Передплата 2024 «Добра кухня»

Нерухомості Ляшка вже на три дитбудинки вистачить 

Головний «скотинякоборець» зробив собі новорічний подарунок на 15 мільйонів.

Поки група нардепів писала «тєлєгу» до Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК), щоб там розібралися з коштовними таїландськими канікулами Олега Ляшка (чому «забув» вказати витрати у декларації), головний «вилоносець» черговий подарунок собі, чесному, обмивав. Через кілька днів після повернення з заморського відпочинку (лише «бізнес-класовий» переліт на курорт обійшовся нардепу у понад 100 тисяч гривень) Ляшко став власником «буржуйської» нерухомості під Києвом. За фазенду і дві земельні ділянки виклав 15 мільйонів гривень.

Будинок на 550 «квадратів» і 59 «соток» землі — не авіаквитки, їх від декларування не приховаєш. Довелося Ляшку подавати доповнення до декларації у НАЗК. Судячи з вказаної нардепом інформації, особняк і земельні ділянки він придбав в одного продавця — Артема Савицького (свого часу батько Савицького очолював Державний земельний кадастр і був нардепом від партії Литвина). Того самого, який на позачергових парламентських перегонах 2014 року отримав «прописку» у виборчому списку Радикальної партії, а наступного року «прописав» у себе Олега Ляшка. Точніше, здав йому щойно куплений будинок в елітному Козині в оренду. У паперовій декларації за 2015-й Ляшко вказав, що орендоване житло обійшлося йому у 60 тисяч гривень (вочевидь, за півроку, оскільки договір оренди уклали влітку). А в електронній уточнив: знімав лише частину будинку, орендуючи там же, у Козині, і дві земельні ділянки (теж у Савицького).

Схоже, нащадок боярина Ляшка, про якого ще у «Слові о полку Ігоревім» згадувалося (це так головний радикал про свій родовід журналістам повідав), вирішив, що негоже йому свою «голубу кров» життям у столичній висотці отруювати. Хай і квартирка у Києві розкішна, на 367 «квадратів». Її вилоносний захисник «гнаних і голодних» нібито під дитбудинок відписав. Але тільки на словах — треба ж було електорат перед президентськими виборами до сліз розчулити.

У декларації Ляшка від списку нерухомості очі розбігаються. Крім згаданих квадратних метрів у столиці й орендованих у Козині, паркомісце і ще дві квартири у Києві (одна у співвласності), гараж на 127 кв. м у Прилуках, шість земельних ділянок в елітних Княжичах, власний столичний офіс площею 183 «квадрати». А після того, як головний «скотинякоборець» викупив зйомний будинок і землю у Козині, його колекція квадратних метрів поповнилася одразу на три позиції.

Чи не з прицілом на обновку у Козині однопартійці на минулий день народження подарували Ляшкові корову? Господарських будівель на «ранчо» — 180 «квадратів», не на одну рогату вистачить. Ось тільки головний «вилоносець» і тут нагоди попіаритися не оминув: з помпою, перед телекамерами передарував корівку сім’ї переселенців з Донбасу.

Худібка недорога (на 50 «мінімалок» не тягне), тож вписувати її у декларацію Ляшкові не довелося. Чого не скажеш про шикарний броньовик Cadillac Escalade, на якому «скотинякоборець» вишивав столицею у супроводі кортежу з охоронцями. Після того, як фото з «броньованого» вояжу розійшлися Інтернетом, Ляшко виправдовувався: авто (вартість якого оцінили у 350 тисяч доларів), не купив, а орендує. Ось тільки про обіцянку задекларувати, у скільки обійшлася йому оренда броньовика, забув.

Добре, хоч про 500-й Mercedes згадав, яким ще з 2010-го володіє, але про який у паперових деклараціях — ні гу-гу. Тюремний строк, передбачений за неправдиві дані в електронній декларації, пам’ять Ляшкові освіжили.

Фото «ТСН»

Схожі новини