Передплата 2024 «Добра кухня»

«Маємо прийняти цей прикрий факт – Дмитро Загарія йде...»

Проте офіційного наказу про звільнення керівника поліції Львівщини наразі немає.

У ЗМІ з’явилось чергове повідомлення про відставку начальника ГУ НП у Львівській області 59-річного Дмитра Загарії.

Речник ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська зазначила, що офіційної інформації про звільнення Дмитра Загарії немає. Шеф на роботі, працює. Особистий телефон Дмитра Дмитровича не відповідає, тобто слухавки він не бере... Журналіст-криміналіст Микола Савельєв каже, Дмитро Загарія написав рапорт про звільнення з посади т.в.о. керівника Національної поліції у Львівській області. “Наразі невідомо, хто буде наступником Загарії. Також не виключено, що його переведуть в іншу область”, — додав журналіст.

Тим часом громадськість Львівщини звернулася з відкритим листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: “Неодноразові спроби усунути з посади начальника ГУ НП у Львівській області Дмитра Загарію викликають у нас занепокоєння та обурення. Ваші дії у цьому напрямку нагадують методи Януковича-Захарченка, оскільки мають ознаки непрозорості, кулуарності, суб’єктивності та ігнорування думки громадськості. Ваша мотивація нам не зрозуміла, адже Д.Загарія вже два з половиною роки чесно та ефективно служить громаді, яка його обрала на цю посаду під час відкритого та прозорого конкурсу навесні 2014 року, — йдеться у листі. — За цей час Дмитро Дмитрович зробив поліцію орієнтованою на вирішення реальних проблем місцевої громади, відкритою для ЗМІ та громадян. Д. Загарія, завдяки своєму високому рівню професіоналізму та публічності, бере безпосередню участь у конструктивному вирішенні усіх соціально значимих конфліктів, які виникають в області”.

Керівник кадрової комісії обласної поліції Вікторія Балицька написала, звертаючись до Загарії на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Спосіб вашого призначення (через конкурс і без валізи з мільйоном), ваша взаємодія з людьми, щирість, доброзичливість, мудрість, відносна демократія щодо підлеглих, стійкість до політичних впливів, та й просто безмежна людяність — це все було прямим наслідком і здобутком Майдану. Знаю, що вас поставили перед вибором без вибору. Дотиснули. Після відставки Деканоїдзе це було очікувано. Вона рахувалася з думкою людей. Але маємо прийняти цей прикрий факт — Дмитро Загарія йде...”.

Попри компліментарні характеристики активістів на адресу Загарії, нещодавно він відзначився не найкращим чином під час скандалу з екс-начальником карного розшуку Львівщини Миколою Гладюком. Нагадаємо, Гладюка затримали патрульні за керування автівкою напідпитку. Виручати свого колегу і друга приїхав особисто Загарія...

P.S. Як стало відомо «ВЗ» з компетентних джерел, Загарія таки йде з посади. Новим начальником обласної поліції стане ректор університету внутрішніх справ Валерій Середа.

Схожі новини