню карту Мінських угод, реалізацію цього процесу. Я вдячний нашим європейським партнерам, що в разі, якщо Росія не продемонструє свою готовність припинити вогонь, свою готовність запровадити пакет з безпеки, наші партнери готові продемонструвати продовження санкцій проти РФ як ефективний механізм мотивації РФ дотримуватися узятих на себе зобов'язання при підписанні Мінських угод", - зазначив президент України.

Президент України провів тристоронню телефонну розмову з Канцлером Меркель та Президентом Олландом

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко засудив триваючу агресію з боку Росії та продовження її військовими, а також російськими бойовиками обстрілів, зокрема, із застосуванням важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 квітня.

Сторони наголосили на необхідності консолідації режиму припинення вогню.

Президент України наголосив на важливості звільнення усіх заручників, які перебувають в окупованому Донбасі та в Росії.

Лідери України, Німеччини та Франції підтвердили важливість подальшої роботи у напрямку імплементації Мінських домовленостей.

Президент Порошенко подякував Ангелі Меркель та Франсуа Олланду за підтримку у впровадженні безвізового режиму для українців.

Схожі новини