Передплата 2024 «Добра кухня»

"Індекс сприйняття корупції": Україна зайняла 131 сходинку поряд із Росією та Непалом

  • 25.01.2017, 11:16
  • 2 167

Україна посіла 131 місце у світовому індексі сприйняття корупції за 2016 рік.

Щабель розділила з Росією, Казахстаном, Непалом та Іраном.

Про це йдеться у звіті Transparency International Україна.

Зазначають, що Україна отримала на 2 бали більше, ніж торік - 29 із 100 можливих.

"Найбільше балів Україні принесло дослідження World Justice Project Rule of Law Index, яке враховують в побудові СРІ. Показник нашої держави в ньому зріс на +10 балів порівняно з минулими роками. Це пов'язано зі зменшенням використання службового становища в органах виконавчої влади (показник покращився на 14 процентів), у поліції та збройних силах (показник покращився на 6 процентів), але в судовій гілці влади ситуація залишилася такою ж, що і за часів режиму Януковича. Про цю проблему свідчить дослідження World Competitiveness Yearbook, яке принесло цього року Україні +3 бали", - йдеться в повідомленні.

Freedom House Nations in Transit дала Україні 4 бали. Найголовнішими змінами експерти назвали підзвітність державних закупівель завдяки системі ProZorro, державне фінансування партій, перші розслідування НАБУ, участь громадськості в антикорупційних реформах. Водночас виклики дослідження визнали слабкість інституцій, які мають забезпечувати верховенство права, надмірну зарегульованість економіки та зосередження влади в руках олігархічних кланів.

Бізнес відняв в України бали через значну корупцію під час розподілу державних коштів і нездатність судової системи перешкодити цьому.

Схожі новини