Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко на передовій привітав українських воїнів з Новим роком і Різдвом Христовим

  • 31.12.2016, 17:36
  • 4 530

Президент на передовій привітав українських воїнів з Новим роком і Різдвом Христовим та прийняв доповідь про ситуацію в зоні проведення АТО

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області, разом з делегацією сенаторів Сполучених Штатів Америки, прибув на командний пункт в районі Широкино, щоб привітати морських піхотинців з прийдешнім Новим роком.

Президент відвідав передові позиції української армії в районі проведення антитерористичної операції. Глава держави завітав до підрозділу морської піхоти Військово-морських сил України, який тримає лінію оборони в Широкиному.

Петро Порошенко поспілкувався з особовим складом 36-ї окремої бригади морської піхоти, привітав українських воїнів з прийдешнім Новим роком і Різдвом Христовим та вручив новорічні подарунки.

На запрошення Глави держави із ситуацією в зоні АТО ознайомилася також делегація сенаторів США, яку очолює сенатор Джон Маккейн. Президент також вручив українську нагородну зброю американським сенаторам.

Глава держави також провів нараду у штабі АТО та прийняв доповідь керівника штабу щодо ситуації в районі проведення антитерористичної операції, зокрема у секторі «М», де продовжуються обстріли позицій українських військових з боку проросійських терористів.

Маккейн: "У 2017 році українські землі звільнять від агресора"

Сенатор Джон Маккейн вірить, що в 2017 році українські землі вдасться звільнити від загарбників.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Я побачив, що співпраця між нашими країнами важливо для забезпечення безпеки кордонів України. У 2017 році ми переможемо загарбників, і відправимо їх туди, звідки вони прийшли. А Путіну я хочу сказати, що він ніколи не зможе позбавити українців свободи і незалежності", - повідомив сенатор в ході своєї поїздки в Маріуполі.

Маккейн також передав вітання від американського народу.

"Ваша боротьба — це наша боротьба, і ми переможемо разом", - зазначив він.

Порошенко подарував Маккейну зброю і орден Свободи.

Президент вручив державні нагороди сенаторам Джону Маккейну та Ліндсі Грему

Порошенко провів зустріч із делегацією Сенату Сполучених Штатів Америки на чолі з сенатором Джоном Маккейном.

До складу американської делегації також увійшли сенатори Ліндсі Грем та Емі Клобучар.

Президент нагородив сенатора Джона Маккейна орденом Свободи та відзначив орденом Ярослава Мудрого сенатора Ліндсі Грема за вагомий персональний внесок у зміцнення відносин між Україною та Сполученими Штатами Америки.

Глава держави підкреслив важливість традиційної двопартійної підтримки України у Конгресі США та відзначив участь у делегації представників обох партій. Це підтверджує, що така підтримка залишатиметься і надалі у боротьбі проти російської агресії, за збереження суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

«Дуже важливим, що в цій боротьбі і наш народ, і парламент, і наш Уряд пліч-о-пліч з американським народом. Ми відчуваємо цю надійну підтримку і допомогу. Це надзвичайно важливо в ці дуже важкі дні для моєї 45 мільйонної країни», - сказав Президент.

Сторони відзначили важливість продовження зусиль із забезпечення виконання Росією зобов'язань відповідно до Мінських домовленостей та збереження політики міжнародних санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Президент запропонував сенаторам здійснити візит на Донбас для отримання об'єктивної інформації про підривні дії російської сторони та її бойовиків, які продовжують провокації та порушують режим припинення вогню.

Петро Порошенко відзначив важливість прийняття Конгресом США закону «Про підтримку стабільності та демократії в Україні», що стало б важливим рішенням в інтересах солідарності та єдності з нашою державою.

Глава держави також зазначив, що Україна бореться не лише за незалежність. «Ми боремося за свободу, за цінності, за демократію, захищаючи їх в центрі Європи у ХХІ столітті», - сказав він.

Президент також поінформував американських сенаторів про хід реформ в Україні та наголосив на важливій ролі США в цьому процесі.

В свою чергу, сенатор Джон Маккейн підтвердив свою рішучість щодо допомоги Україні в її боротьбі проти російської агресії.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини