Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Байден про перспективи України з Трампом: "Надія не вмирає"

  • 16.01.2017, 12:37
  • 2 024

Віце-президент США Джо Байден з оптимізмом дивиться на майбутнє американсько-українських стосунків.

Такий висновок можна зробити з його слів, сказаних після спільного з президентом України Петром Порошенком брифінгу в Києві.

Після закінчення брифінгу один із журналістів запитав Байдена (запитання не передбачені регламентом -ред.) про те, якими будуть стосунки з наступною адміністрацією США.

"Надія не вмирає" (Hope springs eternal -ред.), — усміхнувшись, сказав Байден.

Байден: "РФ має виконати свої зобов'язання з безпеки для реалізації політичної частини мінських угод"

За словами віце-президента США, санкції проти РФ повинні зберігатися до виконання Мінських домовленостей і повернення Криму.

Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що політична частина Мінських угод повинна бути виконана в повній мірі тільки після реалізації Росією своїх зобов'язань в сфері безпеки. Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

"Дозвольте мені бути з вами відвертим. Політична частина угоди не може бути реалізована до тих пір, поки не припиниться насильство з боку Росії. Тільки після того як Росія і її послідовники на сході виконають свої зобов'язання щодо припинення бойових дій і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань", - заявив віце-президент США.

Крім того, Байден вважає, що міжнародні санкції проти Російської Федерації повинні зберігатися до виконання нею взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, а також повернення Україні окупованого Криму.

"Разом з нашими партнерами з Євросоюзу і "Великої сімки" ми дали зрозуміти, що санкції повинні тривати, поки Росія повністю, підкреслюю - повністю, не виконає свої зобов'язання за Мінськими домовленостями", - сказав він.

Також Дж.Байден підкреслив, що "санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, повинні зберігатися поки Росія не поверне Крим Україні".

Байден: "Мінськ — єдиний шлях для України бути єдиною"

Віце-президент Джо Байден заявляє, що мінський процес — є єдиним шляхом Україні лишитися єдиною.

Про це він заявив під час спільної заяви разом з президентом Порошенком в Україні в понеділок.

"Я знаю, як вам важко зберегти віру в мінський процес, коли Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки. Ми знаємо, що у цей процес є єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі, відновлення уряду України на сході та повернення контролю над кордоном", - сказав він.

"Для України цей процес — єдина надія рухатися вперед, як об'єднана держава", - додав Байден.

Він визнав, що політична частина угода не може бути реалізована, поки не припиниться насильство з боку РФ.

"Після того, як Росія і її поплічники на сході виконають свої зобов'язання стосовно припинення бойових дій, і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань", - сказав Байден.

"Ні для кого не секрет, що Росія не хоче, щоб ви досягли успіху, пане президенте. Це стосується не тільки України, це стосується майбутнього, якого ми прагнемо — цілісної, мирної Європи", - наголосив він.

"Ваш успіх вільної демократії дуже важливі длі реалізації цієї мети", - наголосив він.

Байден наголосив, що санкції проти РФ мають залишатися до того моменту, поки вона не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами.

"А санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, повинні залишатися, поки РФ не поверне Крим Україні", - наголосив він.

Порошенко: «За 3 роки агресії РФ вбито 10 тисяч українців"

10 тисяч цивільних і військових українців загинули за три роки військової агресії Російської Федерації.

Про це сказав президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з віце-президентом Джо Байденом у понеділок у Києві.

"В цьому році виповнюється три роки, як Росія розв'язала справжню війну проти нашої країни. Це війна, в якій вбито 10 тисяч українців: цивільних і військових. Війна триває й сьогодні, лише за останні три дні наших військових продовжували обстрілювати — більш ніж 250 разів", — зазначив глава держави.

Порошенко наголосив, що Росія прагне уникнути відповідальності за агресію, намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні.

РФ також намагається розколоти трансатлантичну і європейську єдність.

"В наших силах протидіяти цим планам: зокрема шляхом запуску дорожної карти, імплементації Мінських угод та продовженням успішних внутрішніх реформ", — сказав Порошенко.

Президент вислови вдячність Байдену за чітку і послідовну позицію США щодо Росії, та зокрема нещодавнє рішення розширити санкції проти РФ.

Порошенко наголосив, що ці санкції мають лишатися чинними, допоки не буде відновлено українську цілісність території включно з Кримом.

Глава держави висловив сподівання, що українське питання і надалі залишатиметься серед пріоритетів США.

"Сьогодні ми також докладно обмінялися з паном віце-президентом думками щодо шляхів подальшої розбудови американсько-українського стратегічного партнерства. Ми поважаємо демократичний вибір американського народу то готові до ефективної і плідної співпраці з новою адміністрацією" — сказав він.

Розпочалася зустріч Порошенка з Байденом

Після переговорів вони зроблять заяву для ЗМІ.

У понеділок, 16 січня, розпочалася зустріч президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом, який прибув до України з робочим візитом. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

По завершенню зустрічі відбудуться українсько-американські переговори у розширеному складі, за результатами яких заплановані заяви Президента України та Віце-президента США для представників засобів масової інформації.

Байден зустрівся з Гройсманом

У ці хвилини в Клубі Кабінету міністрів триває зустріч віце-президента США Джозефа Байдена з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зустріч триває за зачиненими дверима. На ній присутні перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а також міністр фінансів Олександр Данилюк.

Розмова чиновників триватиме хвилин 20, після чого вони буквально на 1 хв. вийдуть до журналістів для протокольної зйомки.

На 9:00 запланована зустріч Байдена з Петром Порошенком.

Віце-президент США Джо Байден прибув в Україну

О 7:30 розпочалась зустріч Байдена з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

В аеропорту Бориспіль приземлився літак віце-президента США Джо Байдена. Він уже спустився по трапу, біля якого його зустрічала офіційна деллегация. Байдена зустрічали з короваєм.

О 7:30 розпочалась зустріч Байдена з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

В 8:45 відбудеться зустріч з президентом Петром Порошенком на Банковій.

Схожі новини