Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Курц: "Австрія виділить додаткові 2 млн євро допомоги для жителів Донбасу"

  • 04.01.2017, 13:00
  • 3 313

Діючий голова ОБСЄ перебуває з візитом у Донецькій області.

Діючий голова ОБСЄ, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц повідомив про виділення додаткових 2 мільйонів євро на гуманітарну допомогу для жителів Донецької та Луганської областей.

«Австрія надає додаткові 2 мільйони євро для гуманітарної допомоги населенню східної України», - написав Курц у Twitter.

Крім того, він повідомив, що відвідав станцію з фільтрації води в Маріуполі, яка «забезпечує чистою водою понад 400 тисяч осіб в Маріуполі завдяки підтримці Міжнародного комітету Червоного Хреста».

Місія ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на весь Донбас

Курц наголосив на необхідності реалістичного підходу до можливостей місії.

СММ ОБСЄ буде розширювати зони свого контролю на всю територію Донбасу і контролювати в першу чергу припинення бойових дій. Про це заявив голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц, передає УТ.

Він також наголосив на необхідності реалістичного підходу до можливостей місії.

"Що стосується місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання, в ОБСЄ 57 країн-членів і рішення приймаються консенсусом", - сказав Курц, відповідаючи на запитання про можливість введення в Україні поліцейської місії ОБСЄ.

При цьому він підкреслив, що ОБСЄ буде робити все, "щоб місія діяла якомога ефективніше, вела спостереження по всій території Донбасу, і щоб зусиллями місії було досягнуто повне припинення вогню".

Але тільки зусиль ОБСЄ щодо місії недостатньо, зазначив голова організації.

"Тут необхідні зусилля і там, де приймають рішення, в Москві, Києві і в інших країнах", - сказав Курц.

Він також наголосив на важливості відновлення зруйнованої на Донбасі інфраструктури, однак підкреслив першочерговість забезпечення припинення вогню з обох сторін.

"Необхідно і далі вести діалог і переговори. Але Мінські домовленості сьогодні єдина база, документ, на підставі якого ми повинні діяти. І хоча мене не задовольняє стан виконання цих домовленостей, я повинен сказати, що ситуація на момент їх підписання була гірша, ніж зараз. І могла бути ще гірша, ніж зараз. Я не задоволений нинішнім "статус-кво", але при відсутності іншого базового документа ми повинні виконувати Мінськ", - заявив голова ОБСЄ.

Новий глава ОБСЄ оголосив першочергові цілі організації в Україні

Раніше Курц заявив, що під час свого головування в ОБСЄ Австрія докладатиме зусилль для пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії.

Новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц назвав першочергові цілі організації в Україні. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

За підсумками поїздки вздовж лінії розмежування вогню на Донбасі Курц написав, що головною метою для ОБСЄ в Україні є повний режим тиші, тобто мир на Донбасі. Другим завданням для ОБСЄ в країні Курц визначив поліпшення гуманітарної ситуації в зоні проведення АТО.

Клімкін і Курц відвідали Маріуполь і КПВВ "Пищевик"

Голова ОБСЄ перебуває з візитом у Донецькій області.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін і голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц відвідали Маріуполь, а також пропускний пункт в'їзду-виїзду "Пищевик" у Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба МЗС у Twitter.

Клімкін і Курц прибули в Маріуполь

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц прибули в Маріуполь.

Про це повідомляє МЗС України в Twitter.

"Павло Клімкін і Себастьян Курц прибули в місто Маріуполь. Попереду насичена програма", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС України, метою візиту в Донецьку область є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, обумовленою військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією благодійних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій.

Клімкін і Курц обговорять зусилля австрійського головування в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту всередині та навколо України, в тому числі щодо розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, на зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу і верифікації виконання Мінських домовленостей.

Запланована також зустріч міністрів з керівництвом місцевої обласної та міської адміністрацій, членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також Клімкін і Курц дадуть прес-конференцію для ЗМІ.

Представник США при ОБСЄ назвав агресію РФ проти України головною загрозою безпеки

Російська агресія небезпечна для всіх країн в регіоні відповідальності організації.

Представник США при ОБСЄ Деніел Баєр назвав агресію Росії проти України головною загрозою для безпеки всіх країн в регіоні відповідальності Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Про це він написав у Twitter.

«Добре, що Себастьян Курц здійснює першу поїздку як голова ОБСЄ в Україну — агресія Росії є головною загрозою для безпеки всіх у регіоні ОБСЄ», — написав Баєр.

Голова ОБСЄ їде на Донбас

Голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Себастьян Курц здійснить робочий візит до Донецької області.

Про це повідомляє "Урядовий портал", передає Еспресо.

Візит відбудеться 3-4 січня разом з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Курц хоче ознайомитися на початку головування Австрії в ОБСЄ із станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, зумовленою військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією доброчинних проектів за участі австрійських гуманітарних організацій.

Клімкін та Курц обговорять зусилля Австрійського головування в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту в та навколо України, у т.ч. щодо розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Запланована також зустріч міністрів з керівництвом місцевої обласної та міської адміністрацій, членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Схожі новини