Передплата 2024 «Добра кухня»

Українцям обмежили розрахунки готівкою до 50 тис. грн

  • 03.01.2017, 13:56
  • 2 055

Встановлення такої суми сприятиме стабільному надходженню готівки до банківської системи.

Національний банк України із 4 січня знижує граничну суму розрахунку готівкою для українців зі 150 тисяч гривень до 50 тисяч, передає УТ.

Як повідомляє прес-служба відомства, встановлюється гранична сума розрахунків готівкою між фізичною особою й підприємством протягом одного дня в розмірі 50 тисяч гривень, а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню, у розмірі 50 тисяч гривень.

У НБУ зазначають, що гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тисяч гривень.

У відомстві вважають, що встановлення граничної суми розрахунків готівкою на рівні 50 тисяч гривень не завдасть незручностей громадянам та не вплине на щоденні покупки населення, оскільки стосуватимуться лише великих придбань (нерухомості, коштовностей, транспортних засобів, предметів мистецтва, хутра, дорогих годинників).

Крім того, у Нацбанку вважають, що встановлення такої граничної суми розрахунків готівкою сприятиме забезпеченню стабільних надходжень готівки до банківської системи й прискорення її обігу, а також звуженню сфери використання готівки та прискорення розвитку безготівкового сегменту.

Схожі новини