Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент: "Визнання фейкових документів з боку РФ потребує посилення санкцій"

  • 21.02.2017, 16:05
  • 1 227

Порошенко провів зустріч з Комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом.

«Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не лише порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення щодо визнання фейкових документів фейкових республік», - сказав Президент.

«З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій», - зазначив Петро Порошенко.

Єврокомісар Стиліанідес, який щойно повернувся з прифронтового Майорська, чітко підкреслив, що Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну і докладати значних дипломатичних зусиль спрямованих на повне виконання Росією Мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини