Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент дав старт Року Японії в Україні

  • 11.01.2017, 17:12
  • 1 527

Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення Року Японії в Україні.

Під час зустрічі з Послом Японії в Україні Сіґекі Сумі, Глава держави висловив слова вдячності Японії за незмінну і тверду підтримку незалежності і територіальної цілісності України, яку ця країна постійно демонструє.

Петро Порошенко також відзначив роль Японії в наданні допомоги Україні в проведенні рішучих структурних реформ та нагадав про виділення 1,8 млрд доларів США протягом 2014-2016 років для підтримки нашої держави на шляху змін у багатьох сферах суспільного життя, зокрема у реформуванні правоохоронних органів та створенні нової поліції, впровадженні судової реформи, реалізації цілої низки екологічних програм та інших проектах.

«Це є дуже символічним, що Рік Японії в Україні буде відбуватися в 25-у річницю встановлення дипломатичних стосунків між нашими країнами», - сказав Президент.

Глава держави висловив переконання, що ця безпрецедентна подія стане важливою віхою в українсько-японських двосторонніх взаєминах, сприятиме зближенню наших культур та народів, посилить міжлюдські контакти.

Президент також наголосив, що Декларація Саміту «Великої сімки» у м. Ісе-Сіма в травні 2016 року підтвердила безумовну підтримку лідерами провідних країн світу суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ми також високо цінуємо незмінну позицію японської сторони щодо невизнання окупації Росією Криму, а також готовність всебічно сприяти консолідації зусиль міжнародної спільноти для забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей», - сказав Петро Порошенко.

В свою чергу, Посол Японії в Україні Сіґекі Сумі подякував Президентові за високе визнання ролі його країни, яке підтверджується проведенням Року Японії в Україні. «Це є надзвичайно важливим. Відносини між Японією і Україною ніколи не були такими близькими, як сьогодні», - сказав Посол. Він також наголосив, що «відзначення Року Японії є важливим не лише для політиків чи бізнесменів, а також для звичайних людей, які відчувають і розуміють важливість взаємодії двох країн». Посол також наголосив на знаковості факту, що «після Євромайдану значна кількість великих японських компаній розпочала свою активну економічну діяльність в Україні». «Якщо великі компанії почали інвестувати в Україну, це означає, що й інші компанії будуть вкладати кошти у вашу країну», - сказав Сіґекі Сумі.

Президент України також висловив переконання, що цього року відбудеться прогрес в питаннях візової лібералізації для українців з метою спрощення відвідання Японії, а також активізація та збільшення прямих японських інвестицій в економіку України. Він навів приклади успішних японських інвестиційних проектів 2016 року, які вже працюють на Заході нашої країни і створюють тисячі робочих місць. «Це прекрасна характеристика рівня довіри та рівня підтримки, які демонструє японський бізнес і японський Уряд по відношенню до України», - підсумував Петро Порошенко.

Глава держави передав запрошення Прем’єр-міністру Японії Сіндзо Абе відвідати Україну в цьому році.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини