Передплата 2024 ВЗ

Розенко: "Рішення Уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати є дуже потрібним"

  • 07.02.2017, 15:34
  • 2 004

Бюджет Пенсійного фонду повинен отримати додатковий ресурс завдяки підвищенню мінімальної зарплати.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Він пояснив, що на фінансовий стан бюджету Пенсійного фонду впливає низка чинників. Це, зокрема, малі зарплати українців, з яких сплачуються внески, а також той факт, що велика кількість громадян працює у "тіні".

"Тому рішення Уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень на місяць є вчасним і дуже потрібним. Це має дати вагомий додатковий ресурс бюджету Пенсійного фонду. І тому вже цього року вперше за останні років 15 ми очікуємо на вагоме зменшення його дефіциту", - наголосив Розенко.

За його словами, в чинному українському законодавстві передбачено запровадження трирівневої пенсійної системи: солідарної, накопичувальної й недержавної.

"Тобто в ідеалі пенсія кожного українця має складатися з трьох частин: 60% — солідарна, 30% — накопичувальна і 10% — недержавне пенсійне страхування. А проблема низьких пенсій полягає в тому, що фактично працює лише солідарна система. І українці отримують тільки 60% того, що могли б, аби вже нині якісно працювали усі три рівні", - підсумував Розенко.

Схожі новини