Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ різко відреагувала на заяву Рубана про зрив обміну полоненими

  • 28.02.2017, 13:36
  • 3 930

За словами радника голови Служби безпеки Юрія Тандіта, Володимир Рубан не міг провести жодних обмінів полоненими.

Про це повідомляє "Тиждень".

Юрій Тандіт зазначив, що керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан не може проводити жодних обмінів полоненими, оскільки це грає на руку Росії, яка хоче посадити Україну за стіл переговорів безпосередньо з бойовиками.

"Російські спецслужби намагаються посадити нас за стіл переговорів безпосередньо з терористами. Ніяких обмінів Рубан не міг провести", — заявив Тандіт.

Також радник глави СБУ додав, що незабаром буде допитана нардеп Надія Савченко в рамках кримінального провадження, у якому вона проходить як свідок.

Коли відбудеться допит Юрій Тандіт не уточнив, зазначивши, що це — закрита інформація.

Рубан: "Через рішення СБУ зірвався обмін полоненими"

Через непропуск його в КПВВ "Мар'їнка" в понеділок зірвався обмін полоненими, не передбачений Мінськими угодами.

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан стверджує, що через непропуск його в КПВВ "Мар'їнка" в понеділок зірвався обмін полоненими, не передбачений Мінськими угодами.

Про це він сказав в коментарі "Громадському".

"Сьогоднішній обмін, який повинен був відбутися поза Мінськими угодами, зірваний, тому що я не потрапив на ту територію (тимчасово непідконтрольну українській владі). Він відбудеться, незалежно від того, хто його буде підштовхувати..., обмін буде", - заявив Рубан.

Він не відповів на запитання про наступну можливу дату обміну.

Керівник Центру звільнення полонених також повідомив, що народний депутат України Надія Савченко 24 лютого не перетинала КПВВ "Мар'їнка" разом з ним, вони зустрілися вже в Донецьку.

За його словами, мета поїздки 24 лютого - передати в Макіївську колонію полоненим речі і медикаменти, які зібрали їхні родичі.

СБУ застосували низку заборон щодо затриманого Рубана

Керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" скасовано пропуск на в'їзд на території Донецької та Луганської областей.

Про це Рубан розповів у коментарі InfoResist.

«Мені закидають порушення проходу. Мені не можна перевозити посилки і полонених, тільки Геращенко і Тандит можуть», — сказав він.

Рубан зазначив, що в'їжджав у Донецьк через КПП.

«Я не в тому віці і не в тому статусі, щоб ходити таємними стежками. Отримали вказівку Рубана не пускати. В обід я проїжджав, а після обіду — вже ні. Пропуск у мене річний», — пояснив він.

Рубан додав, що проти нього силовики вчинили смішні дії.

"Приїхала військова поліція, склали протокол за мигалку, яка у мене всередині машини стоїть, у салоні, не стаціонарна. Я її включаю, коли їжджу по "ДНР", коли перевожу полонених. Побачили поламані наручники, спецзасоби — теж склали протокол", — додав він.

СБУ затримала Рубана на КПВВ "Мар'їнка"

Співробітники Служби безпеки затримали керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана на контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" в Донецькій області.

Про це повідомила в Фейсбуці журналістка "Громадського радіо" Ірина Сампан із посиланням на джерело в силових структурах.

"Керівника українського центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана затримала СБУ на КПВВ «Мар'їнка». Він їхав у «ДНР» по Надію Савченко. З ним працюють спецслужби вже кілька годин", - написала вона.

У Службі безпеки підтвердили інформацію про затримання Рубана у зв'язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуці.

"У Донецькій області СБУ проводить опитування!!! Володимира Рубана у зв'язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО. Також вивчається питання про можливе скасування дозволу про перетин лінії зіткнення фізичній особі, громадянину України Рубану В.В.", - написала Гітлянська.

Нагадаємо, 24 лютого Савченко та Рубан відвідали виправну колонію в окупованій Макіївці, де утримують українських військовополонених. Пізніше Савченко пояснила, що свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб звільнити полонених, і попросила її підтримати.

СБУ також перевіряє інформацію про те, що Савченко підбурювала військових залишати позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.

Раніше в СБУ заявляли, що Рубан не має повноважень для проведення переговорів про звільнення полонених.

Схожі новини