Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За 160 гривень і без черг на кордоні

До Перемишля можна доїхати швидкісним поїздом.

Хто захоче встигнути поділитися оплатком з родичами у Польщі за святвечірнім столом, матиме таку нагоду. “Укрзалізниця” зробила подарунок до Різдва, запустивши новий поїзд, що курсуватиме з Києва до польського Перемишля через Львів. Це швидкісний поїзд “Інтерсіті +”, що має дев’ять вагонів (579 місць).

Ще кілька днів тому всіх шокувала попередня вартість проїзду з Києва до Перемишля — 1,5-2 тисячі гривень в один бік. Звісно, що за такі гроші не кожен дозволить собі мандрівку до Польщі. Краще вже тоді автобусом заїхати за 430 гривень 50 копійок. Правда, у дорозі автобус 12 годин. А поїздом “Укрзалізниця” обіцяє довезти за сім годин. Львів’янам дістатися до прикордонного Перемишля автобусом можна від 100 гривень до 260 грн. А якщо скористатися послугами Bla Bla Car, то завезуть і за 70-80 гривень до Перемишля, і навіть за 50. Усе залежить від класності автомобіля. Єдина проблема — довжелезні черги на пунктах пропуску... Тому, однозначно, заїхати за якихось дві години зі Львова до Перемишля поїздом — мрія кожного. Із запровадженням поїзда з Києва до Перемишля черги на кордоні мали би зменшитися. Пасажири без проблем дістануться до Перемишля, а звідти можна пересісти на будь-який вид транспорту і дістатися у потрібне місто Польщі.

Скептично був налаштований стосовно відкриття цього маршруту експерт у сфері транспорту та інфраструктури Олександр Кава. На його думку, складно буде одночасно заповнити усі вагони — а це близько 600 місць... Мабуть, злякавшись, що справді не знайдуть охочих за такі шалені гроші дістатися зі столиці України до Польщі, керівництво “Укрзалізниці” прийняло рішення встановити реальну ціну за проїзд. Вартість повного квитка з Києва до Перемишля становитиме 580 гривень у вагоні першого класу, другого — 406 гривень. А зі Львова до польського містечка — 280 гривень за місце у вагоні першого класу і 160 гривень — другого.

На кордоні “Інтерсіті +” не стоя­тиме, оскільки, за попередніми прогнозами, митний контроль здійснюватиметься під час руху поїзда. “Від станції “Львів” до станції “Мостиська-2” і у зворотному напрямку прикордонники здійснюватимуть перевірку з використанням переносних приладів паспортного контролю.

Схожі новини