Передплата 2024 «Добра кухня»

Зарано Мартиненко тішився...

НАБУ продовжує розслідувати кримінальну справу проти нього. Хоча в екс-нардепа повідомили, що суд постановив закрити її.

Прес-служба колишнього народного депутата з фракції “Народний фронт” Миколи Мартиненка, який більше року тому добровільно пішов у відставку через звинувачення у корупції, розповсюдила сенсаційну звістку, яка мала б реабілітувати їхнього шефа в очах спільноти. Однак у литаври піар-менеджери цього політика били передчасно...

Новина в устах команди Мартиненка прозвучала так: Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро упродовж 10-ти найближчих днів закрити справу проти пана Миколи. Мовляв, рішення остаточне і оскарженню не підлягає. А сам “іменинник” після цього на радощах заявив: “Рішення суду поставило крапку у дешевому фарсі, який розігрували лещенки, ситники і холодницькі. Я чистий перед законом і завжди готовий відповісти за свої вчинки. Сподіваюся, що вже скоро політичну і юридичну відповідальність понесуть організатори мого незаконного переслідування”.

Схоже, Микола Володимирович поквапився з оцінками. Насправді ж у судовій ухвалі йдеться про інше: суд зобов’язав НАБУ не закрити справу, а лише розглянути клопотання представника Мартиненка про закриття справи та у встановлені законом строки поінформувати про результати цього розгляду.

НАБУ, очевидно, виправить свою погрішність: в обумовлені терміни розгляне звернення адвоката Мартиненка. І вчасно дасть йому відповідь. Але зовсім не факт, що закриє справу. Це підтверджує четвергова заява НАБУ про те, що його детективи продовжують розслідування у кримінальному провадженні, в якому фігурує колишній народний депутат фракції “Народний фронт” Микола Мартиненко.

Скандал з Мартиненком виник у 2015 році, коли у західних виданнях, зокрема у швейцарських, чеських, з’явилися публікації про причетність українського нардепа до корупційних оборудок, пов’язаних з контрактами для підприємств атомної енергетики. Мартиненко заперечував свою вину, говорив про провокації російських спецслужб, які мають намір підірвати енергетичну незалежність України. Після зливи звинувачень на свою адресу Мартиненко відмовився від депутатського мандата, демонструючи готовність постати перед судом і “без парламентського імунітету” довести свою правоту. Остаточних результатів у його справі досі немає. Зокрема, через те, що, як свого часу розповідав кореспонденту “ВЗ” керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, бюрократи у європейських прокуратурах не квапляться надсилати відповіді на запити НАБУ…

Фото УНІАН

Схожі новини