Передплата 2024 «Добрий господар»

Пенсіонер зізнався в організації вибуху в сумській багатоповерхівці

  • 04.01.2017, 13:32
  • 2 173

В організації вибуху в сумській багатоповерхівці підозрюється 59-річний пенсіонер, який проживав у квартирі на 7-му поверсі. Свою вину він визнав.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"Відразу після трагедії підозрюваний в організації вибуху був допитаний. Свою вину він повністю визнав, надавши письмове свідчення. Розповів, що задля вибуху відкрив конфорки газової плити, а коли побачив, що газ нібито виходить з неї повільно, ще й роз'єднав з допомогою ключа газову трубу, після чого розташувався в дальньому кутку кімнати з запаленою сигаретою в руці", - розповіла Науменко.

Вона додала, що оскільки у підозрюваного відзначається наявність психічного розладу, представники правоохоронних органів зараз перевіряють надану ним інформацію.

За словами прес-секретаря прокуратури, у квартирі на 7-му поверсі чоловік проживав більше 20 років, останнім часом - сам. Родині пенсіонера належала ще одна квартира - на 4-му поверсі. Сусіди зазначають, що чоловік періодично вживав спиртні напої і виявляв агресію щодо мешканців будинку. Погрозу підірвати будинок, аби його квартира нікому не дісталася, люди чули постійно, але не сприймали ці слова всерйоз.

Тим часом сьогодні зранку відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олександр Лисенко. Вона визначила цю аварію як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

За словами мера, наразі будинок перебуває під охороною поліції, вирішується питання допуску експертів до осель на 6-8 поверхи і до місця вибуху. Дане завдання оперативно встановити необхідні конструкції, аби припинити просідання перекриття між поверхами.

Відповідним службам доручено провести технічну експертизу стану квартир пошкодженого 4-го під’їзду і визначити перспективу їх експлуатації та обсяг необхідних робіт.

Також на місце події будуть допущені представники комунальних служб, аби поновити подачу теплоносія, води, газу. Зокрема, планується частково запустити опалення та ГРВ до кінця сьогоднішнього дня, а у постраждалій частині - закільцювати подачу теплоносія на 5-му поверсі.

Збитки, завдані вибухом, визначить спеціальна комісія.

Відразу після засідання відбулася зустріч міського голови з жителями, оселі яких постраждали після вибуху. Попередньо таких близько 50. Були визначені їх першочергові потреби та проблемні питання, які вирішуватимуться спільно з міськими службами.

Сумчанам, які звернулися по медичну допомогу, а таких 10 - троє дітей і семеро дорослих, нададуть допомогу у лікуванні. Родичам загиблої допоможуть організувати поховання.

Поліція відкрила провадження за фактом вибуху в багатоповерхівці в Сумах

Попередня причина - вибух газоповітряної суміші.

За фактом вибуху в багатоповерховому житловому будинку в Сумах, в результаті якого загинула жінка, поліція відкрила кримінальну справу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області, передає УТ.

Згідно з повідомленням, справу відкрито за ч. 2 ст. 194 КК України - "умисне знищення або пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі наслідки".

"Розпочате досудове слідство, яке доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції у Сумській області, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Сумської області", - йдеться в повідомленні.

При обстеженні місця вибуху не були виявлені вибухонебезпечні речовини, боєприпаси та компоненти. Попередня причина - вибух газоповітряної суміші.

"На місці події правоохоронними органами виставлена охорона будівлі з метою недопущення сторонніх осіб і попередження мародерства", - відзначають в прес-службі.

У Сумах в житловому будинку стався вибух

Загинула літня жінка, ще двоє людей врятовані з-під завалів.

У Сумах о 20:41 у вівторок в квартирі на 6 поверсі 10-поверхового житлового будинку стався вибух, імовірно побутового газу, без подальшого горіння, передає ЛБ.

Про це інформує прес-служба ДержНС.

"У результаті вибуху зруйновано перекриття між 5 і 6 поверхами в межах однієї кімнати, міжкімнатні перегородки в квартирах, порушена цілісність перекриття між 6 і 7 поверхами без подальшого обвалення на майданчику", - йдеться в повідомленні.

Загинула літня жінка, ще двоє людей врятовані з-під завалів.

Мешканці будинку евакуйовані.

Схожі новини