Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єлісєєв: "Блокада ОРДЛО заважає Євросоюзу ввести нові санкції проти РФ"

  • 13.03.2017, 08:24
  • 1 555

Дії учасників акції "блокади Донбасу" заважають ухваленню рішення про запровадження додаткових точкових санкцій проти російських компаній.

Дії учасників акції "блокади Донбасу" заважають ухваленню рішення про запровадження додаткових точкових санкцій з боку європейських партнерів України проти російських компаній чи посередників, які матимуть будь-які стосунки із "націоналізованими" бойовиками українськими підприємствами на Донбасі.

Про це заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю "Громадському".

За його словами такі санкції передбачають два етапи. Перший - попереджувальний щодо відповідальності російського бізнесу і бойовиків в разі рейдерського захоплення українських підприємств.

"І другий етап — у разі, якщо це рейдерське захоплення станеться, запровадити точкові санкції проти, передусім, російського бізнесу або посередників. Якщо, наприклад, буде захоплене якесь підприємство, то його продукцію зможуть продавати лише на територію РФ. І якщо якесь російське підприємство буде купувати цю продукцію, то ми проситимемо наших європейських партнерів та США запровадити проти такого підприємства точкові економічні санкції", - уточнив Єлісєєв.

Він додав, що це досягнення таких домовленостей "цілком реалістичне", але для його реалізації "потрібно щось вирішити з цієї блокадою".

"Нам партнери наші говорять вже прямою мовою, що "в цих умовах ми не можемо вводити санкції, оскільки ви самі себе караєте", - заявив він.

У свою чергу, Росія, за його словами, використовує цю "блокаду" для дестабілізації ситуації на Донбасі.

Схожі новини