Передплата 2024 «Добрий господар»

Насіров каже, що не планував вносити заставу, але вдячний родичам

  • 17.03.2017, 19:04
  • 11.9K

Відсторонений голова ДФС Роман Насіров вийшов після допиту в НАБУ.

"Я не планував вносити таку заставу. У мене таких грошей нема. Я дуже вдячний своїм родичам, що вони змогли знайти частину суми, якої не вистачало. У мене особисто було рішення, що цього робити не варто. Я готовий був і надалі знаходитися у СІЗО", - сказав Насіров.

Відповідаючи на запитання про інші паспорти, Насіров сказав: "Це маячня. Всі паспорти були вилучені під час обшуків".

Справу проти нього Насіров назвав популістичною. "Я дуже-дуже багато кому перейшов дорогу".

"Я налаштований, щоб ми зараз швидко відпрацювали всі матеріали у справі. Якщо навіть і були якісь думки у слідства вважати, що був злочин. То треба зараз швидко розібратися і розставити всі крапки", - сказав Насіров.

При цьому Насіров заявив, що допит, який тривав 6 годин, пройшов конструктивно.

"Допит пройшов достатньо конструктивно. Ми на цей конструктив були націлені. Впевнений, що детективи НАБУ і прокурори САП можуть сказати те саме", - сказав він.

Подробиці допиту він не став розголошувати. Насіров зазначив, що зацікавлений у якнайшвидшому завершенні досудового розслідування проти нього.

Насіров вийшов із Лук’янівського СІЗО

Відсторонений голова фіскальної служби запевнив журналістів, що не планує тікати з України.

Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров у четвер, 16 березня, вийшов з Лук’янівського СІЗО у Києві, передає УТ.

Роман Насіров запевнив, що не планує тікати з України. Під час розмови з журналістами він вкотре спростував інформацію про наявність у нього паспортів Великої Британії та Угорщини.

У Міністерстві юстиції України підтвердили внесення застави, зазначивши, що тепер Насіров може вийти із Лук’янівського СІЗО.

Найєм: «Заставу за Насірова вносила не лише дружина»

За відстороненого керівника ДФС Романа Насірова внесли заставу дружина і тесть.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм, передає УП.

За його словами обидва внесли по половині суми, тобто по 50 мільйонів гривень.

"Якщо ви пам'ятаєте, раніше підозрюваний повідомляв, що у нього немає коштів на внесення застави. Судячи з усього, решту суми вніс тесть, Олександр Глімбовський, власник корпорації "Альтіс-Холдинг" - другого за величиною підрядника ЄВРО-2012. (З 2010 року компанії пана Глімбовського виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.)", - написав Найєм.

Дружина внесла за Насірова заставу 100 мільйонів

Дружина відстороненого керівника ДФС Романа Насірова внесла за нього заставу.

Про це йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Дружина Романа Насірова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) внесла грошову заставу визначену ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн. грн. на спеціальний рахунок Солом'янського районного суду", - сказано у заяві.

В САПі нагадали, що на Насірова тепер покладено наступні обов’язки:

- прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;

- носити електронний засіб контролю.

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду;

- повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

- утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні;

- здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

"В випадку невиконання підозрюваним вищезазначених обов’язків прокурори САП клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу тримання під вартою", - сказано у повідомленні.

Як повідомили "Українській правді" в НАБУ Насірова звільнять з-під варти вже у четвер. До приміщення СІЗО вже приїхали два його адвокати.

Під будівлею СІЗО зібралися журналісти.

СБУ не має доказів інших громадянств Насірова

Служба безпеки України заявляє, що на даний момент не має в своєму розпорядженні дані про наявність у відстороненого голови ДФС Романа Насірова громадянств інших держав.

Про це СБУ розповіла у відповіді на запит "Українських новин".

"Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насірова Р. М. громадянства (підданства) іноземних держав, відсутні. У разі їх надходження будуть вживатися відповідні заходи реагування згідно з вимогами чинного законодавства", - сказано в ньому.

СБУ заявляє, що провела перевірку Насірова в серпні 2015 року у зв'язку з наданням йому доступу до державної таємниці. В ході перевірки голова фіскальної служби не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн.

СБУ підкреслює, що наявність громадянства інших держав, згідно з чинним законодавством, не є підставою для відмови громадянину в доступі до державної таємниці або скасування такого доступу.

Президент: «Я не знаю, якою буде доля Насірова»

Президент Петро Порошенко запевняє, що не може коментувати сутність справи відстороненого голови ДФС Романа Насірова, бо не поінформований про неї.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів загальнонаціональних телеканалів.

"Якщо мене спитають, якою буде доля Насірова, я відповім: "Я не знаю", - сказав глава держави.

"Я щасливий тому, що я не знаю і не можу коментувати сутність справи (Насірова — ред.). Я мрію про те, щоб в Україні кожен президент не мав можливості і бажання бути поінформованим про хід розслідування", - заявив Порошенко, наголосивши, що САП і НАБУ є незалежними органами.

"Ситнік і Холодницький можуть підтвердити, що за два роки їхньої роботи я жодного разу не подзвонив, не поцікавився, не порадив і не попросив щодо жодної справи. І я впевнений в тому, що це встановлення абсолютно нових традицій в українській владі", - додав він.

Насіров каже, що не має 100 мільйонів гривень на заставу

Відсторонений керівник ДФС Роман Насіров стверджує, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

Про це він заявив після засідання Апеляційного суду Києва.

"Я зараз їду в слідчий ізолятор. У мене немає такої суми, тому фізично внести її не можу", - сказав Насіров.

Він також зазначив, що не звертатиметься по фінансову допомогу до інших людей.

Також Насіров сказав, що залишатиметься у тій самій камері, що і був.

"Умови тримання в СІЗО не найкращі, я впевнений що мабуть є і кращі камери, але я буду залишатися там, де я є, тому що це не від мене залежить, а від керівництва СІЗО", - зазначив він.

Разом з тим розмову з журналістами Насірову перервали активісти, серед яких був Давід Сакварелідзе, які вигукували: "Рома, здай Петра".

Стало відомо, коли продовжиться розгляду справи Насірова

Засідання почнеться о 10:30.

Подальший розгляд справи відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова розпочнеться у понеділок, 6 березня, о 10:30 у будівлі Шевченківського суду, де тимчасово розташований Солом'янський суд Києва. Про це кореспонденту Тижня повідомила прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко, передає УТ.

«Заяву про відвід слідчому судді Бобровніку розглядатиме суддя Букіна на Вознесенському узвозі. Оскільки блокують приміщення суду (на Вознесенському узвозі — Ред.), його (Насірова — Ред.) не зможуть вивести, а тому наші судді розглядатимуть там. Час початку засідання — о 10:30», - зазначила вона.

Суддю у справі Насірова ще не визначили

Слідчого суддю у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова ще не визначили.

Про це розповів прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ярослав Гордієвич, інформує "РБК-Україна".

Він також зазначив, що система розподілу суддів повинна визначити час і місце розгляду відводу слідчому судді у справі Насірова.

"Зараз ми чекаємо офіційної інформації з суду, де він відбудеться, хто буде слідчим суддею. Спочатку буде розглядатися за процедурою, буде розглядатися відвід судді, який заявила сторона захисту, а потім буде розглядатися наше (САП, - ред.) клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному. Зараз ми чекаємо місця призначення судового засідання", - сказав Гордієвич.

Разом з тим, адвокат Насірова Олександр Лисак повідомив журналістам, що суд над Насіровим продовжиться в Солом'янському райсуді.

"Ми офіційно заявимо, щоб справа продовжувалась в цьому суді", - заявив Лисак.

За його словами, про час початку засідання повинен додатково повідомити прес-секретар суду.

У Насірова не було інфаркту, і його не оперували

Відсторонений глава ДФС Роман Насіров спростував інформацію про те, що йому робили операцію

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Коментуючи інформацію про те, що йому зробили операцію, Насіров відповів:

" Я не знаю, звідки з'явилася інформація про операцію. Мені зробили низку медичних маніпуляцій, деякі з них, напевно, можна вважати операцією. Але фактично це була низка дій, спрямованих на стабілізацію тиску і роботи серця. У мене був передінфарктний стан. Те, що у мене інфаркт, я не говорив".

До Насірова в суд приїхали медики

Сьогодні вранці до будівлі Солом'янського суду столиці приїхала бригада медиків.

Про це повідомляють Вартові.Еспресо.

Медичні працівники прибули, щоб стежити за здоров'ям відстороненого глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Розгляд справи Насірова може відбутися в будівлі Шевченківського суду

Раніше прес-секретар суду анонсував засідання в приміщенні Апеляційного суду Києва.

Адвокат Олександр Лисак повідомив, що подальший розгляд справи відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова може відбутися в будівлі Шевченківського суду Києва. Про це він сказав журналістам, передає кореспондент Тиждень.ua.

"Сьогоднішнє вже засідання суду відбудеться тут, у Шевченківському суді, іншого виходу немає", - сказав адвокат.

Він зазначив, що Насіров не може залишити будівлю суду, бо немає працівників Національного антикорупційного бюро, які можуть забезпечити його транспортування.

"Ми офіційно заявимо, щоб справа розглядалася в цьому суді", - повідомив Лисак.

Також він наголосив. що час засідання 9:30, про який було відомо раніше, не є остаточним.

У будівлі Шевченківського суду тимчасово розташований Солом'янський суд Києва, який розглядає справу Насірова. За словами прес-секретаря суду, 6 березня засідання відбудеться у приміщенні Апеляційного суду. Спочатку суд розгляне клопотання адвокатів про відвід судді Олксандра Бобровника, після цього можна буде розпочати розгляд обрання Насірову запобіжного заходу.

Зазначимо, близько півночі 5 березня сплив термін утримання під вартою голови ДФС Романа Насірова, якому оголосили підозру у зловживанні владою, суд так і не зміг обрати йому запобіжний захід. Біля будівлі суду, де перебуває Насіров, зібрався мітинг, активісти мають намір не випустити підозрюваного з будівлі.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн. За словами лікарів,одразу після цього в Насірова діагностували інфаркт міокарда, діагноз поки що не підтверджений.

Кабінет міністрів України усунув Насірова від виконання обов'язків глави ДФС на час проведення розслідування.

Холодницький відмовився вночі їхати до Насірова

Голова ДФС хотів поговорити з очільниками НАБУ і САП та зробити спільну заяву.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відмовився їхати в суд до очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це він повідомив "5 каналу" .

"Очільник САП Назар Холодницький заявив, що наразі до залу суду не приїде", - ідеться в повідомленні телеканалу.

Станом на 2:00 під судом триває мітинг, активісти мають намір не випустити Насірова з будівлі, водночас, за словами адвоката, він повинен з'явитися перед журналістами.

Зазначимо, близько півночі 5 березня сплив термін утримання під вартою голови ДФС Романа Насірова, якому оголосили підозру у зловживанні владою, суд так і не зміг обрати йому запобіжний захід. Біля будівлі суду, де перебуває Насіров, зібрався мітинг, активісти мають намір не випустити підозрюваного з будівлі. Насіров запросив у приміщення суду, де він зараз перебуває, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, щоб зробити спільну заяву. За словами адвоката, Насіров погодився, щоб Національне антикорупційне бюро цілодобово за ним стежило, поки триває судовий процес, планує співпрацювати зі слідством та пообіцяв не залишати Україну.

У понеділок, 6 березня, в Апеляційному суді Києва має відбутися розгляд клопотання адвокатів про відвід судді Олександра Бобровника, а також клопотання прокуратури про запобіжний захід Насірову.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн. За словами лікарів,одразу після цього в Насірова діагностували інфаркт міокарда, діагноз поки що не підтверджений.

Кабінет міністрів України усунув Насірова від виконання обов'язків глави ДФС на час проведення розслідування.

Насіров погодився на цілодобове стеження НАБУ

За словами адвоката, голова ДФС згоден співпрацювати зі слідством.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров погодився, щоб Національне антикорупційне бюро цілодобово за ним стежило, поки триває судовий процес. Про це заявив адвокат Олександр Лисак біля будівлі суду, передає кореспондент Тиждень.ua.

Адвокат зачитав тези заяви, яку Насіров планує зробити спільно з керівниками НАБУ і САП.

"Зі слів моїх адвокатів, зі спливом 72 годин я можу вважатись вільним... Однак, приймаючи до уваги резонанс, хочу виявити готовність співпрацювати зі слідством і не залишати Україну", - цитує адвокат слова Насірова.

Захисник заявив, що Насіров не вважає себе винним, він впевнений, що суд це доведе. За його словами, щоб уникнути спекуляцій, Насіров надає згоду на тимчасове обмеження своїх прав і погоджується на цілодобове спостереження працівниками НАБУ і САП.

Насіров планує завтра брати участь у засіданні в Апеляційному суді Києва, зала 201.

За словами адвоката, Насіров незабаром вийде до журналістів, його сьогодні мають відвезти у лікарню "Феофанія".

Працівники НАБУ залишили будівлю суду, Насіров залишився там з адвокатами та родичами.

Зазначимо, близько півночі 5 березня сплив термін утримання під вартою голови ДФС Романа Насірова, якому оголосили підозру у зловживанні владою, суд так і не зміг обрати йому запобіжний захід. Біля будівлі суду, де перебуває Насіров, зібрався мітинг, активісти мають намір не випустити підозрюваного з будівлі. Насіров запросив у приміщення суду, де він зараз перебуває, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, щоб зробити спільну заяву.

Як відомо, у неділю, 5 березня, відбулося засідання суду для обрання запобіжного заходу Роману Насірову. Суд ухвалив рішення приєднати уточнений висновок Інституту кардіології імені Стражеска щодо стану здоров'я Насірова до матеріалів справи. У висновку йдеться про те, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах, а також що станом на 4 березня він не потребує невідкладної медичної допомоги. Захист оголосив відвід судді на підставі незабезпечення рівних прав у судовому процесі. Суддя Бобровник повідомив, що сьогодні в Солом'янському суді немає судді для розляду, а без цього продовжити засідання неможливо. Термін затримання Романа Насірова спливає увечері в неділю, 5 березня. Суд розгляне клопотання адвокатів про відвід судді у понеділок, 6 березня.

Насіров запросив до себе в суд керівників НАБУ і САП

Роман Насіров має намір зробити заяву.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров запросив у приміщення суду, де він зараз перебуває, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Про це сказав журналістам адвокат Олександр Лисак, передає кореспондент Тиждень.ua.

Насіров має намір поспілкуватися з ними і зробити заяву з привод

Схожі новини