Передплата 2024 ВЗ

Гройсман: "Євробаченню в Україні ніщо не загрожує"

  • 14.02.2017, 12:52
  • 3 498

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що міжнародний конкурс "Євробачення" Україна проведе на найвищому рівні.

Про це він заявив на засіданні Кабміну 14 лютого, під час якого презентував звіт про діяльність уряду.

"Євробаченню в Україні нічого абсолютно не загрожує. І воно буде проведене на найвищому якісному рівні", — заявив прем'єр.

Також він запевнив, що "всі необхідні кроки для запуску Суспільного мовлення здійснюються".

Відома співачка відреагувала на скандал з Євробаченням

Українська співачка Руслана Лижичко прокоментувала скандальну ситуацію, яка склалася навколо проведення Євробачення-2017.

Як відомо, креативна команда конкурсу йде у відставку. За словами Руслани, подібна ситуація вже була 12 років тому, коли Євробачення відбувалося у Києві.

"Саме тоді посаду виконавчого продюсера Євробачення-2005 було запрошено Павла Грицака (заступник керівника Національної суспільної телерадіокомпанії України з питань проведення "Євробачення-2017" — 24), який вивів ситуацію із кризового стану. У мене немає підстав ставити від сумнів професійність Павла Грицака, його досвід та його команду. Я впевнена, що і сьогодні навіть у ці стислі терміни Павлові разом з командою під силу організувати роботу таким чином, щоби Євробачення-2017 відбулося на гідному рівні", — написала співачка у Facebook.

Руслана також подякувала усім причетним до підготовки Євробачення в Україні.

«Це питання міжнародного іміджу України. Все вказує на те, що немає жодної перешкоди, яку би ми не подолали, як і жодної проблеми, яку ми не могли би вирішити,» — наголосила вона.

Команда НТКУ, що готувала "Євробачення", йде з проекту

Частина працівників "Національної суспільної телерадіокомпанії України", що готувала проведення в "Євробачення 2017" заявило про вихід із проекту.

Про це йдеться у заяві від імені "НСТУ", передає УП.

"Ми, команда "Євробачення", для яких цей Конкурс став не тільки частиною нашої роботи, але й частиною життя, офіційно повідомляємо, що ми залишаємо цей проект і припиняємо роботу над підготовкою до проведення Конкурсу", - сказано у заяві.

Причиною такого рішення, як сказано у заяві, є конфлікт із керівництвом НТКУ.

"У грудні після забезпечення нашої команди підтвердженням від ЄМС про те, що "Євробачення-2017" дійсно відбудеться в Києві, у нас забрали наші повноваження, призначивши нового фактичного керівника Конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем усіх аспектів "Євробачення" в Україні. Це призначення і дії, які його супроводжували, зупинили на два місяці роботу над проектом, робота нашої команди була повністю заблокована", - сказано у заяві.

Також вказується, що за цей час, "окрім презентації результатів роботи нашої команди, проведеної за період вересень—грудень 2016 року, нове керівництво Конкурсу не було проведено жодної реальної дії для реалізації проекту в потрібні терміни".

Команда, що йде заявляє, що "не може прийняти подібне призначення і не вбачає можливості продовжувати свою роботу в проекті з підготовки та проведення "Євробачення" в Україні".

"Наша альтернативна та компромісна пропозиція стосовно розподілу повноважень і сфер відповідальності всередині команди "Євробачення", на жаль, не знайшла підтримки в керівництва ПАТ "НСТУ". У зв’язку з цим повідомляємо, що відома вам протягом багатьох місяців роботи команда з підготовки до "Євробачення" не бачить більше можливості продовжувати роботу над Конкурсом на запропонованих нам умовах", - йдеться у заяві.

Водночас, один із менеджерів, що був у складі команди з підготовки "Євробачення" Денис Блощинський на своїй сторінці у Facebook оприлюднив список підписантів цієї заяви. Зокрема, серед 21 осіб перший заступник гендиректора НСТУ Олександр Харебін, і заступник гендиректора Вікторія Романова.

Схожі новини