Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент зустрівся зі звільненим кіборгом Тарасом Колодієм

  • 19.12.2016, 15:10
  • 4 762

Президент Петро Порошенко зустрівся зі звільненим з полону бойовиків «кіборгом», десантником 80 аеромобільної бригади Тарасом Колодієм та його мамою Галиною Мирославівною.

Глава держави подякував військовому за незламний характер, за те, що він поводив себе як справжній герой, не зрадив державу: «Сьогодні дійсно святковий день. Святий Миколай робить всякі дива. Хочу подякувати, що за ці довгі майже два роки ти показав, хто такий справжній український воїн».

«Ми тобі дякуємо за мужність, твердість, українськість та патріотизм. Тарасе, ласкаво просимо додому», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що дуже багато людей чекали і працювали над звільненням Тараса Колодія, і нині представники влади, волонтери, представники церков продовжують робити все можливе задля визволення інших полонених.

Тарас Колодій подякував за звільнення. Він розповів про перебування в полоні. «Хочу подякувати всім владикам, які допомогли звільнити з полону, співробітникам СБУ, вам, пане Президенте, мамі та всім волонтерам, хто брав у цьому участь», - зазначив він. Мати Тараса Колодія також подякувала всім, хто долучився до звільнення. «Це великий подарунок до Миколая та Різдвяних свят», - додала вона.

Президент подякував мамі звільненого героя за такого сина — справжнього воїна, який боронить Україну від ворогів. «Знаю, що у вас і другий син пліч-о-пліч захищає державу. Ваша родина як символ того, на що йде Україна і українській народ, щоб мати справжню незалежність, волю та свободу», - зазначив Глава держави.

Єпископ розповів деталі звільнення "кіборга" Колодія

Звільнення "кіборга" Тараса Колодія із полону бойовиків відбувалося шляхом переговорів за сприяння Української православної церкви.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив єпископ Ірпінський УПЦ Климент (Вечеря), який брав участь у звільненні військовика.

"До нас зверталися дружини і матері наших українських бранців, зокрема була ціла делегація, яка відвідала Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Владика, почувши їхнє прохання, зробив усе можливе, щоб розпочати процес визволення бранців шляхом переговорів, контактів через Українську православну церкву. Наші священики є по всій території Донецької області. Тому вдалося домовитися, щоб до свята Св. Миколая можна було визволити хоча б одного українського військовика. Ми нікого не обмінювали. Ми просто домовилися, щоб його відпустили", - зазначив він.

Як каже єпископ, Колодій наразі перебуває у шоковому стані. "Він був у полоні з 2014 р., тому, звичайно, зараз у стані шоку, і йому ще потрібно відійти від усього, що з ним відбувалося", - сказав він.

При цьому єпископ додав, що наразі Колодій прибуде до Києва, де проходитиме реабілітацію після полону.

Єпископ сподівається, що це не останнє визволення українського військовослужбовця, яке проходить за участю церкви. "Без людського розуміння це (звільнення військовослужбовця, - ред.) було б неможливим. Це свято для всіх нас. Ми не втрачаємо надії, що таких свят у нас буде більше", - додав він.

Порошенко привітав "кіборга" Колодія зі звільненням

Президент України Петро Порошенко привітав "кіборга" Тараса Колодія зі звільненням з полону бойовиків

Про це Глава держави написав у Фейсбуці.

"Зателефонував до Тараса Колодія. Привітав його зі звільненням. Ми зробили усій країні подарунок на Миколая. Подякував Тарасові за стійкість і мужність", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також зателефонував до його матері Галини Мирославівни і подякував їй за сина, додавши, що за нагоди він буде радий привітати Тараса особисто.

З полону звільнили українського "кіборга"

З полону проросійських бойовиків вдалось звільнили українського військового Тараса Колодія.

Про це у своєму Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

Водночас віце-спікер Ірина Геращенко повідомляє, що "кіборг" вже у безпеці на українській території.

Лікування він проходитиме у клініці 4 управління.

Джерело: 24 Канал

Схожі новини