Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ: "Таблетки не лікують грип і застуду"

  • 27.12.2016, 12:24
  • 3 816

У світовій медичній практиці лікарі не призначають "тонни" препаратів, оскільки вважають таке лікування неефективним.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський, повідомляють "Крим.Реалії".

"Вони (медичні препарати) не ефективні, це швидше фармбізнес, а не медицина. Всі ці противірусні, так звані, всі ці імуномодулятори, так звані, всі сиропи від кашлю - не ефективні. Пацієнти, які їх приймають, і які їх не приймають - одужують однаково швидко", - каже Лінчевський.

На думку заступника міністра, найчастіше люди заражаються внаслідок недотримання елементарних правил гігієни, наприклад через немиті руки.

"Миття рук дуже важливо, як би це комічно не звучало. Так, заступник міністра вам каже: мийте руки так часто, як це можливо", - наголошує Лінчевський.

На його думку, комфорт і турбота володіють такими ж лікувальними властивостями, як і таблетки. Також він дав кілька порад батькам хворих дітей.

"Звернутися до лікаря, забезпечити максимальний комфорт, провітрювання приміщення, вологе прибирання, адекватний питний режим - пити стільки, скільки хочеш... Збивати температуру, розкривати дитини, не мучити дитину банками, гірчичниками, укутуванням, диханням над картоплею і іншим шаманством. Дитині має бути комфортно", - каже Лінчевський.

За його словами, єдиними ефективними засобами проти високої температури є парацетамол та ібупрофен.

Схожі новини