Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа Грабовського: поліція заперечує, що знайдене тіло належить свідку

  • 11.01.2017, 15:43
  • 2 788

Одеська поліція спростовує інформацію про те, що знайдене тіло належить ключовому свідку у справі про вбивство Грабовського Федосенко.

Адвокати заявляють про погрози.

У прес-службі Нацполіції Одеської області "Українській правді" повідомили, що тіло, про яке йде мова, було знайдено за кілька місяців до моменту зникнення Федосенка.

"Цей труп знайдений задовго до того, як з'явилася інформація про те, що Федосенко не виходить на зв'язок", - сказала глава прес-служби Олена Войтенко.

Вона також зазначила, що повідомлення ЗМІ ґрунтувалися на інформації адвоката Соколовської. Войтенко уточнила, що Соколовська упізнавала тіло тільки по фотографії.

Також, за словами Войтенко, експерти взяли аналіз ДНК трупа і готові надати його родичам Федосенка для порівняння в будь-який момент. Однак мати Федосенка на упізнання також не з'явилася.

Водночас адвокат сестри вбитого адвоката Грабовського Ганна Боряк на своїй сторінці в Facebook заявила про погрози на адресу її підзахисної з вимога змінити адвокатів.

Вона зазначила, що від потерпілої — сестри Грабовського — вимагають змінити адвокатів, "інакше у всіх будуть проблеми".

"Якщо з нами, представниками потерпілої, або з нашими сім'ями станеться будь-яка несподіванка, то заявляю офіційно, що це пов'язано з нашою професійною діяльністю у справі вбитого колеги", - написала вона.

Раніше колега вбитого Грабовського, адвокат Соколовська повідомила, що знайдений в Одесі труп має схожість на 90% з її зниклим помічником Федосенком. Саме Федосенко останнім бачив Грабовського у київському офісі.

Джерело: Українська правда

Свідка у справі про вбивство адвоката Грабовського знайшли мертвим

Труп Сергія Федосенка знайшли в Одесі.

Свідка у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського Сергія Федосенка знайшли мертвим, заявила адвокат Оксана Соколовська. Федосенко був її помічником, він останній, хто бачив Грабовського в його офісі в Києві.

"5 січня 2017 року отримала дзвінок зі служби Розшуку людей (Володимирська, 15), запросили на впізнання трупа, схожого на Сергія Федосенка. Змушена була відкласти всі сімейні плани і виїхати в Нацполіцію. Знайдений труп в Одесі по базі проходить як неопізнаний, матір Федосенка відмовилася їхати на впізнання з незрозумілих для мене і слідства причин. Труп має велику схожість (відсотків 90) з моїм помічником, свідком у справі вбивства Грабовського Юри", - написала Соколовська в фейсбуці.

Нагадаємо, 31 жовтня 2016 року Соколовська заявила, що Федосенко зник.

Юрій Грабовський зник на початку березня 2016 року. На другий день після зникнення Юрій Грабовський у супроводі невідомих чоловіків приїхав до свого офісу, де власне і перебував помічник Соколовської Сергій Федосенко. Пізніше Грабовського вбили. До кінця березня було затримано двох підозрюваних у його вбивстві. Справу про вбивство Грабовського зараз у закритому режимі слухають у Шевченківському суді Києва.

Грабовський захищав у суді одного з двох російських ГРУшників, які потрапили в полон, - Олександра Александрова.