Передплата 2024 «Добрий господар»

Почесний консул Австрії піде «cлідами Моцарта»

Маркіян Мальський поділився з «ВЗ» планами роботи відновленого дипломатичного представництва.

На вулиці Генерала Чупринки, 6/1, відновило свою роботу Почесне консульство Австрії у Львові. Консулят переїхав у новий офіс та отримав нового почесного консула. Ним став 33-річний львів’янин, адвокат, кандидат юридичних наук, голова Західноукраїнської філії адвокатського об’єднання Arzinger, член професійних юридичних організацій Маркіян Мальський. Він прийшов на зміну Ярославу Наконечному, який очолював почесне консульство Австрії у Львові чимало років. Маркіян Мальський продовжуватиме адвокатську практику разом із виконанням функції Почесного консула.

На відкриття почесного консульства завітали Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, міський голова Львова Андрій Садовий, депутати Львівської міської ради, дипломати, громадські діячі. Маркіян Мальський разом із Герміне Поппеллер перерізали червону стрічку. Після цього гості свята зайшли по червоній доріжці у нове приміщення австрійського консульства.

У найбільшій залі на гостей чекало шампанське та урочиста церемонія. Пролунали гімни Австрії та України. Герміне Поппеллер передала Маркіяну Мальському “владні” атрибути, серед яких — печатка почесного консула. Андрій Садовий вручив новому почесному консулу монету Короля Данила - як аванс подяки за майбутню плідну співпрацю. “Любимо Австрію, і присутність Австрії у Львові завжди бажана, - сказав Андрій Садовий. - У мене є одне побажання — щоб почесне консульство було позитивним генератором у плані кращого контактування австрійського капіталу з нашими підприємцями. Бо не стільки є цінними інвестиції, як культура виробництва. Так важливо вчити людей правильно робити свою роботу, планувати свій час”.

Пані Герміне зазначила, що представництво, яке відновило роботу у Львові, дозволить поглибити економічну, соціальну та культурну співпрацю між Львівською областю та Австрією. Робота почесного австрійського консуляту поширюється не лише на місто Лева, а ще на п’ять областей Західної України — Івано-Франківську, Тернопільську, Волинську, Рівненську, Закарпатську. Подібні дипломатичні структури працюють також у Чернівцях, Одесі, Дніпрі, Харкові.

“Оскільки це почесне консульство, а не генеральне то функції наші дещо обмежені, - розповів журналісту “ВЗ” Маркіян Мальський. — Основна ціль почесного консуляту - захист прав та інтересів австрійських юридичних та фізичних осіб. Чимало років своєї адвокатської практики присвятив саме таким аспектам, як захист прав австрійських інвесторів в Україні, структуруванню українсько-австрійських корпоративних та ділових відносин, супроводу у питаннях придбання нерухомості, фінансуванні угод, еміграції тощо. У почесному консульстві Австрії у Львові матиму двох асистентів, які забезпечуватимуть безперебійну роботу. Зараз на Львівщині є близько двохсот австрійських компаній.

— Чи знаєте про новий туристичний продукт львівської мерії — культурний проект “Слідами Моцарта”? Чим готові допомогти, щоб залучити до Львова більше австрійських туристів та поціновувачів творчості композитора?

— Посольство та почесне консульство Австрії активно працюють над популяризацією цього проекту. Він унікальний, таких ніколи не було. Тому це викликало зацікавлення посольства Австрії в Україні. Моцарт-молодший мешкав у Львові близько тридцяти років. Львів залишив у його серці неабиякий слід.

— Яке австрійське місто вас особисто надихає?

— Люблю усі австрійські міста, бо вони красиві та унікальні. Але поки що мені найбільше до вподоби Відень, як сучасне та динамічне місто. Відень — місто номер один у світі за якістю та комфортністю життя.

Схожі новини