Передплата 2024 «Добра кухня»

Геращенко розповів, навіщо Савченко їздила в ОРДЛО

  • 26.02.2017, 08:00
  • 4 414

Щодо Савченко має бути складено адмінпротокол за незаконний перетин лінії розмежування.

Про це заявив народний депутат України Антон Геращенко.

"Справжня мета поїздки, поставлена швидше за все її кураторами, була незаконно перетнути лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами, а значить, показати, що за бажання, будь-хто може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських Збройних сил, минаючи КПП, на яких відбувається облік і контроль осіб і транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають з цієї території", - написав він.

Геращенко вважає, що суд повинен визнати Савченко порушником порядку.

"Цей факт не повинен залишитися безкарним як для Надії Савченко, так і осіб, які супроводжували її! Щодо них повинні бути складені протоколи про адміністративне правопорушення - незаконний перетин лінії розмежування", - стверджує депутат.

Він також, заявив, що якщо Савченко перетнула на автомобілі, по полях, лінію розмежування, то це можуть зробити інші і перевезти на територію ОРДЛО, наприклад, вибухівку, зброю, наркотики або гроші на фінансування тероризму.

"Про те, що Надія Савченко і супроводжуючі її особи вже переправили на окуповану територію Донбасу насправді в цей раз, ми вже ніколи не дізнаємося ...", - додав Геращенко.

В "ДНР" не прийняли умов Савченко і вимагають повернути всіх бойовиків

В угрупованні "ДНР" назвали неприйнятними умови обміну полоненими, які будь-коли озвучувала український депутат Надія Савченко.

Терористичне угруповання "ДНР" наполягає на обміні "всіх на всіх", але Україна готова передати сепаратистам 250 полонених, хоча за списками їх — 475, пише "РИА Новости" із посиланням на "уповноваженого з прав людини" угруповання Дар’ю Морозову.

Окрім того, представниця угруповання запросила представників української сторони приїхати на непідконтрольну Києву територію і перевірити, в яких умовах там утримуються полонені.

Нагадаємо, 24 лютого українська льотчиця Надія Савченко разом із керівником центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном приїхали у так звану "ДНР". Згодом з'явилась інформація, що нардеп завітала до Макіївської колонії.

Савченко назвала прізвища 34 полонених

Депутат Надія Савченко показала список із 34 полонених українців.

Його вона оприлюднила на сторінці у Facebook.

"Вдалось побачити наших полонених . Хлопці почуваються добре. Умови звичайні, тюремні. Ставлення до них, кажуть, нормальне", - написала вона.

За її словами, полонені сидять по троє в камері.

"Прогулянка година на добу, телевізор дивитись виводять, канали переважно російські, з українських ловить 1+1 та 5 Канал", - зазначила вона.

Чубаров засудив поїздку Савченко в окупований Донецьк

На думку голови Меджлісу, не можна єдину державну політику розтягувати шматочками.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявляє, що негативно ставиться до поїздки народного депутата Надії Савченко в окупований Донецьк і вважає, що не можна єдину державну політику розтягувати шматочками.

"Не можна єдину політику держави розтягувати по шматочках, в тому числі народному депутату. Я ставлюся до таких ініціатив в лапках дуже негативно", - сказав він журналістам перед початком міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу" в Києві в суботу , відповідаючи на запитання про його ставлення до поїздки Н.Савченко в Донецьк, повідомляє Інтерфакс.

Голова Меджлісу зазначив, що в історії були прецеденти, коли законодавчо діячам було заборонено під час війни вступати в переговори з представниками противника без узгодження з державною політикою, навіть з найгуманніших міркувань.

Джерело: Лівий берег

Савченко з окупованого Донецька звернулась до лідерів "нормандської четвірки"

Савченко звернулась до лідерів "нормандської четвірки" із проханням прискорити процес обміну полоненими.

З відповідним проханням парламентар звернулась до лідерів України, Франції, Німеччини та Російської Федерації на своїй сторінці у Facebook.

"Я зараз перебуваю на цій території, в Донецьку з гуманітарною місією, основна мета якої відвідування українських військовополонених і передача їм гуманітарної допомоги. Стан здоров'я багатьох з них вимагає негайної і кваліфікованої медичної допомоги, життя деяких з них під загрозою", - написала Надія Савченко, додавши "Звертаюсь до Вас з проханням негайно прискорити процес обміну військовополонених в рамках Мінської Угоди, що було Вами підписано, адже зараз вкрай необхідно врятувати людські життя полонених та повернути їх сім'ям. Сподіваюсь на Вашу швидку реакцію на цей лист".

Савченко пояснила, чому відвідала "ДНР"

Народний депутат Надія Савченко стверджує, що під час поїздки до "ДНР" ризикувала своїм життям.

Про це льотчиця написала на своїй сторінці у Facebook.

«Прошу всю Україну підтримати мене, як підтримували мене тоді, коли я була в полоні. Я зараз свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб визволити наших українських полонених й довести гуманітарну складову Мінського процесу до фіналу», — наголосила нардеп

Також льотчиця попросила підтримки в України та світу.

"Мені дуже не легко, але я борюсь!" — підкреслила Надія Савченко.

Джерело: 24 Канал

Терористи оприлюднили фото з Савченко у Донецьку

Народний депутат Надія Савченко побувала на окупованій території Донецької області.

Як льотчиця зазначила на своїй сторінці у Facebook, вона відвідала дві камери, де утримуються шість українських військовополонених.

"Поспілкувались з хлопцями. Умови жахливі, сирість, холод. Речі від рідних передали. Чекаємо до завтра. Обіцяли дати можливість відвідати всіх, хто є в Мінських списках", — наголосила депутат.

Також парламентар розповіла,що коли йшла коридорами в’язниці, то кричала "Слава Україні", а у відповідь лунало "Героям слава!".

"Тож хлопці не бояться! А з безстрашними страшно воювать. Незламаний дух українців. Ми переможемо!" — резюмувала Савченко.

Згодом журналіст Патрік Ланкастер, який висвітлює подію з боку терористів, оприлюднив у себе в Твіттері кілька світлин з Героєм України в Донецьку.

Нагадаємо, 24 лютого низка сепаратистських ЗМІ повідомила, що українська льотчиця Надія Савченко разом із керівником центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном приїхали у так звану "ДНР".

Згодом з'явилась інформація, що нардеп завітала до Макіївської колонії.

Джерело: 24 Канал

Тимчук оприлюднив свою версію причини візиту Савченко у "ДНР"

Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вважає, що нардеп Надія Савченко завітала до терористів "ДНР", щоб отримати паспорт недореспубліки.

Відповідний допис з’явився на його сторінці у Facebook.

«Надія Савченко знову в Донецьку. Дивно, звичайно, що ми це дізнаємося від "МДБ "ДНР". У цьому контексті сподіваюся, що в програмі візиту Савченко — змінити мандат народного депутата України на нині визнаний самим Путіним "папірець" від "народної ради "ДНР". Ну, щоб вже розставити всі крапки над "і" та не плутати вдячну публіку», — зауважив він.

Нагадаємо, раніше низка сепаратистських ЗМІ повідомила, що українська льотчиця Надія Савченко разом із керівником центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном приїхали у так звану "ДНР".

Джерело: 24 Канал

В СБУ готові відкрити кримінальне провадження проти Савченко

Служба безпеки України перевірить інформацію про підбурювання Надією Савченко військових до перевороту. Якщо ця інформація підтвердиться, то Служба готова зареєструвати кримінальне провадження.

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук в ефірі одного з телеканалів.

"Наша військова контррозвідка поспілкується з тими, хто були свідками таких закликів з боку Савченко. Якщо інформація підтвердиться, і буде достатньо підстав, ми зареєструємо кримінальне провадження, яке буде стосуватися цих вчинків Савченко. Ми будемо говорити з самою Надією і з ініціатором цього звернення", — сказав Ткачук.

Він також додав, в разі якщо військові були свідками таких закликів з боку Савченко чи будь-кого іншого, потрібно звертатися до керівників своїх частин.

У Савченко прокоментували звинувачення у державній зраді

У народного депутата Надії Савченко прокоментували інформацію про, те що нардеп закликала учасників АТО залишати позиції та скинути чинну владу.

Як повідомила прес-секретар народного депутата Надії Савченко Тетяна Проторченко, нардеп дійсно перебувала в районі Авдіївки та спілкувалася з військовими. Проте Проторченко спростовує інформацію про те, що Савченко ніби закликала військових скинути "злочинну владу у Києві", пише Укрінформ.

«Нічого протиправного, протизаконного там не було і жодних розмов таких, про які говорила пані Ричкова, не було. Звідки вона це взяла — це запитання до неї. Це не більш ніж провокація», — заявила прес-секретар.

Ричкова: «Савченко підбурювала військових залишити позиції на Донбасі й іти на Київ»

Депутат з БПП заявила, що свідками цього були військові 79-ї і 80-ї бригад.

Депутат Верховної Ради Тетяна Ричковазвинуватила Надію Савченко в тому, що вона підбурювала військових покинути позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.

Про це вона сказала з трибуни парламенту в п'ятницю, 24 лютого.

"Цього тижня вона перебувала на позиціях Збройних Сил України і підбурювала їх покинути позиції, прийти до Києва і здійснити державний переворот", - заявила Ричкова.

Ричкова нагадала, що в Кримінальному кодексі є стаття 109 - "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", і запропонувала Генеральній прокуратурі і СБУ розслідувати дії Савченко.

Схожі новини