Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна закликала ООН до тиску на Росію за порушення прав людини

  • 29.12.2016, 12:21
  • 1 865

«Росія не зважає на численні заклики від міжнародної спільноти щодо негайного звільнення засуджених українців».

Міністерство закордонних справ України заявляє про становлення у Росії тоталітарного режиму і закликає міжнародну спільноту до посилення на неї тиску через систематичне переслідування і катування українських громадян.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Згідно з заявою міністерства, у Росії тривають репресії, затримання, обшуки, арешти, а також тортури й жорстоке поводження щодо громадян України.

Зазначається, що нехтування правами людини перетворило правоохоронну систему Росії на «репресивно-каральні інструменти, що сприяють становленню нового тоталітарного режиму».

«Російське керівництво продовжує ганебну практику використання громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави», — повідомляє МЗС.

На переконання МЗС, Росія продовжує ігнорувати взяті на себе зобов’язання в рамках Мінських домовленостей щодо обміну заручників за принципом «всіх на всіх».

«Хоча й в Україну повернулося шестеро бранців, їхня кількість не зменшилася, а, навпаки, зросла: наразі нам відомо про політично вмотивоване утримання на території держави-окупанта щонайменше 17 українців», — йдеться у заяві.

Міністерство також зазначає, що понад сто українців у жахливих умовах утримуються в окупованих районах Донецької та Луганської областей проросійськими бойовиками.

«Існують беззаперечні свідчення щодо систематичного застосування щодо громадян України, які утримуються на території Росії та на окупованих територіях, недозволених методів дізнання, тортур, методів психологічного тиску», — зазначає МЗС.

Повідомляється, що протягом цього року в Росії за вчинення злочинів у сфері наркообігу було засуджено майже тисячу українців, кримінальні справи більшості з яких базувалася на сфабрикованих матеріалах.

У зв'язку з цим МЗС України вимагає негайно звільнити усіх утримуваних громадян України і закликає держави-члени ООН вжити подальших кроків для посилення тиску на Росію через злісне порушення нею ключових положень декларацій і конвенцій об'єднання у сфері прав і свобод людини.

МЗС у своїй заяві також наводить список утримуваних та переслідуваних російською владою громадян України.

Схожі новини