Передплата 2024 «Добра кухня»

Полторак і Чубаров обговорили можливість створення у ЗСУ кримськотатарського підрозділу

  • 13.02.2017, 09:54
  • 2 644

Сторони дійшли висновку, що інцидент у Чонгарі між військовими та добровольцями вичерпано.

У понеділок, 13 лютого, міністр оборони Степан Полторак та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обговорили можливість формування в Збройних силах підрозділу із залученням членів громадського об'єднання "Аскер" з урахуванням їх віросповідання. Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"ЗС України готові розглянути заяви членів громадського об’єднання «Аскер», які виявитимуть у порядку, передбаченому законодавством України, добровільне бажання служити у складі кримського підрозділу бригади морської піхоти ВМС. Формування вказаного підрозділу відбуватиметься з урахуванням віросповідання та традицій особового складу. Окрім цього будуть створені умови дотримання релігійних потреб віруючих різних релігійних конфесій, а саме — до душпастирської роботи залучатимуться представники різних віросповідань", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, по завершенню зустрічі сторони дійшли висновку, що інцидент вичерпано.

Майор ЗСУ вибачився за інцидент на військовій базі на Чонгарі

Майор 34-ї бригади ЗСУ приніс вибачення за те, що трапилося напередодні.

Користувач відеохостингу YouTube Осман Соцький на власному каналі опублікував відеозапис, в якому майор 34-ї бригади ЗСУ, військовослужбовці якої вчинили спробу захопити базу кримських татар батальйону імені Номана Челебіджихана поблизу Чонгару, приніс вибачення за те, що трапилося напередодні, про що повідомляє replyua.net.

«Хотів би принести вибачення за те, що трапилося напередодні. Сподіваюся, що у подальшому ми будемо спільно з вами спільно нести службу. Все, що з нашої провини будо пошкоджено, буде відновлено. Ми все зробимо. В черговий раз хочу за вчорашні нічні події вибачитися», - заявив військовий.

У свою чергу, прокоментувати ситуацію на Чонгарі вирішив також Ленур Іслямов, який координує акцію «Громадська блокада». Він назвав цей інцидент повністю вичерпаним та запевнив у відсутності буд-яких проблем як із ЗСУ, так і українським законодавством. «У нас є спільна мета — повернення Криму до складу України. І не тільки у складі автономної республіки, а саме як територіальної національної автономії, яка буде невід’ємною частиною незалежної української держави», - сказав Іслямов. Зазначимо, що очільником операції із захопленням бази був майор ЗСУ Сергій Шпанко, котрий вчора був у стані алкогольного сп’яніння.

Військові Херсонської області заявили про спробу атаки на них

В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на підрозділи, які виконують бойові завдання у Херсонській області на кордоні з Кримом, намагалися вчинити атаку представники незаконних збройних угруповань.

Дану заяву зроблено у зв'язку з тим, що деякі ЗМІ опублікували повідомлення про те, що нібито ЗСУ напали на кримськотатарський батальйон "Аскер".

"Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і виконує бойові завдання в Херсонській області, на кордоні з Кримом, облаштовували за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт, на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування ", - йдеться в повідомленні.

У заяві йдеться, що представники збройного формування були затримані і роззброєні.

"Повідомлення про напад Збройних Сил України на громадську організацію" Аскер "є ні чим іншим, як черговим фейком і спробою очорнити Збройні Сили України, внести певний розлад і недовіру в українському суспільстві", - наголошується в повідомленні.

Схожі новини