Передплата 2024 ВЗ

Порошенко:"З початку року вже 4,5 тисячі українців вступили до лав ЗСУ"

  • 22.02.2017, 17:41
  • 2 094

З початку 2017 року вже чотири з половиною тисячі українців висловили бажання захищати Батьківщину і вступили на службу за контрактом до ЗСУ.

«Минулого року до Збройних Сил прийнято за контрактом близько 70 тисяч українських добровольців. І якість цього складу, який надійшов до Збройних Сил України, є значно вищою, ніж у попередні роки. З початку цього — ще 4,5 тисячі військовослужбовців записалися до лав ЗСУ», - сказав Президент під час виступу на оперативному зборі керівного складу ЗСУ.

«Це дозволило нам відмовитися від використання мобілізаційних ресурсів, як мене не критикували тоді, та забезпечити комплектування військових частин мотивованими військовослужбовцями військової служби за контрактом», - наголосив Глава держави.

Петро Порошенко також підкреслив, що закрити потреби фронту на добровольній і професійній основі вдалося завдяки Мінським угодам, які надали необхідний для цього час.

Президент зазначив, що за рахунок особового складу, який набув бойового досвіду та вже демобілізувався, минулого року був сформований потужний оперативний резерв першої черги. Ці військові є добре вмотивованими, високопрофесійними та патріотичними. «Це - понад 130 тисяч осіб», - констатував Петро Порошенко.

Водночас, Глава держави зауважив, що в країні збережено призов на строкову військову службу. «Так, ця категорія військовослужбовців не долучається до виконання бойових завдань в зоні АТО, проходить військову службу в основному у військових частинах забезпечення, але ключове — хлопці отримують підготовку у навчальних центрах за бойовими спеціальностями», - сказав він.

Джерело:прес-служба Президента

Глава держави: "Українсько-американський діалог має позитивний розвиток"

Порошенко позитивно оцінює розвиток співпраці української влади з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки.

«Наразі я задоволений тим, як наводяться мости, налагоджується наш діалог з новою американською адміністрацією», - сказав Глава держави на оперативному зборі керівного складу ЗСУ.

Президент відзначив, що останнім часом мав низку контактів з представниками влади США. Зокрема, у Мюнхені відбулася «дуже важлива зустріч» з Віце-президентом США Майклом Пенсом, а також телефонна розмова з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

«Також було дві надзвичайно ефективних розмови з Президентом США Дональдом Трампом», - додав Петро Порошенко.

Президент повідомив також про роботу української делегації в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції. «Агресивна політика є елементом дуже небезпечної гри, яку веде керівництво Росії з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту. Саме на цьому я наголошував декілька днів тому під час свого виступу та у ході двосторонніх зустрічей на Мюнхенській безпековій конференції. Там я як Президент України, наші дипломати, ефективно працювали над зміцненнями коаліції на підтримку України», - сказав він.

У той же час Глава держави висловив розчарування тим, що низка українських політиків «плете інтриги та чинить перешкодити вітчизняній дипломатії, яка працює над поглибленням українсько-американського партнерства».

Джерело:прес-служба Президента

Порошенко наказав урізноманітнити раціон військових

Петро Порошенко наказав продовжити і пришвидшити реформу продовольчого забезпечення українських військових.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я наказую продовжити і пришвидшити реформу продовольчого забезпечення. Я сам пройшов строкову службу. Знаю, як колись годували в армії. Мені приємно, що вже зараз не менше 20% військових частин мають перейти на нову систему харчування, яка передбачає 360 базових продуктів замість 60, які є зараз і було досі. Завершити перехід по всій армії до нової системи не пізніше 2019 року", - наказав Порошенко.

Порошенко: «Росія хотіла використати міграційну кризу для розвалу ЄС»

Росія причетна до міграційної кризи в Європейському Союзі, яка була спробою дестабілізувати європейський континент та розвалити ЄС.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у своєму виступі під час оперативного збору керівного складу Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Москва наслідила в міграційній кризі, яка була спробою дестабілізувати континент та, прямо кажучи, розвалити Євросоюз", - сказав він.

Президент також наголосив, що агресивна політика є "елементом дуже небезпечної гри, яку веде керівництво Росії з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту".

Україна витратить на зброю для армії 9 млрд грн у 2017 році

Цього року на розробку та закупівлю озброєння та техніки буде виділено 9 мільярдів гривень.

Про це під час брифінгу заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що українську армію необхідно оснащувати сучасним озброєнням та технікою. Зокрема, у минулому році ЗСУ отримали близько 2,5 тисячі зразків нового, модернізованого та відремонтованого озброєння.

"Цього року на розробку і закупівлю нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки передбачено виділити близько 9 мільярдів гривень", - наголосив Порошенко.

Він додав, що зараз керівництво армії та Міноборони повинні здійснювати ефективний контроль над тим, щоб ці гроші використовувалися за призначенням.

Порошенко: «РФ сформувала на Донбасі 2 корпуси та залучила 3,5 тис. кадрових військових»

Росія сформувала на південному сході Донбасу армійські корпуси, до складу яких входять 6 механізованих бригад, 1 піхотна бригада та 3 полки, 2 артилерійські бригади та інші підрозділи. Також наразі залучено 3,5 тис. військовослужбовців регулярних підрозділів збройних сил РФ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На південному сході Донбасу Росія сформувала два армійські корпуси, до складу яких входять шість механізованих бригад, одна піхотна бригада та три полки, дві артилерійські бригади та інші підрозділи. Управління ними, комплектування та всебічне забезпечення здійснюється, звісно ж, Росією. Додатково до складу цього угруповання залучено регулярні підрозділи збройних сил РФ — нині приблизно 3,5 тисячі осіб”, - сказав він.

Президент наголосив, що наразі відбувається прискорена мілітаризація окупованих територій шляхом формування нових військових частин, а також постачання бойовиків, військової техніки та засобів матеріально-технічного забезпечення.

Порошенко: "Російські військові можуть атакувати Україну з Придністров'я"

Російський військовий контингент у Придністров’ї теж може бути використаний для атаки на територію України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російський військовий контингент на південному заході - у придністровському регіоні Республіки Молдова, неконтрольованому Кишиневом - теж може бути використаний у будь-який час для атаки на нашу територію”, - сказав Порошенко.

Президент додав, що придністровський напрямок слід розглядати у сукупності з кримським.

"І хоча їх там (у придністровському регіоні Республіки Молдова — ред.), за нашими даними, і не так багато, вони у якості допоміжної сили до понад 20 тисяч вояків в анексованому Криму здатні створити нам додаткові проблеми", - зазначив він.

Порошенко: "Загроза повномасштабної агресії нависла по всій лінії кордону з РФ"

Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася та нависає по всій лінії кордону з РФ, і навіть більше.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних Сил України, повідомляє Укрінформ.

“Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не лише сочиться через неконтрольовані нами прикордонні ділянки на Донбасі - вона нависає по всій лінії кордону з РФ, і навіть більше”, - сказав Порошенко.

Президент пояснив, чому ця загроза є реальною. “В безпосередній близькості до наших кордонів розгорнуто підрозділи російських збройних сил чисельністю до 50 тисяч осіб. Близько 470 танків, понад 1700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем та 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі”, - сказав він.

Порошенко також повідомив, що росіяни створюють нові, розширюють та модернізують наявні бази, інші об’єкти військової інфраструктури. “І, до речі, жодної гарантії, що це одного дня не суне на нас!”, - додав він.

Схожі новини