Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«На Львівщині відремонтували 500 кілометрів доріг»

Голова ЛОДА Олег Синютка прозвітував за 2016 рік.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка (на фото) на прес-конференції за підсумками 2016 року назвав його “роком зростання” в історії Львівщини. А також назвав знакові цифри, що характеризують це зростання.

Це 500 кілометрів відремонтованих доріг (на що було витрачено сумарно 2,5 мільярда гривень, а левова частка з цих грошей — 900 млн. грн. — завдяки митному експерименту та подоланню корупції на митниці). 1300 об’єктів соціальної інфраструктури, проінвестованих за рахунок капітальних вкладень на майже 700 мільйонів гривень. Понад 50 нових підприємств, на яких створено близько 12 тисяч робочих місць. Зростання на 50% доходів місцевих бюджетів, а це більше 3 мільярдів гривень. На 100% забезпечення вивезення сміття з районів області. Більше 200 млн. грн. інвестицій в енергозбереження. Майже 3,5 мільярда гривень соціальних виплат.

«Згідно із постійними рейтингами київського видання “Ділова столиця”, Львівщина посідає стабільно місця у першій п’ятірці, а на сьогодні це 3-4 місце в такому рейтингу, — сказав Олег Синютка. — Дуже приємно, що цей рейтинг збігається із рейтингами Кабінету Міністрів. На сьогодні Львівщина у рейтингу Кабміну за підсумками 9-ти місяців року — на 4-му місці». Однією з найважливіших подій 2016 року голова ЛОДА вважає прийняття Перспективного плану об’єднання територіальних громад.

Щодо теми сміття, яка є гострою проблемою для Львова, то Олег Синютка наголосив, що Львівщина — перша в Україні область, де вивезення сміття із районів області забезпечено на 100%. Сміття вивозять на діючі в області сертифіковані полігони, яких є двадцять. Щодо вивезення сміття безпосередньо зі Львова, то губернатор нагадав: проблема в тому, що обсяг відходів, які продукує Львів (щодня — 600 тонн. — Авт.), не в стані прийняти жоден полігон Львівщини. Тому проблема має вирішитися з будівництвом сміттєпереробних заводів. Нещодавно Олег Синютка запропонував вихід зі сміттєвої проблеми Львова — побудувати в області три сміттєпереробні заводи. Вони працюватимуть не лише для Львова, а й для мешканців усієї області. На конкурс щодо вибору інвестора для цього будівництва вже зголосилися кілька компаній. Було проведено перемовини із понад двадцятьма підприємствами. Серед них є й відомі у світі компанії. Кожна з них має право до середини лютого подати свої пропозиції. На другому етапі конкурсу буде визначено технологію переробки сміття та інвестиційні зобов’язання інвесторів. І тільки після цього з кожною з громад, на території яких планують розмістити заводи, проведуть громадські слухання.

Схожі новини