Передплата 2024 «Добра кухня»

«Штатний спікер Кремля» на прізвище «Шуфрич»

За те, що ллє потоки брехні і бруду на Україну, члена «Опоблоку» пропонують позбавити депутатства і відправити жити в Росію.

Якщо досі хтось сумнівався у тому, що в “Опозиційному блоці” працюють адвокати Кремля, то інтерв’ю російському телеканалу народного депутата від цієї фракції Нестора Шуфрича зняли будь-які сумніви.

Московські ЗМІ, відробляючи хліб господарів, ні дня не перестають “мочити” українську владу і українців загалом. Того вечора темою чергового пропагандистського шоу стали події в Авдіївці. Вину за драму у цьому місті учасники передачі на московському ТБ поклали на... президента України Петра Порошенка і на українську армію. Мовляв, це вона обстрілює мирні міста, призвела до гуманітарної катастрофи. Коли журналіст, волонтер з Києва Олеся Яхно спробувала заперечити, розповідала реальну картину подій, ведучі у студії закривали їй рота, єхидно підсміхуючись. Аби викликати у телеаудиторії ще більшу ненависть до України, шоумен-пропагандист лякав тим, що в Авдіївці люди сидять без тепла при 30 градусах морозу. Хоча насправді нижче 20 градусів температура повітря у місті не опускалася, а українській владі, попри постійні обстріли бойовиків, таки вдається підтримувати у житлах авдіївців прийнятне тепло, людей забезпечують продуктами, водою, гарячою їжею, працюють мобільні пункти обігріву.

Щоб поставити останній мазок на картині про “українських карателів”, путінські спецпропагандисти увімкнули по скайпу прямий ефір з Нестором Шуфричем. І той, що називається, пустився берега. Вину за ескалацію конфлікту на Донбасі поклав на українську владу, звинуватив її у невиконанні Мінських угод. За словами Шуфрича, офіційний Київ спекулює на темі війни, саботуватиме Мінські угоди, тому що не зацікавлений у мирному врегулюванні. А ще член “Опозиційного блоку” виступив за те, щоб... змусити Порошенка виконувати домовленості у Мінську. “Я абсолютно впевнений: якщо українську владу не змусять...” — завершив свою тираду Шуфрич. При цьому висловив жаль, що “опозиція сьогодні не в змозі тиснути на українську владу, хоча деякі представники роблять все, щоб змусити президента України, керівництво України реалізувати Мінські угоди”.

Своїм наїздом на українську владу Шуфрич підігрував Кремлю. При цьому його зовсім не бентежило, що на подіумі, по якому ходили ведучі, карту України було показано без частини її території — Криму...

У суспільстві лунають заклики притягнути Шуфрича до відповідальності, позаяк його діяльність підриває державний суверенітет, працює на агресора. Своєю чергою, фракція “Блоку Петра Порошенка” закликала парламент і силові органи дати оцінку висловлюванням Шуфрича. І запропонувала “штатному спікерові Кремля” здати мандат народного депутата України й переїхати на постійне місце проживання, скажімо, до Ростова, де нині переховується колишній покровитель Янукович. Експерти наводять 111 статтю Кримінального кодексу України, за якою “адвоката Москви” можна було би посадити за ґрати. У цій статті йдеться про те, що “...діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України... надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, — карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років”.

- Шуфрич явно допомагає агресорові виправдовувати свою агресію, — сказав у коментарі для “Високого Замку” політолог Олександр Палій. — Пора вже, враховуючи серйозність питання, застосовувати санкцію цієї статті.

А тим часом...

На свої антиукраїнські, людиноненависницькі передачі російські телеканали взялися запрошувати інших відомих в Україні осіб, обіцяючи їм матеріальну винагороду. На відміну від Шуфрича, ці люди Україну не принизили. Одне з таких запрошень — на прямий ефір за темою “Украина потопает в крови. Как будем спасать?”, що має відбутися ввечері 3 лютого, покликали народного депутата Володимира Ар’єва. Народного депутата від фракції “БПП” обіцяли зустріти в московському аеропорту, оплатити йому квитки в обидві сторони, забронювати готель, компенсувати всі додаткові витрати. А ще — виплатити гонорар за участь у програмі (300 тис. російських рублів). Ар’єв відповів російським телеканалам у стилі запорізьких козаків, які колись писали листа турецькому султану. “Приїду з однією умовою: всі ведучі каналу весь день вітаються в ефірі “Слава Україні!”, а прощаються словами “Путін — х...ло!”. Гонорар передам у фонд оплати їхнього лікування”.

Таке ж запрошення надійшло і тележурналісту Роману Скрипіну. Гонорар чомусь пропонували у п’ять разів менший. Роман відповів так, як і належалося б тим, хто обслуговує агресорів: “Пропоную змінити назву передачі на “Росія топить Україну в крові”. А потім популярний український ведучий прямим текстом послав російських горе-журналістів “на три букви”. Більше не пишуть...

Схожі новини