Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінсоцполітики: "На пенсії в окупованому Донбасі щорічно треба витрачати ₴30 млрд"

  • 15.01.2017, 15:14
  • 2 118

Для виплат пенсій жителям окупованого Донбасу щорічно потрібно 30 млрд гривень.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Якщо у нас сьогодні на території, яку тимчасово окупували, проживає близько 1 млн 200 тис. пенсіонерів, якщо в середньому по Україні сьогодні пенсія 1700 грн, на Донбасі вона була більшою, десь близько 2000 грн, це близько 30 млрд грн на рік тільки на пенсійне забезпечення», - зазначив він.

Міністр соцполітики переконаний, що розмови про утримання Донбасу Росією на суму в 3 млрд доларів означають тільки те, що на окупованих територіях відбувається економічна катастрофа.

«Донбас ніхто не утримував - ні Україна, ні Росія. Донбас був економічно самодостатнім регіоном, більш того, регіоном-донором. І от коли ми сьогодні чуємо цифри 3 млрд, можливо, інші, це говорить тільки про одне - про економічну катастрофу, яка сьогодні є на окупованих територіях», - сказав Рева і додав, що ці суми йдуть на підтримку військової окупації, а не на утримання мирних жителів Донбасу.

Раніше голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський розповів, що утримання окупованої території Росії обходиться приблизно в 3 млрд доларів на рік.

Схожі новини