Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Господарів собак, які загризли АТОшника, чекає жорстоке покарання

  • 10.01.2017, 18:11
  • 8 734

Шокуюча трагедія на Київщині, під час якої 4 вівчарки до смерті загризли солдата АТО, отримала продовження.

Господарям собак загрожує 5 років в'язниці, при цьому всіх чотирьох собак вже застрелили.

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на дані поліції.

Журналістам стало відомо, що господарі собак перебували вдома, проте стверджують, що нічого не чули. Слідство намагається встановити, яким чином вівчарки змогли вибратися зі свого вольєра і потрапити на вулицю.

Невідомою залишається причина, через яку не спрацювали електронні нашийники тварин. У поліції припускають, що це могло статися через сильний мороз.

У поліції зазначили, що господарі поки залишаються на волі, однак на них вже відкрито кримінальну справу, яке проходить за статтею "Умисне вбивство". Якщо експертиза зможе довести факт недбалості господарів, їм загрожує по 5 років в'язниці кожному.

Місцеві жителі повідомляють, що в минулому році ці собаки вже напали на одного з сусідів - тоді чоловік зміг врятуватися, сховавшись від вівчарок на дереві.

Джерело: www.dialog.uа

Собаки загризли чоловіка: з'явились нові подробиці

На кожній вівчарці були електронні нашийники. Собаки могли вільно бігати по периметру двору, але при відхиленні від маршруту їх било струмом.

Але в ніч на 7 січня вдарив сильний мороз. Швидше за все, саме цей факт не дав можливості спрацювати сигналізацї. Собаки вибігли з двору, передає Діалог.

В цей час учасник АТО Володимир Томілін направлявся на роботу, він йшов селом Кучаків.

Поруч з ним була жінка. Чотири вівчарки перегородили їм шлях. Жінка змогла втекти і почала кликати на допомогу, а вівчарки переключились на Томіліна. Відбитись від собак він не зміг.

На крики жінки вибіг місцевий мисливець і поранив одну з собак, завдяки чому всі вівчарки забігли в двір.

В бійця залишились двоє маленьких дітей, дружина і мати.

Поки що поліція відкрила провадження за ст. 115 ККУ.

Ступінь вини хазяїна собак буде визначено після всіх експертиз, не виключено, що нашийники собак не спрацювали з вини людей або хтось залишив двері вольєра відчиненими.

Собак сьогодні пристрелили. Одна з вівчарок померла природною смертю, трьох розстріляли в присутності поліції, ветеренарів і кінологів.

Чоловік, якого загризли собаки був учасником АТО

Чоловік, якого загризли до смерті собаки у селі Кучаків, що на Київщині, був військовим і служив у зоні АТО.

Про це повідомила волонтер благодійної організації "Чисте небо" Світлана Шеповалова на своїй сторінці у Facebook, передає 24 канал.

Жертвою виявився Томілін Володимир — учасник АТО. Він був прописаний у Дарницькому районі Києва. Волонтер зазначила, що усі собаки-вбивці були породи німецька вівчарка.

Володимир (учасник АТО) повертався вранці додому від вісімдесятирічної матері. По дорозі на електричку на нього напали собаки і розірвали. Дівчинку врятували. У Володимира залишилося двоє маленьких дітей, дружина з інвалідністю і старенька мати, — пише Шеповалова.

За словами волонтера, голова сільської ради Кучакова відмовився допомагати у вивезенні тіла загиблого — "бо нема грошей".

Собаки на смерть загризли чоловіка на Київщині

Вранці 7 січня на чоловіка у селі Кучаків Бориспільського району напали чотири собаки, які втекли з вольєру. Від отриманих травм чоловік помер.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Київської області, передає 24 канал.

"На місце пригоди одразу прибула слідчо-оперативна група Бориспільської поліції разом з кінологами Головного управління поліції Київщини, ветеринарна служба. Собак-нападників застрелили з мисливської зброї. Тіла тварин направили на ветеринарну експертизу", — йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". Встановлюються всі обставини події.

Схожі новини