Передплата 2024 ВЗ

Французький політолог: "Мінські угоди лише допомогли трохи виграти час, нічого більше"

  • 28.12.2016, 12:35
  • 2 304

Досягнуті в Мінську домовленості не пропонують тривалих рішень щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Французький політолог і викладач геополітики Ніколя Тензер розповів в інтерв’ю Тижню, що з песимізмом ставиться до результативності мінських угод.

«Я великий песиміст щодо результативності мінських угод. Вони справили негайний позитивний ефект, коли трохи зменшили (навіть якщо в Україні щодня гинуть люди) інтенсивність конфлікту. Вони дозволили врятувати кілька сотень, або й тисяч життів, що є позитивним моментом. Проте ці угоди лише допомогли трохи виграти час, нічого більше. Вони не пропонують тривалих рішень», - сказав він.

За словами Тензера, Путіну не продемонстровано в належний спосіб, що «ми готові діяти і вдатися до сили в Сирії або в Україні, тож він знає, що нічого не станеться. Ми знаємо, що йому жодним чином не можна вірити, коли мова про дотримання зобов’язань».

Отже, зауважив політолог, єдино можливе рішення — це продемонструвати свою готовність до дії, імовірно, надати зброю українській армії, запропонувати більше військової консультативної допомоги Україні, бо за жодних обставин ми не погодимося прийняти анексію Криму й захоплення Донбасу за доконаний факт. Треба залишатися на дуже чітких, жорстких позиціях і не скасовувати санкції.

Джерело: Тиждень.ua