Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прокуратура Криму викликала нардепа Артеменка на допит у справі про держзраду

  • 22.02.2017, 17:55
  • 7 794

Депутат повинен з'явитися на допит упродовж трьох днів.

Прокуратура Криму викликає депутата Верховної Ради Андрія Артеменка на допит у кримінальній справі про державну зраду.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"Сьогодні надіслали повістку за місцем проживання і за місцем роботи до Верховної Ради", - розповіла прес-секретар відомства Тетяна Тихончик.

За її словами, Артеменко повинен з'явитися на допит упродовж трьох днів.

Джерело: ukr.lb.ua

Підозрюваний у держзраді нардеп Артеменко збирається представити свій «мирний план» у США

На його переконання, адміністрація США шукає нових людей, аби покласти край конфлікту в Україні.

Народний депутат України Андрій Артеменко, проти якого прокуратура порушила кримінальне провадження за підозрою у державній зраді, збирається публічно представити у Вашингтоні свій план щодо передачі Криму Росії та зняття санкцій з агресора. Про це він заявив в інтерв’ю Reuters.

«Я впевнений, що наразі відповідний час, коли адміністрація Трампа шукає нових людей, які зможуть розібратися з цим по-справжньому складним завданням», - зазначив Артеменко.

«Це вирішено, що в найближчі тижні буде проведена презентація у Вашингтоні, на якій будуть також присутні конгресмени і сенатори, які мене підтримують», — розповів він.

Однак назвати імена згаданих ним посадовців Артеменко відмовився.

Нардеп заявив, що ЗМІ перекрутили деякі деталі його плану, зокрема, те, що його ініціатива передбачає передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Артеменко також додав, що звинувачення проти нього у державній зраді є лише «істерією», котра нібито підтверджує нездатність української влади прийняти альтернативну думку.

Прокуратура порушила справу проти Артеменка

"План Артеменка" вважають державною зрадою.

Прокуратура АР Крим 21 лютого почала кримінальне провадження про держзраду з боку народного депутата Андрія Артеменка.

Про це повідомив у фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

Слідчі вважають, що пропозиція Артеменка передати територію півострова Крим у довгострокову оренду Російській Федерації містять ознаки державної зради (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу).

Крим в оренду — не маразм, а черговий «мирний план»

Хто ті «голуби миру», які тиражують його від Вашингтона до Кремля?

Ще й двох місяців не минуло з часу появи в американському виданні The Wall Street Journal «славетного» плану Пінчука (з пропозицією для України задля примирення з Росією не ворохобити питання Криму, зближення з ЄС і НАТО), як черговий голуб миру «намалювався». Знову з українським паспортом, і знову на американських шпальтах — цього разу The New York Times. Замирювати Україну з Росією взявся нардеп-«ляшковець» Андрій Артеменко (на фото). На тлі озвучених ним пунктів «мирного плану» пінчуковські ідеї блякнуть. Чого лише варта пропозиція провести референдум про передачу Криму Росії у довгострокову оренду років так на 50, а то й — 100! Бонус за виведення рашавійськ з Донбасу, та ще й на додачу до скасування західних санкцій проти РФ. Перед тим, як спровокувати скандал в Україні, «план Артеменка» встиг до Білого дому докотитися.

The New York Times написала про те, що озвучені Артеменком пропозиції щодо врегулювання ситуації на Донбасі лягли на стіл радникові президента Дональда Трампа з питань національної безпеки Майклу Флінну за тиждень до його гучної відставки. Нагадаємо: Флінн змушений був залишити посаду після того, як стало відомо про його переговори з російським послом щодо зняття санкцій проти РФ. В інтерв’ю виданню «Страна» Артеменко підтвердив цю інформацію. Більше того, заявив, що до розробки «мирного плану» і його передачі у Білий дім причетні адвокат Трампа Майкл Коен та бізнесмен, партнер Trump Organization Фелікс Сетер. З обома, мовляв, Артеменко знайомий особисто.

Але наступного ж дня після публікації у The New York Times Майкл Коен поспішив відхреститися від ролі співавтора і кур’єра, назвавши інформацію про передачу так званого мирного плану Флінну фейком. Хоча й не заперечував контакту з «вилоносним» нардепом. «Визнаю, що коротка зустріч (з Артеменком. - «ВЗ») відбулася. Але категорично заперечую, що обговорював цю тему чи доставив будь-які документи у Білий дім або генералу Майклу Флінну», - заявив Коен у коментарі The Washington Post.

Не забарилися з реакцією на одкровення Артеменка й у Кремлі. Речник Путіна Дмитро Пєсков запевнив, що ні про який план Москві не відомо. А пропозицію про Крим в оренду назвав абсурдом: як, мовляв, можна орендувати те, що тобі належить?

Але скільки б у Кремлі не говорили про «мирний маразм», як би не відхрещувалися від «плану Артеменка», є красномовніші свідчення на користь версії про те, що без «рашазатєйніков» у цій справі не обійшлося. Невипадково, вочевидь, знову спливло прізвище Флінна, зв’язки якого з Росією ще у січні взялася розслідувати американська контррозвідка. Зрештою, достатньо по пунктах прочитати озвучений Артеменком план, щоб побачити, де російські вуха стирчать. Якщо відкинути маразм про оренду Криму (кому і для чого це «впаяли», розумом не зрозуміти), залишаються положення про зняття санкцій з Росії, відмову України від зближення з Євросоюзом і НАТО, «втюхування» окупованого Донбасу Україні з амністією і перспективою особливого статусу, питання щодо якого пропонують вирішити на референдумі. Який особливий статус, спитаєте, якщо на референдумі у нього — жодних шансів, та й Верховна Рада на остаточне узаконення такої «квазідержавності» навряд чи піде? Нинішня, можливо, і не піде. А ось наступна (в якій комбінації, не важко здогадатися), - не факт. Це про неї Артеменко згадував, говорячи про те, що Україні потрібне термінове владне перезавантаження, бо за нинішньої влади «не може бути миру і реалізації мирного плану». Для надійності не завадить, мовляв, і дострокові президентські вибори провести. А оскільки на Банковій добровільно на це не підуть, треба, як заявив Артеменко, змусити їх шляхом зовнішнього тиску. Для цього, мовляв, до «мирного плану», адресованого Білому дому, пришпилили ще й компромат на президента Порошенка - «платіжки по Нацбанку, оборонці, офшорних компаніях президента і його друзів». Причому, зі слів Артеменка, «усі ці документи отримані у співпраці з Валентином Наливайченком (екс-керманичем Служби безпеки України. - «ВЗ»)».

Одкровеннями «вилоносного» нардепа мала б зацікавитися СБУ. А поки там роздумують, чи варта їхньої уваги «мирна ахінея» від Артеменка, за справу взявся його парламентський шеф. «Вимагаю від Андрія Артеменка скласти депутатський мандат. Це Савченко номер два», - заявив Олег Ляшко, коментуючи «мирний план» свого фракційного підопічного.

Схоже, бенефіс нового «голуба миру» спровокував більший резонанс, ніж одкровення Пінчука. Хоча зрозуміло, що обидва персонажі — лише пішаки у чиїйсь великій грі. Недооцінювати її масштаби не варто. Як слушно зауважив журналіст Віталій Портников, план Артеменка може бути значно масштабнішим задумом, ніж може здатися на перший погляд. «За нікому не відомими посередниками стоять цілком серйозні і впливові люди з посадами і можливостями. Ці люди можуть працювати і в Адміністрації президента Росії, і в Адміністрації президента України. І підтримувати між собою контакти, справжня суть яких може бути не зрозуміла самим головам держав. При тому, що мотиви контактів можуть бути різні. З російської сторони може бути бажання заманити Україну у пастку і піднести її шефу засмаженою й упакованою в американську фольгу. З української - знайти нові нестандартні можливості вирішення конфлікту і відновлення територіальної цілісності країни - навіть шляхом серйозних поступок ворогові», - написав Віталій Портников у своєму блозі.

Парубій оголосив про виключення Артеменка зі фракції Радикальної партії

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про виключення депутата Андрія Артеменка зі складу фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Рішення про це фракція ухвалила на своєму засіданні напередодні.

Сам депутат раніше заявив, що не збирається складати мандат і залишатиметься позафракційним.

Після виключення Артеменка у складі фракції Радикальної партії залишилося 20 депутатів.

У 2018-му поставимо крапку: "миротворець" Артеменко заявив про необхідність переговорів із "ДНР" та "ЛНР"

Якщо Україна, Росія і США як посередник до кінця 2017 узгодять всі пункти так званого плану Артеменка в парламентах, то в 2018 році можна буде ставити крапку у війні розв'язаній Кремлем.

Про це нардеп Андрій Артеменко заявив в інтерв'ю "Апостроф", коментуючи свою скандальну ініціативу щодо врегулювання ситуації в Україні.

"Якщо до кінця 2017 ми озвучимо, підпишемо, узаконимо ці угоди в парламентах наших країн, то я думаю, що на цьому в 2018 році можна буде поставити крапку. Можна скільки завгодно кричати: "зрада" і "ганьба", можна перейменовувати пам'ятники і вулиці, але економіці від цього краще не стає", - вважає нардеп.

За його словами, головні переговори повинні відбутися між Росією та Україною, але також до них повинні бути допущені представники фейковий "ДНР" та "ЛНР".

"Я не уявляю, як їх (представників псевдореспублік. - Ред.) сьогодні відірвати від історії. Це громадяни України, які мають українські паспорти. Це громадяни, які з тих чи тих обставин поза правовим полем. І наші дії (блокада, будівництво парканів), і бездіяльність, які сьогодні відбуваються, не підштовхнуть їх до того, щоб проголосувати за повернення в Україну. Ця робота вимагає зусиль і доброї волі", - заявив Артеменко.

"Голову відбив і геть з пляжу". Ляшко звернувся до СБУ через "миротворця" Артеменка

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко звернувся до СБУ з вимогою розслідувати появу в Україні "мирного плану", що передбачає здачу Криму в оренду Кремлю.

Про це він заявив в кулуарах парламенту, передає Еспресо.TV.

Ляшко вважає, що за "мирним планом" Артеменка можуть стояти колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, кум Путіна Віктор Медведчук, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і ФСБ Росії.

Лідер Радикальної партії вважає, що це не "мирний план", а "троянський кінь".

"Я звернувся до СБУ почати розслідування появи цього "троянського коня" або так званого мирного плану Артеменка", - наголосив Ляшко.

Лідер радикалів вважає, що Артеменко тримається за мандат як "воша за кожуха".

"Якщо Артеменко не здасть мандат самостійно, то я зроблю все, щоб його забрати", - заявив Ляшко.

Артеменко не планує відмовлятися від мандата

Народний депутат Андрій Артеменко не планує відмовлятися від свого мандата.

Про це він повідомив журналістам у кулуарах парламенту.

"Я вдячний фракції Радикальної партії за те, що я став народним депутатом. У нас були 2,5 року плідної співпраці... Їхні вимоги з приводу складення мандата? Я вчора спілкувався зі своєю дружиною, батьками і друзями, і те, що я отримав тисячі, десятки тисяч повідомлень на підтримку наших мирних ініціатив, переконує мене, що єдиний майданчик для досягнення головної моєї мети - це парламент", - заявив Артеменко.

Він сказав, що буде залишатися позафракційним депутатом.

Артеменко також визнав, що депутатський мандат - це захист від можливих кримінальних справ, які проти нього можуть порушити.

Джерело: Лівий берег

Адвокат Дональда Трампа заперечив, що передавав в Білий дім план скасування санкцій проти РФ

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен заперечив, що передавав пропозицію щодо зняття санкцій проти РФ колишньому раднику очільника Білого дома Майклу Флінну.

У той же час, в інтерв'ю NBC News він підтвердив, що колишній соратник Трампа Фелікс Сатер попросив його приїхати на зустріч до Нью-Йорка минулого місяця та привіз з собою депутата Верховної Ради України Андрія Артеменка.

«Я визнаю, що коротка зустріч відбулася, але категорично заперечую обговорення цієї теми (щодо пропозиції нардепа Андрія Атременка про скасування санкції проти РФ — ред.) або надання будь-яких документів в Білий дім або генералу Флінну», — сказав Коен. — Я не бачив генерала Флінна в той час як я був в Білому домі, і я не витрачав ні секунди на обговорення цього».

«Я знаю Фелікса (Сатера — ред.) протягом багатьох років. Я отримав телефонний дзвінок: «Гей, Майк, у вас є кілька хвилин? Чи можу я зустрітися з вами попити кави? Ти не заперечуєш, якщо я візьму з собою друга?? Хіба я знав, що це буде хлопець, який хоче балотуватися на пост президента України?», — розповів Коен.

Коен заявив, що він не мав жодної фінансової зацікавленості у зустрічі і не отримав винагородження за присутність на ній.

Артеменка виключили з фракції Ляшка

У понеділок, 20 лютого, Радикальна партія Олега Ляшка виключила Андрія Артеменка зі складу фракції.

Про це повідомив член фракції Андрій Лозовий у Facebook.

Нагадаємо, 20 лютого відбулося засідання фракції Радикальної партії, на якому лідер Радикальної партії вимагав від нардепа Артеменка скласти депутатські повноваження через висловлювання про Крим в NYT

Як повідомлялося, український нардеп Андрій Артеменко запропонував Трампу здати Крим в оренду Росії.

Джерело: Тиждень.ua

Чубаров: «Артеменко має бути притягнений до кримінальної відповідальності»

Генеральний прокурор Юрій Луценко має внести у Раду подання про позбавлення депутатської недоторканності з нардепа від Радикальної партії Андрія Артеменка за "мирний план", який передбачає здачу Криму в оренду Росії.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів в ефірі "112 Україна".

"Я вважаю ці пропозиції безпрецедентно підлими і цинічними, оскільки вони ігнорують державні інтереси України і, більше того, вони ігнорують інтереси корінного народу Криму. Коли я зранку ознайомився з цими публікаціями, то я зв'язався з деякими своїми колегами з фракції Радикальної партії. Зараз проводиться засідання фракції РПЛ і я розумію, що Артеменку буде надана відсіч", - заявив Чубаров.

Він заявив, що Генпрокуратура має вийти з пропозицією позбавлення депутатського імунітету Артеменка.

"Артеменко має бути притягнений до кримінальної відповідальності і є ще тут моральний аспект: він розкидав своїх дітей по світу і хоче торгувати нашою кримськотатарською землею... Я не бачив більш підлої людини за останні три роки, ніж Артеменко", - заявив Чубаров.

Наливайченко підтвердив, що передав американцям компромат на Порошенка

Колишній глава СБУ повідомив, що дійсно в січні 2017 був у Вашингтоні, де спілкувався з перехідною адміністрацією Трампа.

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко підтвердив, що він дійсно передав Міністерству юстиції США документи, що підтверджують причетність президента Петра Порошенка до корупції

Про це він сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна, повідомляє "Апостроф".

"Дійсно, я передав документи для того, щоб і в Україні, і в США в рамках кримінальних справ були названі прізвища, назви офшорних компаній, а головне, щоб були покарані люди, які організували виведення і крадіжку грошей з України", - сказав Наливайченко.

Він наголосив, що на рівні Білого Дому є "чітке переконання і підтримка" розслідування корупції у вищих ешелонах влади України.

При цьому на питання, кому саме в Америці він віддав документи, Наливайченко відповів, що Міністерству юстиції США.

"Причому не просто віддав, а передав офіційно. Більш того, Мін'юст США офіційно підтвердив, що взяв документи на перевірку", - зазначив екс-глава СБУ.

Екс-глава СБУ зазначив, що документи про корупцію в органах влади в Україні були передані і в ГПУ. Він уточнив, що в зазначених документах фігурує президент Петро Порошенко, його соратник Ігор Кононенко і дані про їх офшори. Наливайченко зазначив, що документи були зібрані вже після того, як він залишив посаду глави СБУ.

У Порошенка обіцяють різкі дії щодо депутата, який хоче здати Крим

Артеменко має дати чіткі пояснення своїх дій щодо підготовки "мирного плану" для адміністрації Трампа.

Про це в кулуарах парламенту повідомив журналістам представник президента у Раді Артур Герасимов, передає Еспресо.TV.

"Я думаю, що завтра в парламенті ми маємо задати дуже жорсткі питання відносно того, що було, яким чином було і почути відповіді від депутата (Артеменка, - ред.). Якщо це отримає своє підтвердження, то мають бути дуже різкі дії. І частину ми їх вже знаємо. Фракція, яку представляє цей нардеп (Артеменко, - ред.), ці питання вже піднімає", - заявив Герасимов.

За його словами, "за цими речами стовідсотково стоять росіяни".

Бурбак про "мирний" план Артеменка: "Ще один корисний ідіот у стилі Савченко"

Артеменка необхідно притягнути до кримінальної відповідальності та забрати у нього мандат через його позицію щодо Криму.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив очільник парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, повідомляє Еспресо.TV.

"Скільки ще у нас має бути "Надій Савченко" в парламенті для того, щоб ми зрозуміли, що ми повинні боротися за незалежність України? Що ми повинні цих корисних ідіотів, які роблять все для того, щоб розхитати ситуацію й привезти сюди Путіна на своїх плечах, показувати, виявляти та ухвалювати рішення", - наголосив він, коментуючи ситуацію із планами "мирного врегулювання" ситуації на Донбасі Артеменка.

За словами Бурбака, народного депутата необхідно притягнути до кримінальної відповідальності, через те, що його висловлювання є посяганням на цілісність держави, адже Крим є територією України. Він також погодився із головою Радикальної партії Олегом Ляшком стосовно того, що у Артеменка необхідно вилучити мандат.

Пашинський про план Артеменка: "Це - за межами правового поля"

Так званий план народного депутата від Радикальної партії Андрія Артеменка не має нічого спільного з позицією парламенту.

Про це заявив у понеділок голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський журналістам, повідомляє Укрінформ.

«Тут немає чого коментувати. Ці заяви виходять за межі нашого правового поля... Нічого спільного з позицією парламенту і державою Україна ці заяви не мають», - сказав Пашинський, додавши, що Україна не торгує своїми територіями.

Крім того, Пашинський прокоментував рішення президента РФ Володимира Путіна щодо легалізації так званих документів «ЛНР/ДНР».

«Це повзуча легітимізація оцих маріонеткових квазіутворень, які зробила Росія на нашій території», - зазначив він.

За словами голови комітету, вкрай необхідно ухвалити закон про повернення окупованих територій і в рамках цього закону передбачити відповідні алгоритми.

Пашинський також підкреслив, що повернення Криму й окупованих територій Донбасу має відбуватися політико-правовим шляхом.

Росія спростувала участь у розробці "плану Артеменка"

Сам Артеменко говорив, що отримав підтримку Кремля.

Кремль нічого не знає про план нормалізації відносин між Україною і Росією, переданий депутатом від Радикальної партії Андрієм Артеменком адміністрації Трампа.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів, пише РИА Новости.

Нагадаємо, напередодні видання The New York Times повідомило, що Артеменко передав Білому дому план нормалізації відносин з Росією і "компромат" на Порошенка. "Мирний" план, розроблений з оточенням Дональда Трампа, передбачає виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про здачу Криму в "оренду" Росії на 50 або 100 років. Артеменко заявив, що його робота отримала заохочення з боку найближчого оточення російського президента Володимира Путіна.

Ляшко вимагає від Артеменка скласти мандат

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від народного депутата його фракції Андрія Артеменка негайно скласти депутатський мандат.

Про це в кулуарах Ради заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає Еспресо.TV.

"Він не має права бути членом фракції Радикальної партії і представляти Радикальну партію. Те, що відбулося, я вважаю, це дискредитація України", - заявив Ляшко.

За його словами, якщо Артеменко "розповідає, що він новий політик, хоче дружити з Путіним, то хай здає мандат і йде дружити".

"У Радикальній партії дружать лише з українцями", - заявив Ляшко.

Він вимагає від Артеменка скласти депутатський мандат.

"Наші позиції радикально розходяться. Це як Савченко номер 2. Він має скласти мандат", - наголосив Ляшко.

Він прокоментував статтю у The New York Times, у який йдеться про зазначений план, і зауважив, що це лише власна позиція Артеменка, яку Ляшко особисто, а також члени фракції, не підтримують.

"Крим - це Україна! І будь-які розмови про легалізацію його анексії РФ (і про "оренду", і всі інші), про зняття санкцій заради "миру" - абсолютно не прийнятні. Здавати в оренду Крим московським окупантам - це те саме, що здавати в оренду переїзному цирку рідну матір. Росія має забратися до біса з Криму і Донбасу", - наголосив Ляшко.

Він також додав, що вважає таку позицію Артеменка дивною, тому її планується обговорити під час майбутнього засідання фракції.

Посол Чалий про "мирний план" для Трампа: "Артеменко - колаборант Кремля"

Посол України в США Валерій Чалий вважає, що російські агенти та їхні колаборанти з України все активніше намагаються просунути у Вашингтоні план зняття санкцій з Росії.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

"По-перше, ніякі підступні "компроміси" з агресором не пройдуть, як не пройшли плани умиротворення диктаторського режиму три роки тому, коли Герої Небесної Сотні та Український народ стали на заваді здачі України; по-друге, досягнутий рівень взаємодії з новою адміністрацією США та Конгресом дозволяє доводити правдиву інформацію нашим партнерам для виважених оцінок і рішень", - заявив Чалий.

Він додав, що доки працює злагоджено під керівництвом президента, підтримці Уряду та МЗС України і багатьох наших друзів по всій Америці команда Посольства України в США у взаємодії з генконсульствами, почесними консулами, ППУ при ООН, українською діаспорою - всі атаки будуть відбиватися рішуче та ефективно.

Корупція Порошенка та закінчення війни на Донбасі: Артеменко підтвердив таємний план для Трампа

Були отримані матеріали щодо корумпованості президента Петра Порошенка, оцінку яким повинно дати Міністерство юстиції.

Про це Еспресо.TV заявив народний депутат від Радикальної партії Андрій Артеменко.

"Так, дійсно, план існує, дійсно він розроблений разом з деякими конгресменами, сенаторами, народними депутатами, іншими людьми з мого оточення, як з України, так і зі США. Матеріали, які представлені, були отримані з Валентином Наливайченком, з колишнім головою СБУ, і вони стосуються деяких речей щодо доказів корупційної діяльності пана президента та його оточення. Юридичну оцінку цим матеріалам повинно дати Міністерство юстиції і юридичний департамент, після чого будуть зроблені офіційні заяви і прес-конференції", - наголосив він.

Артеменко також зазначив, що наразі не може розголошувати деталі цих матеріалів.

"План дійсно існує, план мирного врегулювання україно-російської кризи, який детально буде представлений на прес-конференції, яка пройде у Вашингтоні у березні, де я зі своїми колегами запропонуємо цей план", - підсумував Артеменко.

NYT: "Український нардеп запропонував Трампу здати Крим в оренду Росії"

Як зазначає видання, такі пропозиції, хоч і не є незаконними, здається, значно вигідніші Росії.

В адміністрацію президента США Дональда Трампа надійшов неофіційний план щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та скасування санкцій США проти Росії. Про це в неділю, 19 лютого, повідомило американське видання The New York Times.

За даними газети, пропозиції передали колишньому радникові Трампа з питань національної безпеки Майклу Флінну незадовго до його відставки. План розробив український депутат Андрій Артеменко, який очолює політичну силу "Солідарність правих сил" та входить до депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Головним пунктом неофіційного плану зазначається вивід російських збройних формувань з Донбасу в обмін на проведення в Україні референдуму щодо можливої передачі Криму в оренду Росії на 50 чи 100 років. У разі такого порозуміння між Києвом та Москвою можна було б скасувати санкції, запровадженні проти РФ. Такі пропозиції, хоч і не є незаконними, здається, значно вигідніші Росії, зазначає видання.

Артеменко стверджував, що отримав позитивні відгуки про цей задум з боку наближених до російського президента Путіна осіб. Крім того, український нардеп зазначав, що володіє доказами корумпованості чинного президента України Петра Порошенка, які можуть призвести до його відставки, пише газета.

У передачі документа Майклу Флінну брали участь особистий адвокат Трампа Майкл Коен та діловий партнер Трампа Фелікс Сейтер. Як зазначає видання, дружина Коена - українка, Сейтер, який народився в СРСР, а потім емігрував до США, допомагав бізнесмену Трампу вести бізнес із нерухомістю в Москві.

Ще одним фігурантом у передачі документа є колишній керівник передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт. Останній пішов у відставку за три місяці до виборів на тлі повідомлень про його ймовірну причетність до махінацій звинуваченого в корупції оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Джерело: The New York Times

NYT: "У Білий дім передали план про передачу Криму в оренду Росії"

За тиждень до відставки з поста помічника президента США з нацбезпеки Майкл Флінн отримав від осіб, близьких до Дональда Трампа, пакет пропозицій щодо скасування антиросійських санкцій.

Про це повідомляє New York Times.

За інформацією видання, в розробці пропозицій брали участь особистий адвокат Трампа Майкл Коен, діловий партнер президента, уродженець СРСР Фелікс Сатер, який допомагав йому з пошуком бізнес-проектів в Росії, і народний депутат України від Радикальної партії Андрій Артеменко.

Артеменко заявляє, що має докази корумпованості президента України Петра Порошенка.

Мирний план передбачає виведення всіх російських сил зі східної України та проведення в Україні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років. За словами Артеменка, зазначений план користується підтримкою помічників Путіна.

Фото: styler.rbc.uа

Схожі новини