Передплата 2024 ВЗ

У зоні АТО загинув 21-річний боєць із Львівщини

  • 08.08.2017, 15:47
  • 87.2K

Учора, 7 серпня, в районі Мар`їнки під час виконання бойового завдання загинув 21-річний військовослужбовець із Львівщини Володимир Зейлик.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Він служив у військовій частині А3220.

У загиблого залишилися батьки та молодший брат.

Гібридні війська посилили обстріли з важкого озброєння

Бойовики також вели вогонь по будинках мирних жителів у Водяному.

За минулу добу, 2 серпня, російсько-окупаційні війська 30 разів здійснили обстріли позицій сил АТО, застосувавши при цьому двічі артилерію калібру 122 міліметри та 7 разів - міномети. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що сили АТО 18 разів відкривали вогонь у відповідь, жоден український військовий не загинув.

На Маріупольському напрямку бойовики двічі били з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів та озброєння БТР по українських опорних пунктах у Водяному.

"Близько 23 години до обстрілів долучилась і 122 міліметрова артилерія противника. Майже у цей же час бойовики застосовували артилерію калібру 122 міліметри і в районі Лебединського. Крім того цієї ночі стрілецька зброя противника працювала поблизу Широкиного та Павлополя", - доповідає штаб.

На Донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння і далі залишається Авдіївка, де гібридні війська 6 разів били з гранатометів і стрілецької зброї по південних околицях міста.

На Луганському напрямку під мінометний вогонь терористів потрапили українські опорні пункти у Кримському, Троїцькому та Катеринівці, з гранатометів бойовики били по Новоолександрівці та Новозванівці.

У штабі також наголосили, що черговим фактом ескалації конфлікту з боку бойовиків став обстріл будинків мирних мешканців Водяного, де окупанти випустили щонайменше 6 мін калібру 120 міліметрів.

Ситуація в АТО загострилася, 1 військовий ЗСУ загинув, 1 поранений

За минулу добу ситуація в зоні проведення АТО загострилася, бойовики 34 рази відкривали вогонь.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"10 разів ворог застосовував міномети, 5 — озброєння БМП, 13 разів бив з гранатометів. Внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, ще один отримав поранення", - йдеться в заяві.

Більше провокацій з боку бойовиків зафіксовано після 18:00.

На Донецькому напрямку терористи тричі з гранатометів обстрілювали українські укріплення на шахті Бутівка. По південних околицях Авдіївки бойовики кілька разів били з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Близько 22:00 сепаратисти застосували міномет калібру 120 мм, зенітну установку, великокаліберні кулемети по українських силах в Троїцькому. Крім того, міномети працювали біля Майорська, Верхньоторецького і Зайцевого.

На Луганському напрямку бойовики в основному використовували стрілецьку зброю.

"Так, під ворожим вогнем, увечері і вночі опинились наші опорні пункти у Новоолександрівці, Новотошківському, Станиці Луганській. А близько 19 години, внаслідок обстрілу снайпером нашого опорного пункту у Новозванівці, отримав смертельне кульове поранення український військовий", - йдеться в повідомленні.

На Приморському напрямку зі стрілецької зброї терористи обстрілювали сили АТО в Лебединському, а з гранатометів били по Талаківці.

"У свою чергу українські військові оперативно і часто агресивно відповідали ворогу, примушуючи його припиняти провокації", - відзначили в штабі.

Гібридні війська здійснили обстріли на усіх напрямках

Терористи, зокрема, застосовували міномети, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Упродовж минулої доби бойовики 18 разів обстріляли позиції сил АТО, зокрема, поблизу Кримьского, Попасної, Авдіївки та Широкиного.

Зазначається, що один український військовий був поранений, ще четверо отримали бойові травми.

Гібридні війська посилили вогневу активність, є поранені

За добу бойовики 26 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

За минулу добу, 30 липня, незаконні збройні формування 26 разів порушили перемир’я, внаслідок чого четверо україських бійців отримали поранення. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що після 18 години активність бойовиків суттєво зросла, на більшість обстрілів противника сили АТО відповідали щільним вогнем.

Зокрема, наприкінці доби гібридні війська активізувались на Луганському напрямку.

"Тут з гранатометів і стрілецької зброї бойовики декілька разів били по наших позиціях у Новоолександрівці, Новотошківському, Станиці Луганській. А близько 21 години під мінометним вогнем опинились українські опорні пункти у Кримському", - звітує штаб.

На Донецькому напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали укріплення сил АТО у Зайцевому та на шахті Бутівка. Внаслідок цих обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Під гранатометний обстріл ввечері потрапили українські бійці в Майорську та Авдіївці.

На Маріупольському напрямку внаслідок обстрілу опорного пункту сил АТО отримав поранення ще один український військовий.

"Також ворожі міномети калібру 82 міліметри били по наших опорних пунктах у Павлополі та Гнутовому", - доопвіли у штабі.

Бойовики посилили обстріли на Донецькому напрямку, є загиблий та поранені

Гібридні війська за минулу добу 14 разів порушили перемир’я.

Упродовж минулої доби, 29 липня, у зоні АТО зафіксували 14 обстрілів російсько-терористичних угруповань, внаслідок яких загинув український військовий та ще семеро отримали поранення. Про це повідомив прес-центр штабу АТО. Українські бійці 11 разів відкривали вогонь у відповідь.

Зазначається, що на Донецькому напрямку бойовики значно посилили свою вогневу активність.

"З гранатометів, мінометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки бандити тричі били по опорних пунктах сил АТО в районі Авдіївки та Кам’янки. Також противник застосовував гранатомети і стрілецьку зброю неподалік селища Піски та шахти Бутівка. На кожен обстріл з боку бандформувань наші бійці відкривали щільний вогонь у відповідь, жорстко примушуючи злочинців дотримуватись режиму тиші", - доповіли у штабі.

На Луганському напрямку гібридні війська з великокаліберних кулеметів вели вогонь по укріпленнях сил АТО у районі Станиці Луганської, близько опівночі з БМП обстріляли Новозванівку.

Майже годину на Маріупольському напрямку терористи з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали українські опорні пункти в Богданівці.

Бойовики здійснили 11 обстрілів у зоні АТО, один український боєць поранений

На противагу зменшенню кількості обстрілів, терористи активізували розвідувальну діяльність.

Упродовж минулої доби, 26 липня, у зоні АТО, гібридні війська 17 разів порушили режим перемир’я, унаслідок чого один український військовий отримав поранення. Про це повідомив прес-центр штабу АТО, передає УТ.

Зазначається, що сили АТО 11 разів відкривали вогонь у відповідь. У штабі також зауважили, що наприкінці доби бойовики не застосовували міномети та важке озброєння.

На Донецькому напрямку двічі били по позиціях сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї в районі Авдіївки.

На Маріупольському напрямку терористи застосували великокаліберні кулемети неподалік селищ Водяне та Мар’їнка.

На Луганському напрямку зафіксували обстріли українських укріплень в Золотому та Станиці Луганській, а з озброєння БПМ відкривався вогонь по Новозванівці.

При цьому бойовики активізували розвідувальну діяльність.

"Так лише минулої доби, наші військові зафіксували політ 4 безпілотників противника. Крім того, минулої доби близько 3 ночі, українські захисники, за допомогою тепловізору, виявили розвідгрупу противника яка вивчала позиції сил АТО в районі селища Миколаївка. Після попереджувального вогню, бойовики, не вступаючи у бій відійшли", - доповіли у штабі.

Бойовики з танка гатили по позиціях ЗСУ під Красногорівкою

Загалом терористи 22 рази відкривали вогонь із різних видів озброєння.

У середу, 26 липня, терористи 22 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі, Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Найбільша кількість обстрілів зафіксована на Луганському напрямку.

"Противник застосовував стрілецьку зброю і гранатомети по українських укріпленнях неподалік Станиці Луганської, Троїцького та Кримського. По селищу Новозванівка банд формування двічі вели вогонь з озброєння БМП і мінометів калібру 82 міліметри. А близько 23 години ворожий міномет калібру 120 міліметрів працював у районі Новотошківського", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку, наприкінці доби, бойовики двічі вели вогонь зі стрілецької зброї по шахті Бутівка.

Зокрема, із гранатометів було обстріляно Луганське і Кам’янку, а майже опівночі випустили 19 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках неподалік селища Піски.

На Маріупольському напрямку злочинці з танку били по опорному пункту сил АТО під Красногорівкою.

Увечері ситуація в АТО загострилася, троє військових ЗСУ поранені

За минулу добу в зоні проведення АТО після 18.00 ситуація загострилася, бойовики 27 разів відкривали вогонь.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, передає УП.

В результаті обстрілу троє українських військових були поранені.

На Луганському напрямку терористи відкривали вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів поблизу Дінця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки, Станиці Луганської.

"Близько 21 години група бойовиків, в ході розвідки, намагалась наблизитись до позицій сил АТО неподалік селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника і вогнем зі стрілецької зброї примусили відступити", - йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку бойовики били по українським укріпленням з гранатометів в районі селищ Лебединське, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине. Двоє військових ЗСУ отримали поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї неподалік Богданівки. Близько 23:00 сепаратисти застосовували міномети калібру 120 і 82 мм по Красногорівці.

На Донецькому напрямку з мінометів і гранатометів терористи двічі обстрілювали українські опорні пункти поблизу Авдіївки і на шахти Бутівка. Крім того, о 21:00 бойовики з гранатомета били по силах АТО в районі Світлодарська. В результаті цього обстрілу військовий ЗСУ отримав поранення.

У штабі АТО відзначили, що ввечері і вночі практично після кожного обстрілу бойовиків українські сили відкривали вогонь у відповідь. За оперативними даними у бойовиків є втрати, як в живій силі, так і в техніці та озброєнні.

Відзначається, що ЗСУ відкривали вогонь переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів.

У зоні АТО дев'ять українських військових загинули, ще п'ятеро поранені

Четверо військових загинули під Красногорівкою.

За добу у зоні проведення АТО, за попередніми даними, загинули дев'ять військовослужбовців Збройних сил України та ще п'ятеро були поранені і травмовані. Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу у четвер, 20 липня.

Він зазначив, що в результаті обстрілу бойовиками Красногорівки (маріупольський напрямок) у четвер уранці загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України, і ще троє дістали поранення. Окрім цього, ще одного бійця вбили на донецькому напрямку.

"Сьогодні о 4.00 ранку російські окупаційні війська відкрили вогонь з мінометів, артилерії, танків і систем "Град-П"("Партизан") поблизу Красногорівки. За попередньою інформацією, сили АТО зазнали втрат - 4 убитих і 2 поранених... Ще один наш воїн загинув під час обстрілу Новгородського, що на донецькому напрямку", - сказав він на брифінгу в четвер в Києві.

Окрім цього, він повідомив про загибель у зоні АТО трьох і поранення ще трьох бійців український армії.

Джерело: Український тиждень

Втрати в зоні АТО: 4 бійців загинули, ще 3 - поранені

За минулу добу четверо українських військовослужбовців загинули на Донбасі, ще троє військових зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що ввечері на сході України значно побільшало обстрілів, зокрема минулої доби окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях української армії.

На Луганському напрямку опорні пункти у Новозванівці накрили вогнем з озброєння БМП, а біля Станиці Луганської - зі стрілецької зброї. Терористи також гатили з гранатометів і великокаліберних кулеметів по українських захисниках у Новоолександрівці.

Тим часом в районі селища Новотошківське близько 6-ої години вечора внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє наших військових, ще троє - зазнали поранень.

На Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали опорні пункти у Водяному та Гнутовому з гранатометів. Пізніше, близько 8-мої години вечора, по Гнутовому били з мінометів калібру 82 міліметри.

На Донецькому напрямку під обстріл з гранатометів і стрілецької зброї потрапили околиці Авдіївки. Також, близько 23-ої години злочинці застосовували міномет калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО у Пісках, а по Луганському били з БМП. "Четверо наших військових загинуло, троє отримали поранення. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь", - наголосили у штабі.

Джерело: Еспресо

За добу на Донбасі загинули двоє військових, четверо поранені

Бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню.

За минулу добу обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася. Бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню. В результаті двоє українських військових загинули, четверо отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Найгарячіше" було на Донецькому напрямку. Починаючи з 17:50 і фактично до 22:00 бойовики з боку Ясинуватої та Яковлівки з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по позиціях ЗСУ в районі Авдіївки. Близько 21:00 двічі з танків накривали опорні пункти в Красногорівці.

Також у другій половині дня, терористи двічі обстріляли і житлові квартали Авдіївки. В результаті вибуху міни калібру 82 мм двоє мирних жителів отримали поранення. А в результаті обстрілів опорних пунктів ЗСУ з мінометів і гранатометів неподалік селищ Зайцеве і Невельське загинули двоє військовослужбовців.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем зі стрілецької зброї виявилися українські позиції в районі селищ Донець і Станиця Луганська.

Сили АТО 14 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи в основному стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.

Джерело: LB.ua

У зоні АТО бойовики 16 разів відкривали вогонь

Один український військовий отримав поранення.

Упродовж минулої доби, 16 липня, незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир’я. У відповідь сили АТО 4 рази відкривали вогонь. Про це повідомив прес-центр штабу АТО. Зазначається, що внаслідок обстрілів один український військовий отримав осколкове поранення.

Більшість обстрілів бойовики здійснювали ввечері та вночі, використовуючи гранатомети, кулемети, БТРи та різну стрілецьку зброю.

Зокрема, на Маріупольському напрямку з гранатометів бойовики били по наших опорних пунктах у Водяному та Широкиному.

"З 20.40 і майже упродовж 2 годин ворог із 120 та 82 міліметрових мінометів, БТРів, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював підрозділи сил АТО в районі селища Гнутово. Приблизно у цей же час злочинці били по українських захисниках у Талаківці. Крім того, наприкінці доби бойовики випустили 13 мін калібру 82 міліметри по Красногорівці", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку, ввечері, бойовиик з гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали Новозванівку, Троїцьке, Новоолександрівку та Донець.

Бойовики з важкої артилерії обстріляли Широкине, один український боєць загинув

Загалом терористи 26 разів відкривали вогонь.

15 липня незаконні збройні формування 26 разів обстріляли позицій українських військових, один український військовий загинув внаслідок підриву на міні, ще один отримав поранення. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Основна активність ворога була зафіксована на Маріупольському напрямку. З 82 міліметрових мінометів та гранатометів бойовики двічі били по Красногорівці. Селище Новотроїцьке обстріляли з озброєння БМП.

"Близько 23 години, вчергове демонструючи зухвале нехтування домовленостями про відведення важкого озброєння, наші позиції поблизу Широкиного бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 міліметри та гранатометів. В результаті цього обстрілу один український військовий отримав поранення", - розповіли у штабі.

На Донецькому напрямку бандформування з танків били по шахті Бутівка та Невельському. Також по Невельському працював ворожий 120 міліметровий міномет. Українські опорні пункти в районі Авдіївки злочинці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю по селищам Малинівка, Жовте, Золоте, Станиця Луганська.

Один військовий загинув, троє поранені в п'ятницю на Донбасі

Бойовики активізувалися із заходом сонця.

У п'ятницю, 14 липня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі здійснили 35 обстрілів позицій Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції. В результаті один український військовослужбовець загинув і троє отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Обстріли активізувалися після 18:00.

На Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в околицях Гнутового, Павлополя, Водяного та Кам'янки з мінометів калібру 82 мм і гранатометів, Широкине - з великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 120 мм і зенітних установок (тут були поранені двоє бійців), Красногорівку - з танків і мінометів калібру 120 мм, Мар'їнку - з гранатометів.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Авдіївку і шахту Бутівка зі стрілецької зброї і гранатометів. В результаті обстрілу біля Кам'янки поранено одного військового.

Різке збільшення вогневих провокацій в кінці минулої доби зафіксовано на Луганському напрямку. Тут бойовики близько 23 годин зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищах Донець і Новозванівка. З 82-міліметрових мінометів накривали Кримське. Цієї ночі сталося також бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з півночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків намагалася наблизитися до наших позицій. Саме в цьому бою загинув один український військовий.

За добу в АТО 22 обстріли, 4 поранених

Минулої доби російські гібридні війська 22 рази обстріляли позиції ЗС України.

В тому числі, сім разів загарбники застосовували міномети різних калібрів та один раз били з танкових гармат.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-терористичні бандформування продовжують нехтувати домовленостями про деескалацію конфлікту на сході України та не полишають спроб дискредитувати Українське військо, цинічно провокуючі наших захисників на порушення перемир'я", - йдеться у повідомленні.

Приморський напрямок. На цій частині фронту 7 липня було зафіксовано найбільше ворожих збройних провокацій - 14.

Зокрема, з мінометів незаконні збройні формування обстрілювали оборонні укріплення українських військ в районі Широкиного, Водяного та Новотроїцького.

Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, подекуди озброєння БМП та зенітні установки, противник порушував режим припинення вогню також поблизу Лебединського, Гнутового, Павлополя та Красногорівки.

Донецький напрямок. Всього на цьому напрямку минулої доби зафіксовано 3 ворожі обстріли.

Тут кремлівські найманці утримувались від застосування зброї майже весь день. Проте близько 20.00 години бандити не втримались й обстріляли позиції ЗСУ у південному передмісті Авдіївки з 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Дещо згодом окупанти з танків, мінометів калібру 120 мм та легкого піхотного озброєння впродовж години вели вогонь по оборонцях селища Піски. І вже під кінець доби противник здійснив ще один обстріл опорного пункту сил АТО в районі Авдіївки з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

Луганський напрямок. На даній ділянці лінії бойового зіткнення загарбники відкривали вогонь по оборонних укріпленнях ЗС України 5 разів.

Тричі впродовж минулої доби під вогонь противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї потрапляли українські воїни, котрі тримають оборону в районі н.п. Донець. Також зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції сил АТО поблизу Станиці Луганської та Кримського.

Внаслідок бойових дій двоє українських воїнів зазнали поранень. Ще двоє військовослужбовців ЗС України отримали бойові травми.

Гібридні війська збільшили вогневу активність на Донбасі

Унаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовий, ще один зазнав поранень.

Упродовж минулої доби російсько-терористичні окупаційні війська збільшили кількість обстрілів українських позицій уздовж лінії розмежування вогню на Донбасі.

Так, за даними штабу АТО, за добу 6 липня окупаційні війська 25 разів обстріляли підрозділи Збройних сил України, внаслідок чого загинув один український військовий, ще один зазнав поранень. Позаминулої доби терористи 13 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях українських армійців.

Терористи активізувалися на Приморському напрямку

При цьому артилерії чи іншого забороненого Мінськими угодами озброєння бандити не застосовували.

Упродовж минулої доби російсько-терористичні окупаційні війська зменшили вогневу активність на основних напрямках уздовж лінії розмежування вогню на Донбасі.

Так, за даними штабу АТО, за добу 5 липня зафіксовано 15 обстрілів з боку терористичних угруповань.

Доба на фронті: 25 обстрілів, двоє бійців АТО загинули

За минулу добу, 1 липня, бойовики 25 разів відкривали вогонь по українських підрозділах.

Майже в половині цих порушень противник використав артилерію та інше заборонене Мінськими угодами озброєння

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули. Ще двоє бійців сил АТО зазнали вогнепальних поранень, один отримав бойову травму.

Зазначається, що більшість ворожих обстрілів зафіксована на Донецькому напрямку та за темної пори доби.

На Приморському напрямку бойовики 8 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО. Ще зранку загарбники з танків, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів обстріляли наші опорні пункти поблизу Красногорівки, а оборонців Водяного - з 82-мм мінометів. Після відносного затишшя вдень противник ввечері знову застосовував міномети різних калібрів, обстрілявши наші укріплення в районі Водяного. По підрозділах ЗС України, які тримають оборону неподалік Широкиного, бандити випустили декілька снарядів зі 152-мм артилерійських систем. По позиціях біля Гнутового ворог бив з мінометів калібру 82 мм. В тих же районах окупанти час від часу впродовж дня застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети.

Впродовж минулої доби проросійські бандформування здійснювали обстріли опорних пунктів ЗСУ майже вздовж усієї лінії бойового зіткнення в межах Донецького напрямку. Всього тут зафіксовано 12 ворожих обстрілів. Так, під мінометний вогонь противника вчора потрапили оборонні позиції ЗСУ в районі Луганського, Пісків та Авдіївки. Там же, а також поблизу Верхньоторецького та Кам'янки, бойовики систематично били з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, на окремих ділянках - з озброєння БМП. Окрім того, неподалік Кам'янки вже пізно ввечері "працювали" ворожі снайпери.

На Луганському напрямку бойовики чотири рази обстрілювали підрозділи ЗСУ. Ще вночі проросійські бандформування здійснили обстріл невисокої інтенсивності з артилерійських систем калібру 152 мм по оборонних укріпленнях українських воїнів неподалік Кримського. Там же ввечері бойовики відкривали вогонь зі 120-мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу. Зі стрілецької зброї бандити обстрілювали наші позиції в районі Станиці Луганської. А Поблизу Щастя противник бив з гранатометів різних модифікацій.

Загострення в АТО. За добу 35 обстрілів, один військовий ЗСУ загинув, троє поранені

Лише на Луганщині спостерігалося відносне затишшя.

У п'ятницю, 30 червня, у зоні проведення антитерористичної операції бойовики 35 разів обстріляли позиції ЗСУ, один український військовий занинув, троє бійців зазнали поранень, ще шестеро військовослужбовців отримали бойові травмування. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Відносне загострення на Приморському напрямку було зафіксовано вже під вечір. Насамперед, бойовики активізувались у західному передмісті тимчасово окупованого Донецька.

"Там вони досить інтенсивно обстрілювали наші опорні пункти на підступах до Красногорівки та Мар'їнки. При цьому, окупанти використовували майже весь спектр наявного у них озброєння: від стрілецької зброї та гранатометів, до БМП, мінометів різних калібрів і ствольної артилерії калібру 122 мм", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що під час цих обстрілів декілька ворожих боєприпасів влучили у житлові квартали Мар'їнки. За попередньою інформацією, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Обставини та наслідки з'ясовуються.

"Також на цьому напрямку під мінометний вогонь противника вчора ввечері потрапили наші опорні пункти поблизу Широкиного та Водяного, що на азовському узбережжі. Окрім того, ворожі обстріли зафіксовані у районі Гнутового та Лебединського, де загарбники неодноразово впродовж доби застосовували різноманітне піхотне озброєння", - додали у штабі.

На Донецькому напрямку зранку та впродовж дня найнапруженішою ситуація була поблизу Авдіївки та Кам'янки. Там окупанти систематично били зі стрілецької зброї та гранатометів, 120-мм й 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів тощо.

"В районі Кам'янки знову вели вогонь ворожі танки. Із заходом сонця ситуація там дещо стабілізувалась. Однак противник активізувався на інших ділянках фронту, зокрема у північному передмісті тимчасово окупованої найманцями Горлівки та на Світлодарській дузі. Так, оборонців Зайцевого проросійські озброєні банди декілька разів обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також мінометів калібрів 120 й 82 мм, бойовики накривали українських воїнів, котрі тримають оборону неподалік Луганського", - розповіли у прес-центрі штабу АТО.

Луганський напрямок. Тут вчора встановилась відносна тиша. Лише в районі Новоолександрівки ще в першій половині дня по українських армійцях відкривав вогонь ворожий снайпер.

Нагадаємо, позаминулої доби терористи 22 рази відкривали погонь по українських позиціях.

За добу в зоні АТО обстріли з артилерії і танків, 1 загиблий та 6 поранених

В результаті обстрілів один український воїн загинув, четверо зазнали поранень, ще двоє отримали бойові травмування.

Впродовж минулої доби російсько-терористичні бандформування застосовуючи важку артилерію 22 рази обстрілювали підрозділи ЗС України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Враховуючи тривалість та щільність окремих обстрілів, можна констатувати загострення ситуації на деяких ділянках лінії фронту. Неодноразово бойовики застосовували вчора й важку артилерію та інші засоби ураження, які заборонені Мінськими угодами. Особливо гаряче було на Донецькому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Донецький напрямок. Обстріли з боку проросійських бандформувань тут 29 червня майже не припинялись. Було нараховано 12 таких фактів.

Надзвичайно складною ситуація була саме на ділянці лінії зіткнення "Авдіївка - Кам'янка", де бойовики активно обстрілювали позиції ЗСУ не лише з піхотного озброєння, але й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі обстріли тривали по декілька годин і характеризувались надзвичайно високою інтенсивністю.

Окрім того, на цьому ж напрямку пізно ввечері під обстріл противника потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Там окупанти застосовували 120-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення вдень було спокійно - найманці порушували перемир'я лише за темної пори доби.

Так, під вогнем противника опинились укріплення сил АТО в районі Водяного, Гнутового, Талаківки та Павлополя. Там окупанти озброєння калібром понад 100 мм не застосовували і відкривали вогонь здебільшого з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок. Зранку та вдень на цій частині фронту порушень зафіксовано не було.

Однак противник не зміг до кінця дотриматись умов припинення вогню і вже пізно ввечері випустив по декілька мін з мінометів калібру 82 мм по позиціях сил АТО в районі Щастя та Попасної. Окрім того, поблизу Попасної ворог бив з зенітної установки та стрілецької зброї.

У штабі зазначили, що під час окремих бойових епізодів, щоб подавити вогневі засоби противника й зберегти свої життя та здоров'я, українські військовослужбовців були змушені декілька разів відкривати вогонь на ураження. При цьому ЗСУ використовували виключно озброєння, яке не суперечить вимогам Мінських угод.

За добу в зоні АТО 1 боєць загинув, 4 поранено

За добу 28 червня в зоні проведення антитерористичної операції 4 військовослужбовців отримали поранення й травми, 1 боєць загинув.

Про це на брифінгу в четвер повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За добу, що минула, внаслідок бойових дій сили АТО понесли втрати: 1 український військовослужбовець загинув, четверо наших бійців зазнали поранень і бойових травмувань", — сказав полковник.

Мотузяник зазначив, що найбільших втрат ЗСУ зазнали в районі населеного пункту Кримське.

За словами речника АТО, рівень застосування противником важкої зброї 28 червня перевищив середні показники минулого тижня.

"Минулої доби бойовики продовжили обстріли позиц

Схожі новини