Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На вокзалі орудували «перевертні у погонах»

Трьох горе-правоохоронців затримано. Аби довести справу до суду, потрібні заяви від усіх потерпілих.

На Львівському залізничному вокзалі орудувала банда “перевертнів у погонах”. Горе-правоохоронців затримали “на гарячому”. У вівторок, 28 лютого, Галицький районний суд обиратиме підозрюваним у злочині міру запобіжного заходу. Триває досудове розслідування. Усі “герої” пройшли атестацію і одягнули новеньку форму...

«Йдеться про працівників чергової частини відділу моніторингу одного з відділів поліції ГУНП Львівщини, які здійснювали свою протиправну діяльність

на території залізничного вокзалу Львова. Вони вимагали та отримали неправомірну вигоду за непритягнення до адміністративної відповідальності у розмірі 8000 грн.», — пояснила речниця Головного управління прокуратури у Львівській області Мар’яна Гайовська.

Інформація щодо працівників Залізничного відділу поліції Львова, які діють в обхід закону, почала надходити до Управління внутрішньої безпеки ще у жовтні 2016 року. Над спецоперацією працювало управління внутрішньої безпеки у Львівській області разом з обласною прокуратурою. Затримано трьох працівників поліції, яких звинувачують у вимаганні грошей та катуванні затриманих. За словами речниці прокуратури, зафіксовано близько 20 епізодів скоєння злочинів поліцейськими цього відділу. «Серед них і катування подорожуючих, вимагання і отримання неправомірної вигоди. На цей час завершено проведення невідкладних слідчих дій та обшуків за адресами проживання тринадцяти поліцейських, під час яких вилучено грошових коштів на суму близько 5000 доларів та особисті речі пограбованих осіб», — уточнила речниця прокуратури Львівщини.

Як розповів журналісту “ВЗ” керівник ГУ НП у Львівській області Валерій Середа, до поліції почали надходити скарги від громадян, що на вокзалі коїться щось не те... “Ми почали перевіряти інформацію і документувати усі факти. Працювали понад два місяці. Один з цих фактів — у потерпілого вимагали 150 євро”.

- За якою схемою працювали злочинці?

- Ці поліцейські, наприклад, людині напідпитку робили зауваження. Після цього — доставляли у чергову частину. Забирали або вимагали гроші. Або помітили, що з поїзда або автобуса зійшли нетверезі заробітчани. Слово за словом. А далі — справа техніки.

- Очевидно, що ця банда орудувала на вокзалі не один місяць. Чому цих ділків раніше не затримали?

- Нестабільність у самій поліції, відсутність системної роботи, та й атестація правоохоронців не показала належних результатів. Проте зараз більш-менш ситуація стабілізується.

- Усім відомо, що на вокзалі працюють таксисти, також під чиїмось “дахом”. Простому смертному водію таксі туди нереально пробитися...

- Покажіть мені хоч одну заяву від таксистів, що в них хтось вимагає гроші... Не все так просто із цими поліцейськими, яких ми тепер затримали. Люди скаржилися на словах, але нам потрібні заяви. Хтось напише, а хтось ні.

- Чи дійде ця справа до суду?

- Ми робимо все, щоб справа дійшла до суду.

Схожі новини