Передплата 2024 «Добра кухня»

У Івано-Франківську зробили гучну заяву щодо звільненої полонянки Сворак

  • 28.12.2016, 10:02
  • 7 042

Сергій Борис розкритикував рішення на Ольгу Своракоб міняти 15 терористів.

У Івано-Франківську стверджують, що жителька міста Ольга Сворак, яку терористи передали українській стороні, не має жодного стосунку до журналістської діяльності.

Про це написав редактор місцевого видання "Курс" Сергій Борис на свої сторінці у Facebook.

"Звільнена з полону франківська журналістка вже їде додому". Заголовки такі - хоч ридай на радощах. Та не було та нема ніякої франківської журналістки Ольги Сворак. Було дівчисько, яке щоразу вилітало з роботи за крадіжки і, не буду уточнювати, хрінову поведінку. І всім тут це відомо", — підкреслив він.

В Україні підтвердили передачу двох полонянок з "ДНР"

Бойовики «ДНР» передали Україні двох заручниць — Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Жінок передали Службі безпеки України поблизу Майорська Донецької області, звідки їх доправлять до Краматорська.

Представники самоназваної «ДНР» передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох заручниць — Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Про це Громадському повідомив Володимир Рубан.

Процедура пройшла між окупованими Донецьком і Макіївкою. Далі жінок доправили до Майорська, де передали Службі безпеки України.

За словами Рубана, жінок звільнили завдяки домовленостям Надії Савченко в Мінську.

«Стан здоров'я обох жінок нормальний. Їх не катували, не гвалтували, але зрозуміло, що це був не курорт», — додав він.

Коментуючи свою участь у звільненні заручниць, він сказав, що «тут ні в якому разі не підміняється Мінськ. Ми не можемо велику політику підмінити в Мінську, тут радше про те, щоб допомогти, коли щось не виходить на офіційному рівні».

Ольга Сворак була затримана 21 червня 2016 року, коли перебувала на окупованій території за власною ініціативою. Обставини і причини її потрапляння на територію «ЛНР» невідомі.

До полону Сворак працювала журналісткою івано-франківського видання Golos-info. Бойовики заявили, що вона була «агентом СБУ» з позивним «Метель». Також вони оприлюднили відео з «зізнаннями» жінки.

49-річна Анжеліка Преснякова — колишня суддя Апеляційного суду Донецької області. Також вона працювала суддею в Новоазовську. Вона потрапила в полон 29 травня 2016 року.

Переговори про звільнення Преснякової та Сворак у Тристоронній контактній групі в Мінську почалися ще навесні, заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

Журналіст розповів на кого обміняли двох полонянок

Аби повернути двох полонянок терористів Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак, українська сторона передала бойовикам 15 осіб зі списку на обмін.

Усі ці люди були під слідством в Україні або вже отримали вирок суду.

Про це розповів головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

За його словами, Україна передає 6 жінок і 9 чоловіків, які перебували в списках на обмін.

"Україна заручників Не бере - передаємо тільки реальних терористів, найманців, шпигунів і їх пособників, інтерес до яких проявляє противник", — наголосив журналіст.

Він також зауважив, що ані Преснякова, ані Сворак не були в списках полонених для обміну - це «просто заручники, схоплені без якихось причин».

«Хто ці "полонені"? Може, якісь агенти СБУ або снайпери ВСУ? Може їх взяли на поле бою? Одна з них — проста жінка, яка закохалася в чоловіка, що проживає на окупованій території. Він її запросив до себе, але потім вирішив позбутися, звинуватив її в пособництві "укропам" і її кинули "у підвал". Інша "полонена" — суддя з Маріуполя, на окуповані території проїжджала неодноразово», — написав Бутусов.

Джерело: 24 Канал

Полонених жінок передали Україні

Бойовики ДНР вранці 27 грудня передали українській стороні полонених Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Про це пише "УНІАН".

Процедура пройшла між окупованим Донецьком і Макіївкою. Жінок передали керівнику українського Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану.

За його словами, це буде сприяти прискоренню процесу обміну полоненими на Донбасі.

Напередодні ватажки самопроголошених республік ДНР і ЛНР заявили про готовність звільнити з полону двох жінок і передати їх українській стороні через нардепа Надію Савченко.

Схожі новини