Передплата 2024 «Добра кухня»

"Нафтогаз" відповів на погрози "Газпрому":"Вибачайте"

Не купуючи додаткових 2,5 млрд. куб. м газу, Україна зменшила свої витрати грошових коштів приблизно на півмільярда доларів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор із розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Тим, кому "небайдужі" інтереси "Газпрому": вибачте, що не дали "Газпрому" можливості продати більше газу і заробити більше грошей на цьому. У нас просто змінилась політика - "Нафтогаз" із 2014 року працює в інтересах власної країни, а не Росії", - наголосив Вітренко.

"І тут я не можу не згадати, як нам восени дорікали, що ми повинні були купити і закачати на 2,5 млрд. куб. м більше. Тобто, якби ми тоді послухали, то зараз би у сховищах було б 10, 5 млрд, на 5,5 млрд більше комфортного мінімуму. Я розумію, що "запас кишеню не пропалить", але додаткові 2,5 млрд кубів газу - це близько півмільярда доларів США", - додав Вітренко.

Також ситуацію прокоментував і голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Перемога чекає того, у кого все під суворим контролем, - люди чомусь називають це удачею. Поразка чекає того, хто вчасно не вжив запобіжних заходів, - це прийнято називати невдачею". Правила життя Руаля Амундсена", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося раніше, Україна припинила відбір газу з підземних сховищ.

Схожі новини