Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко дав доручення Генштабу про припинення вогню в зоні АТО

  • 30.03.2017, 18:00
  • 3 515

Президент України Петро Порошенко повідомив, що дав доручення про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня Генеральному штабу Збройних сил та Міністерства оборони.

Про це він сказав, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи готова українська сторона до реалізації досягнутих у Мінську домовленостей.

"Я дав усі необхідні команди Генерального штабу і міністру оборони", — сказав глава держави.

Порошенко додав, що саме українська сторона запропонувала встановити режим припинення вогню з 1 квітня.

"Це ще раз спростовує російські твердження про позицію української сторони, яка нібито не готова до миру. Навпаки, послідовно всі три роки ми не просто декларуємо, але й доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону та відновлення українського суверенітету над окупованим Донбасом і в Криму", - наголосив президент.

Міністерство оборони України готове дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Міністерство оборони України готове виконувати Мінські домовленості і дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, але у разі загрози життю військових або захоплення територій дасть адекватну відповідь. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак на брифінгу у четвер, 30 березня.

"Ми готові виконувати домовленості. Але при наявності загрози нашим позиціям або життя військових - ми мовчати не будемо, а будемо вживати заходів для недопущення захоплення наших територій або загибелі наших військових", - сказав він.

У Мінську домовилися про повне припинення вогню на Донбасі з 1 квітня

Сторони також домовилися про розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в середу, 29 березня, було погоджене припинення вогню в Донбасі з 1 квітня. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік, передає УТ.

"Сторони домовилися про припинення вогню і розведенні озброєння з 1 квітня", - сказав Сайдік журналістам.

За його словами, сторони також домовилися про розведення сил і засобів у Станиці Луганській з 6 квітня.

Крім того, Сайдік повідомив, що наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановане на 12 квітня.

Сьогодні у Мінську збереться Тристороння контактна група

На засіданні порушать питання звільнення полонених.

У середу, 29 березня, у Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи, на якому порушать питання звільнення полонених, передає УТ.

Відомо, що засідання пройде у другій половині дня.

Пріоритетними стануть питання припинення вогню та обмін заручниками, а також - пошук нових механізмів відведення важкого озброєння.

Окрім того, обговорюватимуть питання безпеки працівників місії ОБСЄ, можливість їхнього вільного пересування вздовж всієї лінії фронту.

Крім того, учасники Тристоронньої контактної групи обговорять питання руху людей через контрольні пункти, а також відкриття КПВВ "Золотий".

В рамках засідання сьогодні в Мінську українська делегація підніме питання про вільний доступ місії Червоного Хреста до незаконно утримуваних людей, а також для можливості пошуку зниклих безвісти людей.

Схожі новини